Ahojte,chcem vymenit kozmeticke pripravky - hlavne tie,ktore pouzivam kazdy den (sprchove gely,mydla,telove mlieko,sampon,penu do kupela) za ine vyrobky na prirodnej baze.Doteraz som mala oblubene vyrobky od body basic-uzasne vonaju,ale ked som sa pozrela na obal-je to samy paraben.A po precitani par informacii sa sa mi to dost znechutilo.Prosim priaznivcov prirodnej kozmetiky o tipy na vyrobky-idealne by bolo,keby pekne vonali:-)
Prirodna kozmetika - odporucania od priaznivcov
majú tú stránku strašne zlato písanú:) teda mne sa to páči, že tam všetky tie popisy niesu formálne a tak.... musia to byť zlatý ľudia:)
ja by som ešte chcela dodať, že žiadna kozmetika nie je 100% prírodná (s výnimkou ručne robenej ako napríklad lush), musia tam niečo napchať aby to malo niaku trvanlivosť. Ale v prírodnej (myslím z BDIH, nie v tvz. "prírodnej") je určite viac prírodných zložiek, a niesú tam všetky možné parabeny, silikóny, tensidy a tak ďalej. Aj prírodná musí niečím konzervovať-najčastejšie to býva alkohol, ten sa síce v prírode nevyskytuje, a nezabezpečí takú konzerváciu ao iné látky. Do Alverde kozmetiky museli v novych edíciach pridať viac alkohol, lebo sa zákazníci sťažovali že výrobky sa kazia. Ale na obranu alkoholu-nemá na pokožku žiadne výrazne negatívny účinok, až na to že vysušuje. Ale je to len najjednduchší hydroxiderivát. Zato chloracetamid, ktorým konzervujú norm. kozmetiku, je toxický, takže to pre pleť fakt zázrak nie je. Navyše pri veľkej teplote sa rozpúšťa a produkuje jedovatý plyn :D Takže toto si dávame na tvár v chemickej kozmetike.
sway ak si mlada, tak myslim ze tie regeneracne oleje su ti este skoro. skus sa zamerat skor na hydratacnu radu. maju celkom dobry krem na hydrataciu Lotos. obsahuje prirodny hodvab a ak sa nemylim, tak v tom kreme je aj kozia srvatka, ktora ma vysoku hydratac. schopnost. ja som si od nich objednala brusnicovy olej. davam si na noc a nie je ani velmi mastny. ma tiez hydrat. ucinky.
co sa tyka konzervantov- tak neviem cim oni konzervuju, ale myslim ze nebude to nejake chemicke svinstvo, lebo ich pripravky maju expiraciu 1/2 az 1 rok.
chemiou sa konzervuje na ovela dlhsiu dobu.
lush :o)
Dakujem baby ste zlate,ale zacina toho byt vela:-)Ked dam do googlu "prirodna kozmetika" tak mi toho vyhodi tiez velmi vela a tomu som sa chcela vyhnut.Vsetko skusat a ovoniavat:-)Ja nemam ani alergiu ani problematicku plet:-)V ramci kupela mam najradsej intenzivnu prijemnu vonu a hlavne tohto by som sa prechodom na prirodnu kozmetiku nechcela vzdat.Pojdem pozriet tu kozmetiku nobilis,miesa sa s esencialnymi olejmi a to sa mi pozdava:-)A mozno este jedna otazka,ake su najskodlivejsie zlozky v tychto vyrobkoch?Ja totiz na cistu prirodnu kozmetiku neverim,ak ma mat nejaku trvanlivost,musi byt predsa niecim konzervovana.
www.saloos.cz, priprawky su dostupne aj u nas
Mam velmi dobre skusenosti s prirodnou kozmetikou FLP.Obsahuje velmi velke % aloe / niektore kremy viac ako 36 %/,morske extrakty a dalsie prirodne zlozky. Nie su na nu ziadne alergicke reakcie a mozu ju pouzivat aj dievcata, zeny,ktore inu kozmetiku aj dekorativnu nesmu.Ak sa zabudnete vecer odlicit, kozmetika lieci pokozku aj cez noc.Ma prijemnu vonu.
sway: www.ekodalej.sk je najlepsi e-shop na takuto kozmetiku, vo výpredajoch tam mávajú super zlavy aj na drahsiu kozmetiku, niekedy az 75%, ja teda nakupujem len vo vypredajoch:) a postovne je pekne, len 2 E