Rozhodla som sa založiť túto tému pre tých, ktorý pod dohľadom lekára ukončili liečbu antidepresívami. Môžu sem napísať aké stavy majú, čo robia preto, aby sa cítili lepšie....skrátka aký je život po ukončení liečby....
Život po vysadení antidepresív
rozhodla som sa, že kávy sa zbavím postupne....som zvyknutá vypiť dve za den....ale také uplne slabé...skôr premýšlam o tom, že by som sa dala na nejaké vhodné čaje....budú mať isto vačší osoh.
kde mi doporučuješ objednať si vitamíny a hlavne aké...rada vyskúšam
ahoj mirka, ktoré doporučuješ ty...myslím, také čo obsahujú komplexné vitamíny...aby som nebrala desať tabletiek....
RNG
-rada by som bola, keby ste mi poradili stránku, na ktorej si môžem prečítať o rôznych metódach ako pracovať so stresom...začala som športovať-prechádzky, les, korčule....rada by som doplnila ešte o niečo....
- a rada by som doplnila aj vitamíny a minerály...ak ich v dostatočnej miere nepríjimam potravou. Viem, že na nervový systém prospievajú vitamíny zo skupiny B, ginko, ....
- do svojho jedálnička som zaradila veľa ovocia, zeleniny, ryby, kuracie a morčacie maso...vyhýbam sa mastným a múčnym jedlám...občas zhreším skladkosťami a kávou....
počula som, že ľudia by mali menej piť kávu a prečisťovať organizmus zeleným čajom prípadne inými čajmi, ktoré je vhodné striedať...a piť čistú vodu....
RNG, niečo na tom bude. Doplnky beriem asi rok a posledné 2 mesiace sa snažím aby som brala všetky základné doplnky, ktoré telo potrebuje a okrem iného aj Yam na hormóny a musím povedať, že sa niekedy až divím, aká som pokojná a v pohode. Síce netrpím nijakou psychickou poruchou, ale v minulosti som mala stresy zo školy a z expriateľa, niekedy som mala aj dosť silné záchaty plaču, že som sa až triasla a teraz som v pohodičke, problémy riešim pokojne a neplakala som ani nepamätám :D
A samozrejme že cvičím a športujem keď sa dá.
ktoré doporučujete vy, myslím také čo obsahujú komplexne vitamíny a minerály..
rada by som nejaké vyskúšala...
Velka vacsina nervovych problemov je zo zleho travenia a absorbcie, ked sa pre nervovu sustavu neabsorbuju niektore potrebne latky, ci uz mineraly, vitaminy, neurotransmitery alebo latky z ktorych si telo neurotransmitery vyraba.
Jednotlive chybajuce latky sa daju doplnit, problem je ale zistit, ktore ti chybaju. Kedze lekari spravidsla na o nerobia testy, mozes len hadat, aky doplnok ti moze pomoct
Ale napravenim travenia sa vsetky tieto problemy mozu vyriesit.
Co sa tyka skodliveho stresu, je plno destresujucich technik a cviceni, prechadziek a meditacii, ktorymi sa znizuje hladina stresu.
Z doplnkov su tam mineraly, vitaminy B, SAM-e, St Johns Wort,5-HTP, L-tryptophan,L-DOPA , fosfatidilcholin a lecitin, GABA a ine menej zname.
Niekedy je to sposobene nielen stresom ale aj hormonalnymi kolisaniami.
Na to je yam, senovka grecka, tiez olej pupalky a boraka, damiana, Dong Quai...