Pravé Švédske kvapky

Príspevok v téme: Pravé Švédske kvapky
Lubosh

Čauko. O švédskom horkom, ako ho spomína Maria Trebenová, viem dosť, aj o jeho priaznivých účinkach. Problém, ktorý však nastáva je Slovensko - ešte som na Slovensku nezohnal pravé švédske horké, ktoré spomína Maria Treben. Keď som bol vo Viedni, skúšal som tam, no tiež mali len švédske horké, ktoré nemalo rovnaké zloženie ako píše Maria Treben, čo ma zarazilo, lebo v kihe Zdravie z Božej lekárne sa píše, že ho dostať hotové v Rakúsku ako Kleiner Schwedenbitter, ja som dokonca povedal v lekárni priamo, že Nach Maria Treben, nuž nemali. Na Slovensku som zohnal len Dr.Theiss, ktorý má dokonca pomocné látky - dihydrát sodnej soli sacharínu, čo si myslím, že švédske horké od Marie Treben nepotrebuje. A zloženie sa samozrejme nezhoduje, a to ani s ďalšími kvapkami, ktoré zohnať na SR - Hanuš, tie sú ešte horšie ako Dr.Theiss. Chcem sa teda opýtať, či niekto nevie kde ich zohnať na SR, aké máte s tým skúsenosti, či teda kupujete aj tie čo zohnať tu i napriek tomu, že to nie je švédske horké, ktoré spomína Maria Treben. Alebo prípadne či nepoznáte nejaké bylinárske predajne, kde by sa dala kúpiť zmes a naložiť si ich do liehu doma ako o tom hovorí Maria Treben. Ďakujem,
s pozdravom Lubosh z Bytče

Richard23

Švédske kvapky podľa upraveného receptu Mariou Treben vyrába len rakúska firma MT Naturprodukte GmbH: mt-naturprodukte.at a na Slovensku má jediné obchodné zastúpenie Prírodné produkty - Maria Treben: www.mariatreben-eu.sk.

Jaroslav_VB

Ja som sa ku švédskym kvapkám dostal cez knižku Márie Treben - Zdravie z božej lekárne. Jediné švédske kvapky ktoré sú totožné zložením podľa tejto knižky sú od Nemeckého výrobcu Ihrlich. Na Slovensku som ich našiel u predajcu www.polanatea.sk.....

BJ_2

Ano, existuju totiz rozne recepty. Podla mna najlepsi je ten od Marie Treben, ktory ozivila od toho svedskeho lekara a tento recept uvadza v knihe Zdravie z Bozej zahrady. Vola sa to fakt svedske horke, alebo svedske horke bylinky. Svedske kvapky, sa zvykne oznacovat iny recept. Bohuzial zatial nemam ziadne skusenosti s tymito kvapkami, rad by som vedel, ci funguju fakt tak dobre ako v knizke.

superpeter

"Nakoľko Švédske kvapky vyrába viacero značiek, môže byť pre laika problém vyznať sa v nich. Odlišnosti pri zložení nie sú príliš veľké, nakoľko všetky značky sa snažia staviť na overenú receptu v približne rovnakom zložení."

S týmto výrokom od Polákovej ( www.polakova.sk ) sa plne stotožnujem. Väčšina švédskych kvapiek má takmer identické zloženie. Treba si vybrať podľa dobrej ceny.

Tonko Tonko

Ja som tiež obzeral po švédskych kvapkách marie Treben ale nejak som na ne nenatrafil, skúšal som druhé - tie od hanusu (recenziu som si prečítal tu: imunita.online) a jednoznačne sa môj stav polepšil (ťažké nohy), neviem či je vo švédskych kvapkách taký rozdiel veď bylinky by mali byť stejné či nie?

brasko222

Ahojte Ja som tak isto kupoval švédske na Slovensku a každé balenie bolo iné. Nakoniec som sa dostal k baleniu švedských kvapiek v chorvátsku a su zložene z 25 bylin a koreňov a su aby som pravdu povedal asi najlepšie volajú sa Svedska Grenčica ale na Slovensko ich nechcu poslat iba ich tam kupit. Smola

optimistka11

Dobry den

ja som svedske kvapky podla receptu Marie Treben objednala na stranke : anezka.sk su od nemeckej firmy Ihrlich.
Ak niekomu tato informacia pomoze, budem rada.
H.

Begina

... este by som rada dala vediet "do eteru" vsetkym, ktori maju problem s herpesom. Ako uzivam Svedske kvapky, nemala som ani naznak herpesu. Svedske kvapky som si objednala, za uplne inym ucelom, pre horsi problem. A toto ma velmi prijemne prekvapilo.

Begina

Odpoved pre Silviuforovic: ja som si objednavala z tejto stranky www.maria-treben.cz a som velmi spokojna s ochotou a ustretovostou. Pani lekarnicka je velmi, velmi mila. Poradi a aj posiela hned, Mne osobne poslala do zahranicia, kde obycajne neposiela. Ked som sa snazila objednat si Svedske kvapky zo Slovenska, tam som sa stretla s absolutnou neochotou, na emaily ani neodpobedali. Tato pani komunikuje hned, napriek tomu, ze je dost vytazena. Jednoznacne odporucam.