ahojte chcela by som sa na nieco opytat... tyzden po menstuacii sa do mna priatel urobil ale bol opyty,ja nie a na druhy den sme boli na zabave kde som sa trosku opila a pritom som aj fajcila.Chcem sa opytat ci mozem zostat tehotna... ci tomu alkohol nejako nezabrani ... dakujem za odpoved.Nejako ma odvtedy boli v podbrusku ale to je asi z toho ze si to namyslam... neviem .. prosim o radu dakujem
Mozem byt tehotna ked som pila alkohol?
inner uplne suhlasim, okrem toho eska aj pastenor by mali byt bez lekarskeho predpisu. ale zas to neber tak ze: ok mam dieta dam si tabletku a hotovo. jednu este stravis aj ked to bude tazke ale druhu by tvoj organizmus niesol omnoho omnoho tachsie.
Danielka ak si tehotna a tu tabletku si das tak uz je to na dve veci.Ta tabletka zabranuje aby sa oplodnene vajicko uhniezdilo v maternici .Musis si ju dat najneskor do 72 h po styku inac to nema zmysel.Ak si tehotna uz ti nepomoze.
Radik, ja som pisala o interrupcii :-). Ta moze sposobit neschopnost zeny neskor otehotniet.
Danielka, verim, ze sa bojis, no co budes robit, ked naozaj ostanes tehotna? Este mas sancu tomu zabranit. Prekonaj svoj strach a chod si kupit tu tabletku. Pozbieraj odvahu. Interrupcia ti uskodi omhoho viac, je to mechanicky zasah do tvojho tela. Ja som interrupciu videla a poviem ti, nechcela by si to zazit. A tabletka escapelle je len vyssia davka hormonov, vobec to neublizi tak, ze by sa tvoje telo nemalo s tym vyrovnat. Naozaj sa prekonaj a chod, kym je este cas.
ja viem ze hazardujem :( no ja sa bojim .. keby viem na 100 percent ze som v tom tak si ju dam .. ale ked test sa ma spravit az 10 dni tak to uz je zase neskoro ... a mozno vobec niesom a dam si ju :( ja neviem ja sa toho strasne bojim .. na interupciu ani potrat by som neisla za nic na svete ... to by bol premna a to niesom bohvieaky katolik neisla ... pokladam to ako za dost velky hriech! to malicke predsa za to nemoze a preco by som mu mala zobrat zivot ? to zase nie ak by som to vedela hned ak si dam zajtra test ze som tak si ju dam ale ked ja neviem :(
Inner: nepocul som ze eskapela moze sposobit neplodnost, myslis to vazne ci to si len tak strelil? :D
radik:
Tak to naozaj neviem, ci je este v predaji. Nepocula som o tom, no v lekarni by urcite mali vediet poradit. Pripadne treba ist na pohotovost a vypytat si recept. Ale myslim, ze by to mali mat v kazdom meste. ale naozaj netusim, ako to je.
Alex ,dik za podporu :D
odpovedam, niesom si isty ci je eskapela este v predaji, zda sa mi ze mi niekto hovoril ze vychadza pod nejakym inym nazvom ale v lekarni budu vediet. len viem ze je strasne draha a ze ju zozenies len vo vacsich mestach.
kaciatko, suhlasim s tebou. Len tehptensky test sa robi az 10-14 dni po otehotneni, potom je uz velmi neskoro. A inetrrupcia moze sposobit velke krvacanie, v buducnosti nemoznost mat dieta a plno inych vaznych problemov. Vies, danielka, preco mas taky odpor k tej tabletke Escapelle? Pises, ze si mala sex tyzden po menstruacii, vtedy u zeny zacinaju plodne dni. Hazardujes a neber to v zlom.
to riziko je naozaj na zvazenie. aj ked s takymi tabletkami po styku nesuhlasim, kopec hormonov a rozvratenie cyklu, ale na druhej strane ist na potrat a tym padom podstupit riziko narkozy, no neviem, co je vacsia chemia a co ma vacsi dosah na organizmus. a porodit nechcene dieta v 15-16, tiez ziadna vyhra. pokazi zivot sebe a aj nevinnemu babatku. v kazdom pripade, netreba cakat, ako sa situacia vyvinie, kupit test a radsej si to overit. bude lepsie, ked budes vediet, na com si. zatial su to len dohady, mozno to nic neznamena, ale clovek nikdy nevie. drzim palce
Radik dakujem moc si mi pomohol viem ze uz si budem davat vecsi pozor a premyslim si vsedko dopredu ... dufam ze vsedko dobre dopadne ... na tie ostatne prispevky nemam ani slov ... na tie neviem odpisat