Ako naucit psa aby nekakal po byte?

loona

to je predsa jasne ze stena ti cika po byte. treba s nim casto chodit von nech si zvykne a ked sa doma vycika a vykaka tak ho pokarhat, on sa rychlo nauci navykom.

MARISA116

dakujem vam a este jedno by som chcela vediet mozem mu ostrihat nechty lebo ich ma hrozne ostre a aby nepostrabal malu a je to stena

face

My sme ho naucili podobne ako imunitka. Ale dali sme noviny do kazdej izby a vzdy, ked som videla, ze je nervozny, tak som ho tam dala a cakala, kym sa nevycika. Potom som mu dala piskotku. Casom sme noviny redukovali len na jedno miesto (do chodby) a prisuvali stale blizsie k dveram. A samozrejme kazde dve hodiny treba s nim ist von a najprv to vyskusat, kym to nespravi tam. A chvalit a hresit ako pisala imunitka.

imunitka

My sme naseho kupili v zime a tak sme ho nechceli vodit kazdu chvilu von.Naucili sme ho cikat a kakat najskor na noviny v predsieni.Ked sa to naucil, tak normalne aj v strede hry sa strhol a bezal na noviny, bolo to uplne zlate:) Musis si hlavne vsimat spravanie psa.Ak je to steniatko,je to o dost lahsie, pretoze tie vykonavaju potrebu castejsie ako dospele psy.Ak sa psik zacne spravat nekludne a pobehovat, vtedy s nim hned treba bezat von, hodit ho na travu a on vykona potrebu.Vtedy mu hned treba dat odmenu a vychvalit ho do nebies. Ak sa vykaka vnutri, mozes ho vyhresit, ale len vtedy, ak ho pri tom pristihnes, lebo ak tam hovienko lezi pol dna a ty ho vyhresis potom, on si to uz nepamata a bude to zbytocne, pes nepochopi zaco ho hresis.Rovnako aj ked si s nim normalne vonku a vykona potrebu, pochvalis ho a das mu kusok syra alebo piskotu.Vo vnutri hresis.A tak to ide stale dookola a on sa nauci.Len treba vela chvalit a hresit len vtedy, ked psa pristihnes.To je zaklad.

Ivka 1

Jasne,ze sa uz musi naucit. Musis s nim chodit casto vonku, vzdy ho pochvalit ked sa vycika a odmen ho za to kuskom piskotky alebo niecoho co ma rad, napr. aj granulku.
Vzdy ked mu das papat, tak za 15 min.s nim chod von aby sa naucil po papani kakat vonku. Krmit ho treba v pravidelnych intervaloch. Cikacie plienky su len pre pripad ,ze chodis do prace aby mal kde cikat,ked je sam doma. Malinky psikovia este casto cikaju.

zuzusa

No ja som môjho zobrala von a keď sa vicikal tak som ho pochválila a aj niečo sladké na odmenu dostal, a keď v bite tak som ho raz capla po zadku povedala že je to fuj a behom mesiaca vedel že čo.