MEGASKORBICKA LIECBA-TEDA VITAMIN C

damian

Birgham, blud o oblickovych kamenoch bol davno vyvrateny

Tu sa mozri do medicinskej elektronickej databazy na www.pubmedcentral.nih.gov

DALEJ, V Curhan, G. C., Willett, W. C., Speizer, F. E., Stampfer, M. J. Intake of vitamins B6 and C and the risk of kidney stones in women. J Am Soc Nephrol 10:4:840-845, Apr 1999 sa pise nasledovne: "The relation between the intake of vitamins B6 and C and the risk of symptomatic kidney stones were prospectively studied in a cohort of 85,557 women with no history of kidney stones. . . Large doses of vitamin B6 may reduce the risk of kidney stone formation in women. Routine restriction of vitamin C to prevent stone formation appears unwarranted."

Prelozit si to musis sam, lebo mam pocit, ze nemas prilis zaujem o fakty. Ak by si mal, prelozil by som.

bingham

Kosa ohladne toho ci si clovek dokaze sam vyprodukovat vitamin C - bud si robis srandu, alebo si ma nepochopila

Kosa ale skus ma pochopit - mne sa tazko diskutuje s clovekom, ktory ma vazne psychicke problemy a... otazka ty si zena alebo muz, pretoze damian ta oslovil v muzskom rode

kosa

bingham,
ako pise Damijan, dalsja osoba ktora ked si precita tvoj prispevok o nezmyselnosti davok vit C tak sa bude smjat.

bude to dalsi dokas o tvojej neochote robit njeco pre zdravje ludi.

kosa

bingham,

uz davno je dokazane ze vyssje davky vit C neni su skodlive prave naopak.

co to trepes o tom ze clovek si nedokaze vyrobit vitamin C?!...ved su ho plne obchody:) a dokonca sa posjela aj na dobjerku.

ohladom toho kamena:

to je tak vsetko co zmozes, pisat pripomjenky, ktore nemaju zmysel.

len potvrdzujes fakt ze rakovina je socijoekonomicky problem.
a k objasnenju tohoto aj ty prispjevas.

bez teba by nebolo ani nas tak hrsa hrsa.

a dakujeme ti este ras :))

bingham

Peto T to ze nadbytok vitaminu C(ktory patri do skupiny vitaminov rospustnych vo vode) vylucis mocou to hadam vies... ale aj tak moze sposobit urcite tazkosti

Ano oblickove kamene vznikaju u niektorych vnimavych jedincov ak sa prekroci odporucane davkovanie - to je DOKAZANE, na rozdiel od uzivania megadavok C ( niekto tu hovoril o 80g, tusim Damian),ktore su uplne zbytocne a mozu sposobit zdravotne problemy

Damian : Ano zvierata su schopne syntetizovat vlastny Vitamin C, ktory v pripade potreby vyuzivaju - ale to neznamena ze clovek (ten si ho nedokaze sam vyprodukovat)by ho mal brat vo vysokych megadavkach aby si udrzal dobry zdravotny stav - to je cista hypoteza (ktora moze niektorym jedincom uskodit)

Kosa mala by si pocuvat svojho nadriadeneho Damiana a ist prekladat to co mas. lebo ten kamen sa ti ujde aj odo mna

PS: Kosa ty si jediny clovek na tomto fore o ktorom naozaj pochybujem ci je svojpravny

damian

NEBYT 75 g dennych davok vnutroziloveho vit C, najmenej jedna osoba, s kt som momentalne v uzkom kontakte, by medzi nami davno nebola. Taky je fakt. Oblickova kamene su cielene famy propagovane farmaceutizmom, kedze sa trasu pred vitaminom C, Boja sa vitaminu C ako sa satan boji Krista

damian

Slamkaa, je to rovnako kvalitny vit C bez akychkolvek zbytocnych prisad, len tam nie je draslik a horcik. Je pH neutralny, prasok, je to vit C + vapnik, nic viac, nic menej.