MEGASKORBICKA LIECBA-TEDA VITAMIN C

kosa

ano o tvorbe oblickovych kamenov sme poculi od lekara v sukromnom rozhovore.

toto z osobnej skusenosti ale nepotvrdzujem.

bingham

Ale kosa dufam ze ta na skole ucili take zakladne veci ako hypervitaminoza vitaminom C ktora moze sposobit napr. nauzeu, vyvolanie hnacky, moznost tvorby oblickovych kamenov

Tiez je pravda ze prebytocne mnozstvo vylucis mocou - ale pozoor davky okolo 11 az 80g su uplne normalne - ano bohuzial aj take davky som tu u niektorych prispievatelov videl

kosa

femka,
v kazdom pripade nezijeme uz v Totalite ( je to sice Neototalita..) takze ziskaj informacije jak teoreticke tak prakticke, porovnaj, pytaj sa ludi. a az potom sa rozhodni.

kosa

femka,

bingham nemysli na to, ze vestina ovocja a zeleniny v dnesnej dobe je v principe Genetickyzmodifikovana.

Daju sa velkoprodukovat, vydrzja dlhsje, zjal je to na ukor kvality.

Preto na tzv normalnu davku vit C by si musela zkonzumovat asi 5kg ovocja a zeleniny dene, co nikto z nas urcite nerobi.
preto brat vic C ekstra ma svoje opodstatnenje.

kolko ale clovek potrebuje dene je absolutne individualne. minimum je ale 1000mg dene.

damian

slamkaa, kedze som objednaval vela C slts a bolo velke clo a poplatky za kartu, neobjednavam ho uz, len mimoriadne. Obednavam z VB teda bez cla.

V kazdom pripade, C Calts, ak sa uskladnuje spravne, ma vydrzat minimalne 2 roky odo dna kupy. Vydrzi pravdepodobne ale omnoho viac, kedze vit C sa nekazi, moze len navlhnut, ak nie je dobre uzavrete a ak sa don dava nie sucha lyzicka.

kosa

moj prispevok je na teme PORVB17, ale si ho asi necitala tak to zopakujem.

problemy u mna boli z nosovymi a prinosovymi dutinami ( PND). Kazdu zimu mi trebalo navstivit mojeho domaceho lekara, ten ma poslal k ORL specijalistovi. Tam urobili RTG PND zkonstatovali zapal PND napisal lekar ATB (obycajne Penicilin, ale par krat aj Amoksicilin, a prislo aj na Tetracyklin a pre mnohych urcite znamy OXYMYKOIN cize forma oxytetracyklinu). Takto sa to krutilo az do padu ''Totality'' a vzniku Neototality.
V roku 1992 som precitala clanok ohladom tvorby hljenov vplyvom konzumu mljeka a mljecnych vyrobkov. Znizila som konzum tejto pozivatiny.
V roku 1993 som mala poslednykrat ATB po narazovom zapale PND. Pocas ochorenja vtedy som aj uzila jednorazovo vysoku denu davku vit C ( 20g za 8 hodin, nasledne 5 g dene), toto na radu odbornika. Odvtedy som mala problem mozno 2krat ( to uz nepametam), ale normalnu davku vit C uzivam dodnes.

RNG

Bingham, dovoli prippmenut, ze su na to vedecke prace a dokazy od trosku vacsich kapacit, nez si ty, ako napr Linus Pauling, dr West, dr Whittaker, dr Campbel-Douglass, dr Roven a tisice inych.
Aj sa sam so svojim nalickym skromnym prispevkom na sebe, svojej rodine a priateloch sa k ich nazorom plne pripajam.
Hlavne skoro pri nastupe viralnych, hned prve hodiny velke davky vitaminu C(1 az 1.5 gramu za hodinu esteru C) ma z toho ester vzdy vytiahli.
Nuz ked ty chces trpiet cely tyzden v horuckach, to je tvoja vec, ale su tu ludia, co predsa len dobru radu ocenia a ich pocet na svete neustale rasti, su ich miliony, vcitane statisicov lekarov v USA, ktori sice viramin C nepredpisuju, ale sami sukromne beru.

Na "megadavky" tj na vytvorenie hladiny v krvi podobne vysokej ako maju zvierata ale je lepsie pouzivat neutralne formy a rozne komplexne formy, nez cistu kyselinu askorbovu, aby si clovek neprekyslil creva.

Peto T

Ahojte, chcel som len dodať toľko, že femka aj mimi dali link na tú istú knihu, a že (do tretice) najnovšia verzia býva dostupná tu: rizikaockovania.sk

kaciatko7

co je podla vas lepsie, neutralna forma vit C v prasku alebo esterovana. ak mate niekto skusenosti s Ester C, napiste, pls. ja uzivam C-salts cca 15-20g denne (prestala som fajcit, tak sa snazim detoxikovat od nikotinu). neviem, pre ktoru formu sa rozhodnut.