ake mate skusenosti so schizofreniou?ked je nedostatok dopaminu v mozgu?cize negativne priznaky...k tomu nejaka specificka poruchqa osobnosti...poznate niekoho kto nou trpi alebo sami na nu trpite?ozvi sa prosim nech viem ze nie som sama. dakujem
---------------
Schizofrénia (Schizofrénne psychózy) - www.zdravie.sk
schizofrenia
Pri hebefrénnej schizofrenii sa v klinickom obraze nemusia vyskytovat bludy ani halucinacie..teda ide o schizofreniu avsak iny typ. Bludy a halucinacie sa zvacsa vyskytuju pri paranoidnej schizofrenii.
ja beriem teda dost liekov ale nezhorsil.
cokoladka mozno otazka trosku pomimo, ale nezhorsil sa ti stav pokozky po zacani bratia antipsychotik? lebo ja som raz uzivala v malom mnozstve pri uzkostiach a vyhadzala som sa ako v najhorsej puberte, tak neviem, ci to pososbi len na mna tak, pretoze kazdy psych. liek mi to sposobuje:(
teraz zijem plnohodnotny zivot urcite, iny aky som zila predtym ako som isla na psychiatriu.
cokoladka, poloz si otazku, ci zijes plnohodnotny zivot? Alebo je tvoj zivot len tienom toho zivota, ktory si viedla predtym, nez sa objavili problemy, kvoli ktorym si sa ocitla na psychiatrii? nezalezi na nalepke, ktorou oznacis svoj problem, zalezi, ako sa citis a ci zijes tak, ako by si chcela. Ak nie, je niekde problem a je jedno, ako sa vola, ide o to, ci sa da riesit.
a aka je pravdepodobnost ze schizofreniu naozaj mam?ked jedny psychotesty urcia ze ju mam a dalsie psychotesty, teda psychologicke tesky neurcia ze ju mam....???
ako tomu rozumiet...100 doktorov 100 nazorov...co vy na to?aky mate nazor...
Pri schizofrenii sa bludy NEMUSIA vyskytovat, ja mam schyzofreniu tiez, ale nijake bludy ani halucinacie nemam:D...je viac druhov schyzofrenii a nie kazda ma rovnake priznaky
nezavislak, ty si mozno chirurg a preto si myslis, ze si zjedol vsetku mudrost sveta, ale ja som psychiater a kocky tu pisuce maju pravdu, pri schizofrenii simplex sa vobec nemusia vyskytovat bludy ani poruchy vnimania.
Odporucam vratit sa k zakladnej ucebnici psychiatrie z LF...
ake tajomstvo?