schizofrenia

cokoladka898

nie, je to tak ze som bola hospitalizovana v meste kde mi robili testy a potom ma prelozili do zaluzia a tam mi robili znovu testy a tam mi to uz ukazalo. je pravda ze som bola v strasnom psychickom stave ked som ich robila ale neviem ci to s tym suvisi. teraz chodim na psychoterapiu do toho mesta kde som bola hospitalizovana prvykrat a tam mi pani psychologicka tvrdi ze ju nemam. tak sa na jednej strane tesim ze ju nemam ale na druhej strane mi je to nejasne...chcem zistit preco to tak je.

cokoladka898

ja viem, mam o tej chorobe dost nastudovane. ale preco mi na zaklade jednych psychologickych testov vyjde ze mam schizofreniu a pri dalsich ze ju nemam?comu mam teda verit?

cokoladka898

mohli by ste prosim zareagovat aj na toto?este raz to sem dam: aka je pravdepodobnost ze schizofreniu naozaj mam?ked jedny psychotesty urcia ze ju mam a dalsie psychotesty, teda psychologicke tesky neurcia ze ju mam....???

ana6632456

ja mám paranoidnú schizofréniu, a žijem s ňou už skoro 30 rokov, a pri tejto chorobe je dôležité pravidelne a poctivo brať lieky, a vysadiť ich len pri doporučení odborníka, som síce na invalidnom dôchodku, ale žijem plnohodnotný život, je dobré mať správnu životosprávu, striedať pohyb s oddychom, mať pravidelnú a zdravú stravu, nájsť si správnych priateľov a mať plno koníčkov