Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

JEST 3x alebo 5x DENNE?

Príspevok v téme: JEST 3x alebo 5x DENNE?
balejka

Jest 3x alebo 5x denne?

Pokazime nieco tym ze budeme jest 3x namiesto 5x denne? Nedokaazem do seba natlacit 5 jedal. Vtedy na nic ine nemyslim, len sledujem hodinky a rozmyslam ze co si mozem a nemozem dat.

Podla mna jest 3 krat staci, pokial je to tiez pravidelne.... ale chcem aby sa vyjadrili ti co sa fakt vyznaju... nech teda viem ci mi to nepokazi vsetky snahy o chudnutie...

wikush

no akurat dneska, po tom co tu niektori pisete, ze papate opacne tie vlocky, tak som zacala so sacharidmi namiesto bielkovinovych ranajok, budem postupne menovat, co vsetko som zjedla odkedy som vstala: celozrny keksik, na ranajky som si spravila sladkoovocny salat{banan, cucoriedky, celozrnne psenicne vlocky, sojovy jogurt, manuka zdravy medik}, neskor jabko, neskor 4 mandarinky, neskor znovu jabko, znovu keksik celozrnny - uz vtedy mi nebolo najlepsie, prelievalo sa mi to v bruchu, zavyjalo mi chudatko, pichalo ma pod pravym rebrom a nesmierny pocit plnosti.. samozrejme medzi tym dlhsia pauza a na veceru som mala cviklu, kapusticky posekane, tuniaka, varene vajko, cibulu.. no a po tomto uz viem, ze som nerobila dobre, ze tie sacharady mi vobec neprospeli.. vareny obed som tento krat vynechala, kedze som cely den doma a snazim sa jest nevarene - lahsie stravitelne veci

cosmicka

hehe, ja ma ten isty problem lebo som sa dlhe roky tyranizovala vselijakymi hladovkami a uplne mi to poplietlo organizmus , preto som sa aj musela dat na zdravu stravu lahsie stravitelnu a neskor sa to stalo mojim zivotnym stylom a dnes na to uz nedam dopustit , vies kazde telo znesie ine , ja mam napr dobre skusenosti s rannymi sacharidmia vecernymi bielkovinami ,mala by si zacat experimentovat aby si zistila co tvojmu telu vyhovuje , takto sa trapit nieje spravne , nechod podla urcenych noriem mi ti tu tak akurat vieme poradit no neviem ti povedat co mas presne robit , ale ale velmi rada pomozem co sa tyka tohto , kedy si sa zacal takto stravovat ?

wikush

cosmicka, ja viem, ved ani mna nebavi tolko sa tym zaoberat.. snazim sa len pomoct svojmu biednemu traveniu a tak stale len citam a citam, ale vsade pisu nieco ine, je to fakt na nervy, kiezby som si vedela nasluchat, ale nedari sa..
ako som spominala, vlocky ani ovocie na vecer mi nerobili dobre, tak skusam to vymenit teraz a nahradit viac bielkovinovou vecerou, ale zatial mam pocit, ze mi je este horsie.. ja by som cely den vedela prezit na cukroch, keby s tym moje telo suhlasilo, ale ee :}

cosmicka

a ovocie sa odporuca jest len do obeda , kedy ho telo lahsie dokaze spracovat a premenit na energiu , po 12tej ho skor uklada do tukovych zasob aspon tak som pocula ja aj tak moc ovocie nepapam

cosmicka

wikush...nepovedala som ze dokazem vyvestit nedostatok bielkovin z chuti na tvaroh..to bol len jeden banalny priklad na to ze telo si obcas pyta co mu chyba preto sa neustale kontrolovat a riesit kolkokrat za den budem jest je podla mna chore , mame dni kedy sme hladny viac a dni kedy sme hladny menej , a stanovovat si presnu davku a cas jedla do konac zivota to by ma fakt nebavilo

cosmicka

ja napriklad dokazem rozoznat pocit ked mam zrave chute a v kuse chut na cokoladu , vtedy pomoze len pevna vola , ale ak mam naozaj nedostatok cukru a citim pocit unavy tak to telu doprajem , o tom som pisala , je to cisto o tom do akej miery sa clovek dokaze ovladat a kontrolovat ale ked sa neda tak sa neda , na silu to tlacit nebudem ,

wikush

ked moje brusko place a spieva do rytmu pesnicky, tak ho len pohladkam a zaspievam si s nim, ale uz viem, ze vecer bude zle a ked protestuje, tak poriadne

wikush

nemylme si tu "hrusky s jablkami" a inym ovocim.. samozrejme, ze su jabka zdrave, ved ich aj jedavam {dnes som uz zbastila dve zatim}, ale okrem ostatnych prospesnych latok {vitaminu C podla teba}, obsahuje jablko aj sacharidy, ktore su pre iste choroboplodne zarodky potrebne k prezitiu, hej, je to velmi smiesne.. preto som si k jablkam ani necuchla pri protikvasinkovej diete, aj ked som na ne mala velku chut a moje telo si ich "vyzadovalo".. nepoznam takeho machra, ktory by vedel povedat ze ma nedostatok bielkovin ked dostane chut na tvaroh