MEGASKORBICKA LIECBA-TEDA VITAMIN C

damian

femka velmi pekne si to napisala. kiez by takych rozumnych rodicov bolo viac, elabo inac, kiez by vsetci rodicia raz pochopili

damian

KAMENE VZNIKAJU HAVNE Z DOVODU TOHO, ZE PIJEME VODU Z VODOVODU A INE VODY, KTORE OBSAHUJU ANORGANICKE MINERALY - INAC KAMENE - KTORE SA USADZAJU V TELE PODOBNE AKO V CAJNIKU. TO JE NEFROLOGOM TAZKE POCHOPIT. MYSLIA SI, ZE TELO JE SILNEJSIE AKO TAKY CAJNIK A VSETKY TIE ANORGANICKE MINERALY LEN TAK, ZAZRAKOM, VYPLAVI.

PRETO TREBA PIT BUD REVERZNEJ OSMOZY VODU ALEBO DESTILAT

femka

agaven-kludne davaj dieťatku vitaminu C koľko chceš nič sa neboj skoro všetko čo je pre dospelaka je vlastne aj pre dieta ved aj to je len človek akurat treba troška znižiť davku ale ak kupuješ v lekarni produkty tak tie davkovania su v komerčnych vyrobkoch take ubohe že ani nemusiš polkovať tabletu:)Neviem ci si myslela tym ze co mam ja doma to praskove c? ak chceš davat dieťatku to tak ja mam tiež dieťatko a jemu kupujem radšej to čo som hodila lik -klikni na to a pokukaj si produkty čo maju -ja odtiaľ kupujem veľa veci a som spokojna.Myslim že pre deco je predsa len vhodnejšia ta neutralna forma ktora je v tej spomenutej tabletke už len koli vstrebateľnosti a žaludku a neni to take drahe lebo je tam až 100 tabliet s vysokymi davkami čo ked si prepočitaš s tym co maju v lekarni tak vychadzaš omnoho lepšie a vstrebateľnosť vyborna:) Ale ked chceš predsalen ten prašok s DM tak možeš davať aj to ja som tiež najprv davala malej (kym som neobjavila tie z Tachyonu) len tak je to dosť kysle tak neviem či ti to vypije :))Ako som už spomenula môže sa isť do takej davky kym nenastane hnačka .Ale pri tej tabletke hnačka nehrozí lebo je to neutralne.A ešte som chcelapovedať že ked je nejaka choroba tak dokonca žaludok tak dokaže pomahať že vtedy toleruje omnoho vyššie davky vit.C ako ked je človek zdravy aj na tom vidno ako to priroda dobre zariadila a že ten vit.C naozaj treba:) prajem veľa zdravia

celaskon

peto T. Neviem ci mu brali moč. Ale to je v podstate jedno. Ale co je zaujimave a co hovoril pocas tych rokov co to bral, mal velke problemy, ked mu brali krv zo zily tak nie a nie sa mu zastavit krvacanie niekedy aj 15 20 min krvacal. On tvrdil, ze to je pravdepodobne z celaskonu. Je pravda ze nebol nikdy chory. Bral 3 grami denne.

agaven

femka prosim ak ho mas doma mozu to aj deti ze ja by som si ho ties kupila a uz zarovno s nou jedla ja mam kidz multim ale tam je len 30.00mg no a dostala sopel tak som no mam svoj zinavit 600 vitamin c a zinok a tam je600.0 mg aja som jej dala polku napisane nevhodne pre deti do 3 rokov ale ani nenapisali ze moze vetsie dieta a zaujimave ze ja pokracujem v sopli ona nie a davam jej tu polku denne

Peto T

celaskon: Ak im to nepovedal, tak si to sami iniciatívne vymysleli. Možno zistili, že má vyššiu hladinu vitamínu C v moči než je "bežné" (u bežnej skorbutickej populácie), a keďže "sa predsa vie", že spôsobuje kamene, tak si vymysleli súvislosť a napísali to tam. Pôvod oxalátových kameňov nie je možné laboratórne určiť.

Opakujem to ako papagáj: nikto doposiaľ konkluzívne nedokázal vitamín C ako príčinu kameňov. Veľa ľudí sa o to snažilo, ale neuspeli. Mýtus sa udržuje neustálym opakovaním a rôznymi nepodloženými historkami - jednu takú tu uviedol aj radca, a bol to dobrý príklad, som rád, že to sem dal.

Bezpečnosť dlhodobých dávok do 3g denne u bežnej populácie bola nad všetku pochybnosť preukázaná a oficiálne uznaná, s úpravou faktorom opatrnosti. To, že to lekári nevedia, je ich chyba, a chyba vzdelávacieho systému.

U rizikových pacientov, vitamín C môže teoreticky prispieť k tvorbe kameňov, ale iba ako menej významný spolufaktor, popri omnoho dôležitejších faktoroch.

Ak sa v tom chceš vŕtať, pozri Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for Vitamin C,
Vitamin E, Selenium, and Carotenoids. A report of the Panel on Dietary Antioxidants and Related Compounds, Subcommittees on Upper Reference Levels of Nutrients and
Interpretation and Uses of Dietary Reference Intakes, and the Standing Commitee on the
Scientific Evaluation of Dietary Reference Intakes. Washington, DC: The National Academies Press, 2000.

celaskon

Peto T : Moj kolega im to nepovedal, ze uziva dlhodobo vitamin c. On si daval klasicky vitamin c. Peto nemozes tvrdit na 100 percent ze to tak nie je. Nechcem tu nikoho znechutit aby bral vysoke davky c ja som napisal fakt z mojho blizkeho okolia. Kazdy si je sam strojcom vlastneho osudu. Ja si sam davam vitamin c ale nepravidelne a malicke davky.