Život po vysadení antidepresív

ketsut

rozhodla som sa, že kávy sa zbavím postupne....som zvyknutá vypiť dve za den....ale také uplne slabé...skôr premýšlam o tom, že by som sa dala na nejaké vhodné čaje....budú mať isto vačší osoh.

kesut

ahoj mirka, ktoré doporučuješ ty...myslím, také čo obsahujú komplexné vitamíny...aby som nebrala desať tabletiek....

mirka 23

ketsut a tiež som zabudla napísať, že som prestala piť kávu asi pred pol rokom. A cítim sa pokojnejšia, aj keď niekedy mam na ňu strašnu chuť :)

mirka 23

ketsut, ale v našich lekárňach nič nekupuj. Napr. take obyč. Cečko je dosť škodlivé, lebo každe jedno obsdahuje mastenec a väčšina obsahuje aspartám.

ketsut

RNG
-rada by som bola, keby ste mi poradili stránku, na ktorej si môžem prečítať o rôznych metódach ako pracovať so stresom...začala som športovať-prechádzky, les, korčule....rada by som doplnila ešte o niečo....
- a rada by som doplnila aj vitamíny a minerály...ak ich v dostatočnej miere nepríjimam potravou. Viem, že na nervový systém prospievajú vitamíny zo skupiny B, ginko, ....
- do svojho jedálnička som zaradila veľa ovocia, zeleniny, ryby, kuracie a morčacie maso...vyhýbam sa mastným a múčnym jedlám...občas zhreším skladkosťami a kávou....
počula som, že ľudia by mali menej piť kávu a prečisťovať organizmus zeleným čajom prípadne inými čajmi, ktoré je vhodné striedať...a piť čistú vodu....

mirka 23

Ketsut, ja beriem Zinok, selén, kyselinu listovú vit. E, C, probiotiká, enzýmy, omega3 a mám aj vitmíny na vlasy, kde sú B vitamíny, A...
okremtoho beriem
železo (lebo ho mám málo)
rutin (na žily)
quercetin (na alergiu)
yam (na hormony)

mirka 23

RNG, niečo na tom bude. Doplnky beriem asi rok a posledné 2 mesiace sa snažím aby som brala všetky základné doplnky, ktoré telo potrebuje a okrem iného aj Yam na hormóny a musím povedať, že sa niekedy až divím, aká som pokojná a v pohode. Síce netrpím nijakou psychickou poruchou, ale v minulosti som mala stresy zo školy a z expriateľa, niekedy som mala aj dosť silné záchaty plaču, že som sa až triasla a teraz som v pohodičke, problémy riešim pokojne a neplakala som ani nepamätám :D
A samozrejme že cvičím a športujem keď sa dá.

ketsut

ktoré doporučujete vy, myslím také čo obsahujú komplexne vitamíny a minerály..
rada by som nejaké vyskúšala...

RNG

Velka vacsina nervovych problemov je zo zleho travenia a absorbcie, ked sa pre nervovu sustavu neabsorbuju niektore potrebne latky, ci uz mineraly, vitaminy, neurotransmitery alebo latky z ktorych si telo neurotransmitery vyraba.
Jednotlive chybajuce latky sa daju doplnit, problem je ale zistit, ktore ti chybaju. Kedze lekari spravidsla na o nerobia testy, mozes len hadat, aky doplnok ti moze pomoct
Ale napravenim travenia sa vsetky tieto problemy mozu vyriesit.
Co sa tyka skodliveho stresu, je plno destresujucich technik a cviceni, prechadziek a meditacii, ktorymi sa znizuje hladina stresu.
Z doplnkov su tam mineraly, vitaminy B, SAM-e, St Johns Wort,5-HTP, L-tryptophan,L-DOPA , fosfatidilcholin a lecitin, GABA a ine menej zname.
Niekedy je to sposobene nielen stresom ale aj hormonalnymi kolisaniami.
Na to je yam, senovka grecka, tiez olej pupalky a boraka, damiana, Dong Quai...