Zavislost na benzodiazepinoch

Príspevok v téme: Zavislost na benzodiazepinoch
Maja.

Ako sa zbavit zavislosti na xanaxe.Beriem ho uz2 roky pravidelne 0.75 mg denne .Predpisuje mi ho psych.Antidepresiva mi nezaberaju mam Dg.Gen.uskostnu poruchu.Davky nezvysujem.Poradi mi niekto ako na to?Skusala som znizovat ale mam problem .Moje stavy sa zhorsia myslim ze kvoli vysadzovaniu a tak sa stale vraciam na povodnu davku bez ktorej neviem ani zaspat.Dakujem za kazdu dobru radu.Zistujem ze velmi vela ludi ma s tym problemi.Cim nahradit alprazolam -Xanax co nie je navykove.Ma niekto osobne skusenosti s vysadzovanim.Dakujem za kazdu fundovanu odpoved.

Maja.

Ahoj oriesok. Mas stastie v tom ,ze lexaurin je najslabsi, ale aj tak je to poriadne svinstvo. Som 9 mesiacov mimo xanaxu ,ale stale mam problemy. Rana su hrozne, suvisi to s adrenalinom aj 2 hodiny, ked vstanem som ako omracena,ale stale sa to zlepsuje nie je to linearny proces a tak su lepsie aj horsie dni. Stale mam palenie v roznych castiach tela obcas uskost ale to odchadza. Odbornici nie na Slovensku sa zhoduju ze benzaky sa dostavaju do tukov, tkaniv a to trva az 12 mesiacov aby sa organizmus zbavil benzodiazepinov. Na Slovensku lekari vobec nerozumeju a nemaju skusenosti z benzo odstupenim aspon ja som takeho nenasla. Ked som bola na tom najhorsie snazili sa mi dat dalsie lieky - antidepresiva, ktore su tiez vysoko navykove hoci lekar ti bude tvrdit nieco ine - never . Najpr sa zbav lexaurinu potom si daj pauzu aj mesiac ber SSRI a potom vysadzuj aj SSRI - antidepresiva. Caka ta problematicky mozno aj rok, ale som presvedcena, ze to zvladnes , musis velmi bojovat a Ja ti drzim palce hoci sama som este nie za vodou. Moj pohlad na svet sa znovu vracia do normalu uz som bola ako ziva mrtvola, vecne zastrety pohlad, ktory sa zlepsuje kazdym tyzdnom. Pa.

oriesokdn

maja.: ďakujem za radu,znižovať som začala ešte len v pondelok,ale opačne ako si mi napísala,znížila som si najskôr večernú dávku,zatial to nejako zvlašť nepociťujem,a je to chyba,nie je to jedno?...no dobre,a teda tie dalsie dva lieky mam zacat vysadzovat az ked uplne vysadim Lexaurin alebo súčasne s ním?..a ty ako pokračuješ,ako prosím ta zvladas tie abstaky,ja uz mam teraz strach ze co bude tak za mesiac,za dva,ze to nezvladnem,ale pritom strašne chcem a obdivujem takych ludi co to dokazali,tie priznaky su hrozne,ked ma chyti panicky strach,uzkost,nemozem sa nadychnut,neviem vtedy co so sebou,ako sa to da prekonat?

jojcek

Ahojte - moja kamaratka zacala pred styrmi rokmi brat Diazepam, bol jej predpisany kvoli polohovemu vertigu. Brala denne tri dvojmiligramove tablety. Este stale sa jej krutieva hlava kvoli tomu vertigu, ale teraz berie priblizne uz len 1 mg denne. Niekedy prejde aj niekolko dni, kedy neberie nic. Ked jej je z krutenia hlavy az na zvracanie, da si v ten den 4 mg. Ale to je zriedkavo. Je to zavislost? Ked sa jej nekruti hlava, neda sa nic. Citam, ze tu ludia beru 10-20 mg. 1 mg je asi oproti tomu nic...

