ake mate skusenosti so schizofreniou?ked je nedostatok dopaminu v mozgu?cize negativne priznaky...k tomu nejaka specificka poruchqa osobnosti...poznate niekoho kto nou trpi alebo sami na nu trpite?ozvi sa prosim nech viem ze nie som sama. dakujem
---------------
Schizofrénia (Schizofrénne psychózy) - www.zdravie.sk
schizofrenia
nie, je to tak ze som bola hospitalizovana v meste kde mi robili testy a potom ma prelozili do zaluzia a tam mi robili znovu testy a tam mi to uz ukazalo. je pravda ze som bola v strasnom psychickom stave ked som ich robila ale neviem ci to s tym suvisi. teraz chodim na psychoterapiu do toho mesta kde som bola hospitalizovana prvykrat a tam mi pani psychologicka tvrdi ze ju nemam. tak sa na jednej strane tesim ze ju nemam ale na druhej strane mi je to nejasne...chcem zistit preco to tak je.
a to kazdemu vysiel iny a z toho ti stanovili diagnozu?
psychologovia mi ich robili
cokoladka, tie testy ti robili lekari alebo ty si si ich sama robila?
ja viem, mam o tej chorobe dost nastudovane. ale preco mi na zaklade jednych psychologickych testov vyjde ze mam schizofreniu a pri dalsich ze ju nemam?comu mam teda verit?
mohli by ste prosim zareagovat aj na toto?este raz to sem dam: aka je pravdepodobnost ze schizofreniu naozaj mam?ked jedny psychotesty urcia ze ju mam a dalsie psychotesty, teda psychologicke tesky neurcia ze ju mam....???
ja mám paranoidnú schizofréniu, a žijem s ňou už skoro 30 rokov, a pri tejto chorobe je dôležité pravidelne a poctivo brať lieky, a vysadiť ich len pri doporučení odborníka, som síce na invalidnom dôchodku, ale žijem plnohodnotný život, je dobré mať správnu životosprávu, striedať pohyb s oddychom, mať pravidelnú a zdravú stravu, nájsť si správnych priateľov a mať plno koníčkov
A na zaklade akych prejavov ti urcili diagnozu? Co konkretne ta priviedlo na psychiatriu?