Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

starostlivost o maciatko

Príspevok v téme: starostlivost o maciatko
mary_anne

ahojte.mame doma maleho perzskeho kocurika, stvrty den. ma 6 tyzdnov. chcem sa spytat, co vsetko ste riesili a ako s jeho vychovou a starostlivostou?
co som prekvapena, pouziva pekne zachod. ale ma hnacku, je to mozne zo stresu? ze bol odluceny od svojho domova, surodencov a teraz je inde a dokonca vnutri a nie vonku,ako pred tym? a stale len mnauka..
je sice pravda,ze som mu na zaciatku dala konzervu pre dospele macky,zeby aj z toho?a aj papa granule,co nie su priamo pre maciatka. ale vcera som mu uz kupila whiskas pre maciatka,tak hadam bude lepsie. a co sa tyka travy? ako ste to riesili ti, co mate macicku vnutri? ja mu trham travu vonku, no nechce mi ju takto papat. aj som s nim bola na prechadzku, no bal sa este..
viete mi poradit nejake tipy a triky ako si ho dobre naucit? dakujem pekne. :o)

vevericka

sacha..take malinkate treba prinutit vyprazdnit..macka to robi lizanim bruska a zadocka...my sme to robili masazou tolaletnym papierom takze hned sa pripadne vypradnenie zachytavalo do papiera...

sacha

Dobry den, pred 4 dnami sme nasli u nas na zahrade malinkate (asi tak 3 tyzdnove) maciatko. Vobec netusime ako sa k nam dostalo. Mama si ho neprisla vziat, tak sa o neho starame my. Pije specialne mlieko z lekarne. Len mam taky problem...od vtedy co ho mame este ani raz nekakalo. Uz ma velke brusko. Teraz neviem, dat mu este pit mliecko alebo radsej nie? K veterinarovi mozeme ist az zajtra. Dakujem za rady. Sacha

mary-anne

nasla som super stranku na nakupovanie online pre domacich maznacikov! hned som urobila pre maleho nakup..zaujali ma tam hlavne ceny.
kupovali ste takto nieco cez net pre macicku,ci psika?
( nechcem robit reklamu,len pre info: zvieratka.sk) - co poviete na tu stranku? mate s tym niekto skusenosti?

vevericka

no nevem ako so stencami..ja mam len s macacimi porodmi skusenosti..moja macka bola na mna velmi naviazana, tazke som bola pri kazdom porode..aj do rana..prvy bol najhorsi..lebo nic nerobila hlavne pri prvom maciatku, len ho vytlacila a nic..tak som ho musela vytahovat z plodoveho obalu a strihat pupocnu snuru ci rozdychavat..az ked zacalo mraucat zacala sa zaujimat..pri polednom porode bolo jedno nedobre otocene, takze som pomahala vytahovat..pri porode sa moze stat vselico..ak nemas na to zaludok alebo sa bojis, ze by si nejako ublizila, zavolaj veterinara..ak je ochotny, urcite ti pomoze..vela zdraru:)

maciatka mozu mat hnacku so vselicoho..dovodov je vela...mozu mat premnozne mikrofloru..alebo aj im nemuselo nieco sadnut...mojej macke, aj ked uz bola vacsia, vadilo krmivo pre dospele..netravilo jej dobre a bola plynnata..po navrate k maciatkovksej strave sa to upravilo.btw.. hnacka moze byt aj so stresu..

:P

ajojte..viem ze to nema nic spolocne s tenou ale nikde som nic nenasla tak to dam sem..
no taze o 1tyzden by sa nam mali narodit steniatka nieje to jej prvi vrh(je to 2) ale ten prvi mala tak pred 6 rokmi..teraz ma 9 rokou a bude mat stence chcem sa spitat ci sa moze nieco stat..a proste vsetky rizika co mozu pri tom nastat...vase skusenosti a takk,,,,pllki,,,poradtee....dakujemm,,,paapa

Kittinka

Neboj sa,vsetko bude v poriadku. Musi si zvyknut na novy domov,novych ludi.
Zverlit pouzivam aj ja. Ja som uz vyskusala viac,ale ten je najlepsi.

mary-anne

daval mu klasicku konzervu z lidla..
dnes som bola u veterinara, tak mi dal taku ruzovu tabletku a styri dni mu dat stvrtku. prvu spapal, tak som zvedava..
kupila som mu dnes zverlit podstielku a nejako sa mu to nepaci....

Kittinka

Moja macka mala hnacku,len ked uz bola vacsia. Zaniesla som ju ku lekarovi,on jej dal nejaku inj. a poradil mi,ze jej mam dat dets.piskoty. Konzervu zatial vynechaj. Byvali majitel ti nepovedal,cim ju krmil?

mary_anne

dobre ranko prajem.
vevericka, to by bolo fajn, keby aj tohto mojho popozeral..len asi az,ked bude mat tie tri mes. ked pojdem na ockovanie..
inac, dnes v noci mal chudacik taku hroznu hnacku, cely bol od toho, neviem z coho to ma.. vcera mi dr povedal, ze mu mam dat zivocisne uhlie. dufam,ze mu to pomoze :o(
vy ste to ako riesili, ked mala vasa macicka hnacku? dik