Maja.

oriesok kdn: Ahoj. Ako prve sa zbav lexaurinu je to benzak a ten je najhorsi a potom antidepresiva Lenuxinu a potom Prothiadenu. Pozor Lexaurin pomalicky si na nom uz urcite zavistla.Najprv si zniz rannu davku l0 dni potom obednajsiu 10 dni a vecernu nakoniec.Keby si sa zle citila tak znizovanie pozastav ale nikdy za ziadnych okolnosti sa nevracaj na povodnu davku.Drzim palce MAJA.

oriesokdn

ahojte vsetci,ako to tu čítam,vidím že nie som sama čo mám takéto problémy a je vás tu viac,čo sa snažia zbaviť návykových liekov...ja by som to tiež chcela dokázať,ale je to fakt veľmi ťažké a neviem si s tým poradiť,už som to skúsila 2x ale neúspešne,vždy som sa vrátila na pôvodnú dávku,som presvedčená,že uz nemám depresie pre ktoré som tieto lieky začala užívať,ale že som na nich uz len závislá..asi 3 roky užívam kombináciu liekov Lexaurin,Lenuxin a Prothiaden,väčšinou tu píšete,že sa chcete zbaviť jedného lieku,ale ja by som sa chcela všetkých troch a neviem v akom pomere ich mám začať vysadzovať,teda o koľko z každého si mám dávať menej,užívam pravidelne približne tie 3 roky Lexaurin 1,5 mg (pol-pol-pol),Lenuxin 10mg (pol-0-0) a Prothiaden (0-0-1)...prosím,pomôžte mi,som z toho už zúfalá a čoskoro by som chcela mať bábo,mám už dosť rokov,ale pokým sa toho svinstva nezbavím,bolo by asi nezodpovedné otehotnieť,je to fakt začarovaný kruh,kto to neprežil nevie aké hrozné sú tie abstinenčné príznaky z takýchto liekov..budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti a rady!!!

jovana 75

Ahojte všetci,

pred 2 mesiacmi som po dvoch rokoch vysadila Xanax a cipralex. Trpela som uzkostnou poruchou. Začiatky pri vysadzovaní boli hrozne brala som dennú dávku xanaxu 6mg a myslela som si, že ho vysadiť zvladnem zo dňa na deň. Vydržala som skoro dva dni cez deň sa to dalo zvladnuť no keď prišiel večer neuveritelne ma začala paliť koža, mala som pocit že po mne niečo lezie, pálenie žáhy sucho v krku, pocity na vracanie. V druhý večer som musela kontaktovať svoju lekarku a musela som si nasadiť znovu lieky mala som pocit, že do rana to nezvladnem strašne ma pychalo v hrudníku a mala som neuveritelne krče.Síce som sa k liekom znovu vrátila ale moja denná dávka sa znížila na 1,5 mg.Kedže som bola pevne rozhodnutá, že ich vysadím postupne som si dávky znižovala po štvrtinkách vždy zhruba po týždni.Keď ste pevne odhodlaný a uvedomíte si, že máte prečo žiť zvládnete to. Za dva roky čo som lieky užívala zabudla som čo je žiť normálny život strácate pojem o realite. Síce mávam do dnes abstáky, ale je to zo dňa na deň lepšie. Všetkým Vám držím palce.

Maja.

Ahoj Tonnie: Ja uz 5 mesiacov neberiem xanax, ale stale zazivam abst.priznaky. Su sice miernejsie ale su. Skusala som vsetko mozne na zmiernenie priznakov,ale nic nepomahalo skor naopak. Najviac mi pomaha magnezium, ktory je dobry na krce.Organizmus sa musi zbavit toho svinstva pretoze lieky obsadili receptory v mozgu zmenili ich a nie len v mozgu.Benzo receptory sa nachadzaju vsade aj v zaludku atd. Teraz si organizmus musi zvykat a to su abs. priznaky. Po dlhodobom uzivani benzo to podla odbornej liter.trva od 6 - 12 mesiacov.Som na diskusnych forach na internete USA a tam si ludia pisu svoje pocity po vysadeni benzo.Je to katastrofa, ale kazdy z nich bojuje. Tak sa maj. Stale pritomny priznak z vysadenia je uzkost a tinitus.

Tonnie

MAJA vyskusala si uz bylinkove preparaty ako su Persen, Valeriana a tak? Mozno by ti pomohli pri odvykani od tych alprazolamististickych blbotin.