je mi smutno, znicila som zivot sebe aj svojej rodine, zato ze niektori ludia mi zavideli a hadzali polena pod nohy, moje nestastie bolo, ze som to brala prilis osobne, tie ich reci,neskoro som pochopila, ze to bola len zavist a teraz neviem prezit tie roky, co som psychicky trpela a nemala preco
Zniceny zivot
...a uz sa stavias do pozicie,ze ti ublizujem atd.tak kto podla teba aky je?
tak ak niekomu nieco napisem tak potom dam aj jasny dokazy...ale uz zacinas cuvat a pisat,ze na teba utocim,ked chcem od teba len pocut nieco konkretne...
som priami clovek aked ma niekto odsudzuje,tak chcem aby mi to aj dokazal,ze som taka...
...to nie je utocenie,nenamyslaj si,ja by som tiez mohla napisat,ze ma urazas,ze potrebujem pomoc...a ze na mna utocis...
a ked nevies co je presna definicia zatrpknutosti,tak ako mozes o niekom tvrdit,ze je zatrpknuty?
ZUZANAMA dobre,nezvyknem ludom nieco vysvetlovat nejake veci ohladom seba,ale napisem ti jeden pravdivi poriklad zasa z najblizsej body a teraz my povec na to svoj nazor/podotykam je to pravda-nic vymyslene/
a potom mi povec,kto s tych dvoch je nevyrovnany,alebo zatrpknuty,alebo nazvy si to ako chces...
tak ja nastupim do prace chovam sa stale normalne-som stale rovnaka...
zena xyz-je obycajna zenska,ked ma stretne zacne sa farbit,licit atd.a predtym bola obycajna-ziadne licenie farbenie atd.
...ja som stale rovnaka...
...zene xyz- toto licenie vydrzi tak nanajvys mesiac a prestava ju to bavit-a potom uz je zasa nezaujimava a prechadza na pletky a ohovaracky...aby bola zaujimava...
...ja som stale rovnaka ako 1x a nic na sebe nemenim...
tak kto je podla teba aky?neviem ci si to vobec pochopila,co od teba chcem...
tak take osoby ja povazujem za nevyrovnane,zavistlive a ztrpknute...atd.
ak sgtretnu od seba niekoho lepsieho,chcu sa vytiahnut a ak im to nejde nijak tak prichadzaju na radu intrigi atd.
A co ja viem aka je definicia zatrpknutosti, to je moj dojem. Nechcem tu nic tvrdit, ked na to nemam odborne vzdelanie. Teraz mam pocit, ze na mna utocis, ok, nech sa paci, ak ti to pomoze.
ci sa drzis hesla PODLA SEBA SUDIM TEBA?/NEVYSVETLUJ SI TO ZLE,ALE NEMAM RADA,KED NIEKTO SUDI A NEPOZNA/
napis my presne,slova ktora znamenaju ZATRPKNUTOST...CITUJ MOJE SLOVA,KTORE ZNEJU AKO ZATRPKNUTOST A KED TY SI TAKA BOLA NEZNAMENA ZE JE TAKY KAZDY...
JA SOM S TYM CO MI PAN BOH NADELIL A DAL NADMIERU SPOKOJNA A VADCIM LEN JEMU ZA VELA VECI,KTORE OVLADAM ATD.
Nepoznam ta a opakujem, pripominas mi mna. Ze si zatrpknuta mi prezradza to, co a ako pises. Samozrejme mozem sa mylit, nie som vseved, ale z tvojich slov si myslim, ze potrebujes pomoc.
...budem rada ked si popiseme,lebo vidim,ze o mne pises ako keby si ma poznala a pritom ma vobec nepoznas :0)))
zuzanama a ty odkial vies ze ja som zatrpknuta?to by ma zaujimalo,len preto ze tu pisem ake mam problemi,vies co si skor mysli,ZE ZATRPKNUTY-NEVYROVANY CLOVEK JE TEN,CO STALE UBLIZUJE DRUHYM ATD. A NEMOZE SA VYROVNAT SAM ZO SEBOU-JA SOM VYROVNANY CLOVEK
...a v com podla teba sa mam zmenit?ked pises ze sa nechcem zmenit?som rada,ze si sa ozvala,tak napis v com sa mam zmenit,podla teba ked ma vobec nepoznas?
Mariaa, je pravda, ze ta nepoznam, ale tu koncim so suhlasom s tebou. Mozno si nadobudla dojem, ze som toho nezazila tolko ako ty, lebo vsebecne su tu vacsinou mladsie rocniky ludi, no sklamem ta. Ani ty nepoznas mna a nic o mne nevies, tak ti poviem nieco, co ta urcite prekvapi. Ja mam o 2 roky viac ako ty, takze zivotnych skusenosti mozme mat tak, aspon podla veku, akurat primerane, i ked sa to tiez neda zovseobecnovat, vek este nie je zaruka ani mudrosti ani dostatku skusenosti. U mna vek akurat tak prinasa viac pokoja a vyrovnanosti. Poviem ti, tiez mam nieco za sebou a za to, kde som dnes a ze nie som na psychiatrii, mozem dakovat len sebe a chorobe, ktora ma stretla pred styrmi rokmi. Prijala som to ako vyzvu od zivota a rozhodla som sa zmenit, preto viem, ze je to mozne. Ty sa zmenit nechces a povazujes sa za pozitivneho cloveka, ja ti to neberiem, ani ta do nicoho nenutim, to len mam taky zvyk, ked citam tu na fore nieco, co ma zaujme, zareagujem. A vies preco prave tebe som napisala? Lebo si mi blizka svojimi myslienkami, strasne mi pripominas mna, ked som este bola negativna, zatrpknuta, nasrata na ludi a cely svet, stale som na nieco cakala, neverila som, ze toto je ten moj zivot a pytala som sa preco je to takto a vobec sa mi nepacilo, co vidim okolo seba, ako zijem. A potom som ochorela a zacal sa moj novy zivot, moja premena. Vzdy ma mrzi, ked citam prispevky ludi co maju hlavne dusevne trapenia, lebo viem, ze si mozu pomoct sami, je mi to luto, ale neviem to vysvetlit, ako na to maju ist, obcas tu nieco napisem a tym pomaham aj sebe, lebo si sama sebe pripominam tie myslienky, ktore som sa naucila a su mi teraz blizke. Tiez by som rada pomohla aj inym, len asi na to som este nedozrela, nie som dobry psycholog. A vzdy ma potesi, ked stretnem spriaznenu dusu, ktora vie o com hovorim. Som rada, ze tychto ludi stretavam coraz viac, este nie je tento svet celkom strateny.