Dobrý deň,
chcem sa spýtať na možnosť liečby infekcie baktériou staphylococcus aureus v nose. Celý môj problém začal operáciou nosnej prepážky, pri ktorej bola odstraňovaná aj časť sliznice. Na poranenom mieste sa mi následne vyvinula infekcia horeuvedenou baktériou. Jej prejavom je tvorba veľkých krúst, ktoré mi upchávajú horné dýchacie cesty a znemožňujú mi dýchať. Preto som nútený ich ručne odstraňovať, no už rádovo po hodinách dokážu plne dorásť. Využíval som nato množstvo antibiotík a najrôznejších kvapiek predpisovaných imunológom. Niektoré nezaberali, a na tie ktoré zaberali som vykázal alergickú reakciu. Jedinou účinnou látkou sa pre mňa ukázal sulfathiazol v masti. Ten dokázal po pár dňoch krusty eliminovať, no táto látka sa nemôže brať dlhodobo a po jej vysadení sa krusty znovu vrátili. Najnovšie som na liečbe špecifickou vakcínou vyrobenou na základe výteru z nosa, no po krátko po tom ako som ju začal užívať som celé dni pociťoval veľkú únavu, ktorá mi znemožňovala normálne fungovať, preto som ju musel vysadiť. Okrem toho únava bola jediným prejavom lieku, na krusty nepôsobil vôbec.
Chcem sa spýtať na Váš názor ohľadne môjho problému. Pretrváva už skoro dva roky a mám obavy z následkov takejto dlhodobej infekcie, nehovoriac o každodenných problémoch s dýchaním.
Za akúkoľvek radu budem veľmi vďačný.