ake mate skusenosti so schizofreniou?ked je nedostatok dopaminu v mozgu?cize negativne priznaky...k tomu nejaka specificka poruchqa osobnosti...poznate niekoho kto nou trpi alebo sami na nu trpite?ozvi sa prosim nech viem ze nie som sama. dakujem
---------------
Schizofrénia (Schizofrénne psychózy) - www.zdravie.sk
schizofrenia
nezavislak, akurat tu mam pri sebe prirucku venuvanu len schizorenii. vola sa objavte cestu,ako ist dalej...skus si ju zohnat a prestudovat.tam je na strane 11 pisane ze:"pri niektorych symptomoch sa vam moze zdat ze ste blazon. pre cloveka so schizou su take skutocne, ako su neskutocne pre jeho pribuznych a priatelov."to je pri pozitivnych symptomoch ako su halucinacie, bludy, paranoidne myslienky a pod.
potom tam je pisane ze: "pri niektorych symptomoch sa vam bude zdat, ze ste lenivy a stratite kvoli nim zaujem o ludi a veci okolo seba." to je pri NEGATIVNYCH SYMPTOMOCH ako su znizena motivacia, socialne utiahnutie sa, nedostatocna koncentracia, chudobna rec nedostatok myslienok.
preco si myslis ze si tu najvacsim odbornikom?ked aj si preco vravis take veci ake vravis.vies ako rada by som mala radsej hypochondriu ako schizu?len bohuzial to tak nie je a potvrdilo mi to niekolko doktorov. nechcem sa tu teraz s tebou hadat, ja som si sem prisla najst ludi ktori trpia podobne ako ja na schizu a ver mi som rada ze mam len tie negat.symptomy a netrpim halucinaciami.
bola som zavrreta 15 tyzdnov v nemocnici a tam clovek uvidi vela. takze asi tak. tak ked nemas nieco overene radsej si to nechaj pre seba a nevrav ze ju nemam lebo si ma nemal moznost vysetrit...a toho hypochondra mi prepac, to patrilo inkubatorovi...
zzuzzua-ty si snád lekárka že to hovoríš s takým presvedčením....a anglicky ovládam neboj a s tými mudrmi rečami ma nevytočíš.
Nezavislak blbost hovoris. Pre diagnostikovanie schizofrenie musi clovek mat 2 alebo viac z priznakov, pricom tie 2 nemusia byt halucinacie a deluzie(pozitivne symptomy). Niekto moze mat len negativne symptomy a byt diagnostikovany.
www.schizophrenia.com ked vies po anglicky....
julkaaa-ja si tonemyslím,ja to viem, schiza má presnu definiciu amusia byť bludy aj halucinácie.
cokoladka: dakujem za rady. dneska som sa po case citila celkom dobre, dufam ze mi to vydrzi:) uvidim teda ak sa mi to nebude zlepsovat tak ozaj budem musiet ist k psychologovi. a ty teraz uzivas lieky vsak? a ako sa s nimi citis?pomahaju ti?
nezávislák: preco myslis ze pri schizofrenii musia byt vzdy halucinacie? ja som tiez citala ze pri niektorych formach si ju clovek dokonca moze uvedomovat a nemusi mat ani haluc. ani bludy...hmm tak neviem
mylis sa nezávislák, mozno ju teda nemam ale chorobu to je jedno aku mam lebo som neni psychicky v poriadku. a halucinacie a bludy su len pri nadbytku dopaminu a ja ho mam nedostatok. to urcili na zaklade klinickych priznakov...keby ju nemam tak nelezim 15 tyzdnov v nemocnici len tak pre nic za nic...ale keby jufakt nemam som najstastnejsi clovek na svete
julka ale teraz by si mala opat navstivit odbornika. aj psycholog by ti teraz pomohol aj psychiater mozno, ale o tom sa porad so psychologom, on ti urcite poradi...
nevedia, teda parkrat som sa snazila o tom povedat mame ale s nou sa o tom neda vobec porozpravat lebo mi neveri, mysli si ze si vymyslam aby som mala vyhovorku na to, ze sa mi zhorsili znamky atd.
a u psychologicky som raz bola, to bolo uz velmi davno byvalo mi zle, na odpadnutie. nakoniec ma poslali k psych. a az ta mi povedala ze to boli priznaky panickych zachvatov. no bola som u nej vlastne len raz lebo ked som sa k nej dostala uz som tie zachvaty ani nemavala a len mi odporucila obcas uzivat magnesium.a vraj som to mala zo stresu.
mozno aj teraz to je len stresom, neviem mozno sa zbytocne obavam...
julka a rodicia o tom vedia?myslim ake mas pocity, ako sa citis a tak...bola si niekedy u psychologa alebo psychiatra?
mam 17r. , ja neviem tada, nechcem ist k doktorke ale bojim sa aby sa mi to nahodou nezhorsilo:(