S kym sa stretnem, tak každý si len sťažuje a potom aj ja som bez nalady.Možno preto, že aj mna niečo trapi a mnohe veci su inak ako by som chcela..Je vobec niekto šťastný? Spokojný? V pohode?
Kto je šťastný?
Petuska B, keď máš to čo potrebuješ, to čo chceš, tak si šťastná nie? :D Ako nemyslím že by som bol závislí na problémoch, ako rád sa ich striasam, ale zase bez nich by bol život nuda, takže ja ich beriem spôsobom, že musia byť, a tak ich využijem vo svoj prospech :D
Azuritko tak ako som opisala, tak vyzerá pocit šťastia. To čo opisuješ ty, to je závislosť na problémoch, to ťa nerobí šťastným, to iba potrebuješ :)
Petuska B, ja osobne ak nič neriešim, ak len proste žijem (čo už dlho nebolo), tak sa nudím, takže moje šťastie spočíva v riešení, v robení niečoho, a musím si priznať že fakt niekedy aj v starostiach. Ako ak nastane chvíľa bez starosti, normálne mi začnú chýbať :D Možno divné, ale aj starosti patria k životu, tak si treba trochu uľahčiť ich prekonávanie :D
Ale určite je pravda, že či sme šťastný alebo nie, záleží od nás, s tým plne súhlasím :)
ja napr vobec spokojny niesom ale zevraj vyzeram uplne opacne proste ze ide so mna optimizmus ... ale ked sa ma niekto spyta tak nic netajim :)
Šťastie je práve stav keď sa nič nedeje a keď nič neriešime, len tak proste žijeme. To je šťastie. Každý z nás môže byť preto permanentne šťastný. Tento pocit si môžte vyvolať kedykoľvek sami. Šťastie totiž nezáleží od ľudí okolo nás, ani od toho či niečo máme alebo nemáme, ale od nás samích.
Ja som šťastný takmer nepretržite. Osobne milujem život. Starosti? Problémy? Všetko prejde, a vždy si z toho niečo odnesiem, keď nič iného, tak aspom skúsenosť do života. Ako nehovorím. Je mi často nanič, vyskytne sa veľký problém alebo tak, ale zatiaľ každý problém, ktorý ma v živote stretol, keď rýchlo prebehnem v hlave tak myslím že naozaj každý, bol k niečomu dobrý. Možno nejaké maličkosti, ktoré som ja osobne nemal spraviť, ale inak všetko sa mi hodilo, všetko ma niečomu naučilo, a život je pre mňa radosť :) A niekedy si sám hovorím, že keď je chvíľu kľud, chýba mi premýšľanie nad problémami :D :D
Tak samozrejme, ze kazdy ma nejake problemy, kazdeho nieco trapi,ale ide o to, ako sa na to bude clovek divat...staci si uvedomit, ze sme na tom relativne dobre-mame kde byvat, mame co jest, mame pitnu vodu, mame si co obliect...mame vsetko, zaco by boli ludia v Afrike maximalne povdacni, boli by stastni, no my to mnohi berieme ako samozrejmost...ja viem byt uplne stastna, ked vyjde slnko,ked vidim jeho zapad, ci vychod, ked pocujem stebotat vtaciky, ked sa stretnem s mojimi ozajstnymi priatelmi a ideme sa bavit...:)) proste clovek ma plno dovodov byt stastny, no neuvedomuje si ich...casto hladi len na to zle...
poznam ludi ktori su naozaj stastni...a je dobre ked ich stretnem a nalepi sa na mna ich optimizmus...
ja som spokojna. ale to znamena ze nie som ani stastna, ani nestastna. takze neni to bohwieco... mas prawdu. kazdy mame swoje problemy. bohuzial, tak to je