starostlivost o maciatko

Príspevok v téme: starostlivost o maciatko
mary_anne

ahojte.mame doma maleho perzskeho kocurika, stvrty den. ma 6 tyzdnov. chcem sa spytat, co vsetko ste riesili a ako s jeho vychovou a starostlivostou?
co som prekvapena, pouziva pekne zachod. ale ma hnacku, je to mozne zo stresu? ze bol odluceny od svojho domova, surodencov a teraz je inde a dokonca vnutri a nie vonku,ako pred tym? a stale len mnauka..
je sice pravda,ze som mu na zaciatku dala konzervu pre dospele macky,zeby aj z toho?a aj papa granule,co nie su priamo pre maciatka. ale vcera som mu uz kupila whiskas pre maciatka,tak hadam bude lepsie. a co sa tyka travy? ako ste to riesili ti, co mate macicku vnutri? ja mu trham travu vonku, no nechce mi ju takto papat. aj som s nim bola na prechadzku, no bal sa este..
viete mi poradit nejake tipy a triky ako si ho dobre naucit? dakujem pekne. :o)

znalec

"Juu tak to ti neporadim,ale nezda sa mi to.Lebo stenata sa ockuju az po 3 mesiacoch.."

Stenata sa neockuju po troch mesiacoch!
Ockovat sa mozu(a mali by!) vo veku 2 az 6 tyzdnov, aj viackrat ked potrebne!!

mary_anne

ale ja nechcem velmi, aby chodil von... zas ho zrazi auto.
minule som s nim bola, aj na voditku bol, ale bal sa trosku... ale nech si reku trosku pobeha..

sway

Juu tak to ti neporadim,ale nezda sa mi to.Lebo stenata sa ockuju az po 3 mesiacoch..A s mackami to bude asi velmi podobne,mozno odcerveny moze byt a nedala vam ockovaci preukaz?ked uz teda bol ockovany?To by urcite mala dat..Inak ja by som ho mozno naucila,tak ako toho predtym,aby sa nebal vonku a nech si odmalicka zvyka:-))Lebo ked bude stale vnutri,bude sa bat vyjst,ako ta nasa.A ked uz bude starsi,potom sa to nenauci.

mary_anne

my byvame v rodinnom dome, vonku mame dve macky, psa, ale tuto- perzsku chceme mat doma pre potesenie :o)
uz sme raz mali v dome vnutri macku, taku poloperzsku, bola zvyknuta sa "vencit" sama, vysla von a vzdy sa potom vratila domov, no raz ju tak auto zrazilo :o(
lenze ju sme mali najprv vonku az potom vnutri. a teraz mame tuto uplne od malicka, tak neviem niekedy co a ako spravit...a ta macka, teda kocur pred tym tiez bol vykastrovany, tak je najlepsie veru a urobime to aj tomuto.. no od tej,co ho mame, tak ze uz boli na ockovani,ze su odcervnene.ale zeby uz take malicke?

sway

Macicky su zlate,ale nasu sme potom dali do rodinneho domu predsa.Ona bola aj strasne drza,ze ked sme jej dali granule a ona chcela konzervu,tak celu noc mravcala :-DA aj ten piesok zacala vyhadzovat z tej nadoby,ale celkovo bola zlata a pritulna..Tak si este mozno uzijes:-))Uz ste boli na ockovani?Sa popytaj veterinara co bude treba.My sme ju dali aj vykastrovat a to by si mozno tiez mala zvazit,lebo som pocula,ze zvlast kocuri byvaju potom velmi divy a poskrabu nabytok a tak.

mary_anne

no nie, nepovedal mi to nikto, ale tak citala som to na nete, aj vela ludi to ako vravi, ze macka potrebuje travu, ale to som sa nezamyslela nad tym, ze on vie, kedy ju potrebuje :o) ja kazdy den mu nosim a trham cerstvu :o)
ved mam akesi medzery sa mi zda :o)

sway

Hmm to vam poradila chovatelka?Akoze on ju podla mna nebude papat,iba ked bude citit,ze tam uz tie chlpy ma.Robia to aj psy,ked citia potrebu,ale urcite nie kazdy den..Nemusis mu podla man trhat travu a nosit domov:-)On tie chlpy aj bez nej vykasle.

mary_anne

maju ju praveze papat, kvoli traveniu a aby vydavili zbytky chlpov z cistenia..
a nejako mu to nechuti, neviem, ci to pride neskor.ale zas nechcem,aby mu tie chlpy nejako ublizili v zaludku, ked nepojdu von..

sway

Ahoj,ja som mala tiez macku v byte.A nerozumiem.On ti nechce papat travu?Ved to ani nema papat.Inak moja macka nikdy nevyliezla von.Ked som ju zobrala na travu,tak sa strasne bala ,zasekla sa a nechcela sa pohnut,zato doma sa blaznila.Tak sme ju potom ani von uz nebravali.Zvykla si doma a tak to bolo dobre,aspon nezdrhala:-))