Strata čuchu a chuti

Príspevok v téme: Strata čuchu a chuti
Artyty

...uz dlhsie mam nadchu, sice nic extremne hrozne, ale nedari sa mi jej zbavit...nekycham, neslzia mi oci, len v nose mam husty hlien, ktory sa mi sice dari vysmrkat, ale mam pocit akokeby som mala vo vnutri napuchnuty nos, lebo sa mi nosom zle dycha...problem je, ze uz viac ako tyzden nic necitim!!! ani vtedy, ked sa naparim alebo nos preplachnem vincentkou a je relativne volny...niekedy sa mi pri nadche stalo, ze som nic necitila, ale tak 2-3 dni a aj to pri totalne zahlienenom nose...teraz uz mam vazne obavy, ze sa mi ten cuch hadam ani nevrati!!!! mate niekto skusenost alebo dokonca radu prosim???

Necitimto

Prosim vas, len neradte, ze mam prestat fajcit, toto naozaj citat nepotrebujem. Bola snaha, ale zial, som asi slaby clovek v tomto.

Necitimto

Dobry den, nakolko je tato tema uz dost stara, dufam ze niekto odpovie a pomoze mi. Moj problem sa tyka toho, ze som bola chora, klasicke prechladnutie (zapal hrdla), tyzden som bola doma, takze som to vylezala. Hrdlo je uz ok, neboli, iba je trochu este cervene. Este mam taky nestabilny hlas, kvoli hlasivkam. Ale uz sa to vracia do normalu. Cuch a chut mam normalnu, citim vsetko aj pocas choroby som citila. Len jeden problem predsa len mam, som fajciarka, ja viem ze je to zle ale teraz to nerieste prosim vas, pocas toho tyzdna co som bola doma cigareta mi ani na um nepadla, lebo to hrdlo ma od tej cigy odradilo. No uz ako mi bolo lepsie tak som si zapalila a tu cigaretu proste necitim. Fajcim a nic. Nedusi ma na kasel ani nic podobne, ani ma hrdlo neboli, iba tu cigu proste necitim, ziadna chut. Ked si dam potom nieco na jedlo, tak to uplne normalne citim. Je to normalne? Prosim poradte, stalo sa to aj vam niekomu? A co by mi mohlo pomoct?

stefff

Preplach nosa soľným roztokom je cesta ! Hovori to sice každý ale málo kto povie, že doležité je preplachovať pravidelne a vydržať
aspoň mesiac, kym sa dostavia výsledky. Necitil som vone niekoľko rokov koli alergii, a po pravidelnom preplachu nosa som ziskal čuch opať. Samozrejme že s kombinaciou s kortikoidnym sprayom. Bohužial po mesiaci čuch opať stracam a neviem kde sa stala chyba lebo preplachujem stale. Vie niekto, kde mohol nastať problém ?

Sillvika

Zdravim ludia ,ja som stratila cuch a chut nahle po obycajnej chripke.Stavalo sa mi to aj pred tym sem tam pri zapale dutin no max.4dni a potom to vzdy precitlo..tak mi dali antb..kortikoidny sprej ze to prejde.Teraz je to uz dva mesiace a vysledok :cuch sa mi nastastie vratil po mesiaci asi na 70-80% co som rada ..ale chut nie proste neviem co jem vobec..ono kto to nezazil neuveri a nepochopi...iba 2xprecitla ta chut za tie dva mesiace aj to len na asi 30%...lekar povedal ze ked vam precitne cuch mala by aj chut...no zatial nic ....a druhy lekar vraj je len 30%sanca ze sa chut vrati ..tak neviem ale nezufajte nekomu sa vrati aj za polroka za rok ale vrati...ta sliznica byva opuchnuta a tam je problem...trva to rozne dlho...preto je dobre solna jaskyna,vincentka vyplachy.drzim palce.

dodo 123

Dobry den mam 26 rokov a uz treti den nedokazem rozpoznat slanu a sladku chut necitit z tychto dvoch chuti nic horka a kysla je asi v poriadku pomozte mi s tym prosim dakujem

barča85

Ahojte.asi pred rokom po nádche sa mi viac nevrátli čuch. necítim jedlo, prostredie, lekári vráteniu čuchu nedávajú nádej. vie mi niekto poradiť, príp. máte podobnú skúsenosť?
ďakujem

pinkndpurple

ja som po dobu roka nemala čuch ani chut okrem toho že som si necitila žaludok ani pocyt sytosti ani jedlo v nom bolo to strašne tažké akoby ste nič nezjedli,tak som sa prepchávala aby som aspon trocha citila že som niečo zjedla, strašne tažké tobolo,o rok na to som sa ocitla na psychiatirii.

Milujem

Chcela by sm vás poprosiť o radu som silná alergička a astmatička nemam nátchu ani necítim že by ma niečo bolelo.Doktory hovoria že mám zväčšené mandle.Prosím poradte mičo mám urobiť aká koľvek rada mi pomože a ak máte aj číslo na nejakého doktora čo by mi mohol pomôcť tak prosím dajte mi číslo budem vám veľmi vďačná!!!