Ako naucit psa aby nekakal po byte?

dada.

aj ja mám psíka, malého...ale ked musím niekam preč ide mi srdce odtrhnuť, že ju musím nechať samú doma. Ja sa obliekam, ona sedí pri nohách a pozerá na mňa...potom idem ku dverám , ona si sadne a tak túžobne na mňa pozerá...no do plaču mi je vtedy..ja jej vysvetlím, že musím preč, že sa vrátim..aby zatiaľ spinkala..ale ktovie, čo ten psík vtedy cíti...

deria má pravdu, tí dvaja sa musia spriateliť a doma im bude veselšie...a ešte kŕmte ich z dvoch misiek, aby boli rovnocenní, nech sa ani jeden nebojí, že ten druhý zje aj jeho jedlo.

Deria

no super! vidis, to ude o.k., psi su velmi ucenlivi. hlavne nezabudajte mojkat aj vasho prveho psika, lebo inac by fakt ziarlil. este ze mame dve ruky :) a nebude im aspon smutno, ked budu sami doma, dvom je predsa len veselsie.

mia

No vedia nevedia,ten kasel sa da tazko prehliadnut.Psy nam vracali a otom ake zvuky vydavali pri kaslani to sa neda nevsimnut :(
A ano psik uz zacina chaapat co ponom chceme vcera som dosla vecer z prace a nebola ziadna mlacka ani kopka.a dokonca ani nic nerozobrali :) a nezdemolovali, tak sa zneho tesime, akurat fenka sa nam urazila lebo uz jej pomaly dochadza ze unas nebol iba na navsteve a ona uz nieje pupok sveta :D ale zvykne si ...

Deria

A ja som si myslela, ze je to nahoda, ze len nasa Susi bola chora, ked sme ju adoptovali z Polianok a nikto nam nic nepovedal, ze je chora. Pravdepodobne to ani nepostrehli. Mala giardie a isla z nej krv, no hruza ale vyliecila sa nastastie pomerne rychlo, na to su totiz lieky, ktore hned zaberu. Je to tiez nakazliva choroba, takze predpokladam, ze tam bolo viac chorych psov. Takto si ten utulok veru nerobi dobre meno, som sklamana. Ale tesi ma, ze som aspon nasu Susi odtial vytiahla. Je to strasne dobry a vdacny pes. Tie zvierata presne vedia, aka bije, su vdacne, ked ich clovek z takeho prostredia vytiahne. A ten vas to vie tiez, on sa nauci, iba to trochu potrva.

mia

Utulok Bratislava Polianky.Strasne sme boli nahnevany.No evidentne im tam ta karantena nezabera ked tam maju vsade kotercovy kasel.a najhorsie natomje ze si odtial clovek zobere psika a netusi ze je chory a nevedomky nakazi dalsich psikov a ako sme sa dozvedeli u veterinara je to prenosne aj na ine zvieratka ktorych mame tiez dost.hlavne zajace a cincilky.a drzat psov vyse troch tyzdnov izolovanych od vsetkeho tiez nieje ziadna vyhra a vobec to nieje lahke...

Deria

preboha to co bol za utulok!? on predsa nezostaval v utulku, tak aka karantena!? do karanteny sa dava pes preto, aby nenakazil ostatnych psov a aby mohol byt ako zdravy pes dalej sprostredkovany. a akym pravom ho tam vobec drzali tak dlho? a potom vam ho vratia este v takom stave, no to je sila!
je mozne, ze to havino robi z trucu alebo ma v hlave nieco zafixovane ale myslim, ze skor to prve. no co uz, treba nejako vydrzat a hlavne nepopustit z vychovy.

mia

Nemyslim ze by nevydrzal.Ked sme raz dva krat do tyzdna obaja v roaci cely den dobe to berem.To si este nezvykol.Ale ked ideme niekam bez nich tak ideme vyvencit a ostavaju doma.Len s a vratim ze som nieco zabudla alebo koli niecomu uz tam je mlacka.Tak neviem.A to je doba od vencenia cca 10 minut.Stale rozmyslame kde sa to v takom malom tele bere tolo toho, :) Maskrtky dostava lebo tak sme naucili aj fenku chodit von.

mia

A urcite ma vplyv na jeho spravanie aj to ze ked sme ho nasli a patrali komu patri, boli sme v utulku,kde onom nemali zaznam a po vzajomnej dohode sme povedali ze si ho nechame.tak povedali ze ho nechaju unich vykastrovat,ze to je otazka jedneho dna tak sme suhlasili,Povedali nam ze nam daju vediet ked bude po.ze druhy den ho budu kastrovat,Nakolko sme al e dva dni obaja od rana do vecera boli v praci tak nam povedali ze moze ostat na veterine a hned ako mozme si ponho dojdeme,Neozvali sa ked som im volala ze co je zo psom povedali mi z e pes je v karantene nevykastrovany a ze mi ho nedaju lebo karantena je 5 dni.a ze potom tam mam dojst zalat im adopcne poplatky a ze az potom nam ho vydaju teda po uplynuti karantennej doby.Nato tam priatel nabehol a sprvil bordel ze jak ze nam ho nedaju ze tam mal ist na kastraciu a nie do karanteny,Samozrejme sme ho hned vzali domov spinaveho smrdel a s kotercovym kaslom!Co sa prejavilo za par dni ale uz aj u fenky tak boli obaja 3 tyzdne na antib.lebo sa stoho nevedeli vyliecit.Stale museli trcat doma,nesmeli behat nic len vyvencit a dnu do tepla,,,,
Tak urcite aj to ktomu dopomohlo,

Deria

mia, pises, ze rano a vnoci prolem nie je, ze to sa uz naucil. ale aj tak by som mu dala vzdy po vyspineni vonku maskrtu, aby bol viac motivovany cikat vonku a nie vnutri.
moze byt, ze sa vyspini doma iba vtedy, ak je to uz dlho a neudrzi?

mia

Dakujem za rady.No s pravidelnostou to je unas problem lebo s priatelom mame zamestnania s nepravidelnou pracovnou dobou.obcas sa bohuzial stane ze rano odideme a dojdeme az vecer ale vyberat si nemozeme.rano a v noci snim problem nieje.to uz sa naucil.vseobecne to snim bolo tazke zo zaciatku nevedel na voditku chodit,kym sme sa dopracovali k jeho pravej farbe tak aj rezignoval s bojom vo vani.Bol strasne chuducky a vela veci sa bal.Ale je rozumny,vie ze spravil zle ked sa doma vyspini.Staci tym smerom ukazat rukou a uz klopy zrak.Tak dufam ze sa coskoro nauci,inak vecsieho maznaka som este nazazila keby mohol tak ide snami vsade nepohne sa odnas ani na krok.Vonku pocuva na svoje nove meno na prvy krat.
Tak dufame ...