...uz dlhsie mam nadchu, sice nic extremne hrozne, ale nedari sa mi jej zbavit...nekycham, neslzia mi oci, len v nose mam husty hlien, ktory sa mi sice dari vysmrkat, ale mam pocit akokeby som mala vo vnutri napuchnuty nos, lebo sa mi nosom zle dycha...problem je, ze uz viac ako tyzden nic necitim!!! ani vtedy, ked sa naparim alebo nos preplachnem vincentkou a je relativne volny...niekedy sa mi pri nadche stalo, ze som nic necitila, ale tak 2-3 dni a aj to pri totalne zahlienenom nose...teraz uz mam vazne obavy, ze sa mi ten cuch hadam ani nevrati!!!! mate niekto skusenost alebo dokonca radu prosim???
Strata čuchu a chuti
mas vyse 30 a nevies,ze choroba neprejde sama?
dik za odpovede...ano viem ze musim ist k lekarovi...ale prednedavnom som riesila podobnu nadchu(nemala som problem s cuchom) a brala som na nu 2xATB (mala som zväcsenu nosnu mandlu, problem deti-ja mam po 30!!!)...potom som mala mesiac pokoj a teraz zase...predstava, ze ma zase cakaju ATB nie je nic moc, a tak som skusala tu nadchu zvladnut sama...ale tak vidim, ze bez lekara to nezvladam...
Len sa ukludni a nepanikar, Choroby suvisiace s dychacim a ustnym ustrojenstvom cize napr. Angina, Chripka, Zapal priedusiek
zapricinuju stratu cuchu aj chuti samozrejme docasne
V zime mam taketo choroby pomerne casto a stale sa mi to stava.. ked sa vyliecis malo byt to byt v poriadku, ale navstevu lekara samozrejme neodkladaj
aby ti nebolo treba prepichovat dutiny,utekaj k lekarovi na co cakas?