schizofrenia

jajka001_

no tak ked ti ju diagnostikovali - v tych clankoch sa pise ze je to na zaklade pozorovanie priznakov a aj uvazenia doktora - individualneho uvazenia- je tu moznost pochybnosti - tak skus este ineho doktora, ale lieky ber dalej - pisala si ze sa citis lepsie, tak asi pomahaju - tiez je caste ze pacient sa citi dobre tak ich prestane brat - tak to nerob, a skus dalsieho doktora, ked to mas teda takto jedna k jednej, co ti povie dalsi

cokoladka898

uzivam strasne vela druhov liekov, medzi ktorymi su aj lieky urcene na schizofreniu. urcili mi ju na zaklade psychologickych testov preto mi to bolo divne. robili mi mylsim aj ten test ktory tu bol spominany. ak su to tie machule laicky nazyvane.
mam z toho strasnu dilemu.

cokoladka898

uzivam strasne vela druhov liekov, medzi ktorymi su aj lieky urcene na schizofreniu. urcili mi ju na zaklade psychologickych testov preto mi to bolo divne. robili mi mylsim aj ten test ktory tu bol spominany. ak su to tie machule laicky nazyvane.

cokoladka898

hujer

cokoladka898, schizofrenia sa neda zistit na zaklade ziadneho testu!! Moze to psychologa nasmerovat na nejaku drahu, ale rozhodne nie urcovat to na zaklade vysledku napr. Roshachovho testu, ktory bol tvoreny pred nejakymi 90timi rokmi, kedze vtedy schiza ani nebola nejak presne definovana, atď.. je to komplikovana debata, tak,ako aj samotna schizofrenia..

jajka001

cokoladka, tak to by chcela asi dalsieho odbornika...ale ak by ti to dali ako diagnozu, tak k tomu aj lieky davaju, tebe ich teda dali alebo nie?

hujer

soroo, to si si sam diagnostikoval na zaklade tejto jedinej veci? :)
By som ti ukazal ludi s touto poruchou, aby si videl, co to je :)

soroo

Prosim poradte mi mi mam schizoafektivnu poruchu, mavam zuženú pozornosť ako keby zahľadenosť. Da sa to liečiť?