JEST 3x alebo 5x DENNE?

Príspevok v téme: JEST 3x alebo 5x DENNE?
balejka

Jest 3x alebo 5x denne?

Pokazime nieco tym ze budeme jest 3x namiesto 5x denne? Nedokaazem do seba natlacit 5 jedal. Vtedy na nic ine nemyslim, len sledujem hodinky a rozmyslam ze co si mozem a nemozem dat.

Podla mna jest 3 krat staci, pokial je to tiez pravidelne.... ale chcem aby sa vyjadrili ti co sa fakt vyznaju... nech teda viem ci mi to nepokazi vsetky snahy o chudnutie...

FIBRIA

ked sa do jedalnicka zaratava aj jablkoalebo ine ovocie, tak jem aj desat krat za den a chudnem v pohode podla planu- KILO ZA DVA-TRI TYZDNE. :-)

hlad

A ako sa podľa teba normálne trávi? :))) baktérie kričia nákrm nás?? vitamínom C obsiahnutom v jablku? :) Ale ako zábava dobrý príspevok, fakt. Telo vám dá jasne najavo čo potrebuje, iba ľudia si jeho signály zle interpretujú. Ako vždy zlyháva ľudský faktor.

wikush

dat telu co si pyta nie je vzdy najstastnejsie riesenie - ked ma niekto neustale chut na sladke a na normalne jedlo ani nepomysli, je to varovnym signalom ze telu nieco chyba a nie ze ma doplnat cukor.. ked je niekto zavisly na cerealiach, nevie sa ich nabazit, moze ist o skrytu neznasanlivost na danu potravinu, ktoru s tolkou chutou konzumuje.. tiez pri roznych ochoreniach, ako napr. kandida, mozu mat jedinci abstinencne priznaky po vynechani potraviny, ktora drzala pri zivote kvasinkove bakterie v ich tele - ked mas vtedy chut na jabko, tak to len tvoje premnozene bakterie kricia nakrm nas - takto si jabkom urcite neprospejes..
keby sme skutocne vedeli, co nase telo potrebuje, tak by sme sa nezatazovali hladanim odpovedi na forach..
spravne travenie ma prebiehat bez toho aby si si to vsimol, ziadne skrkanie alebo trapne a zahanbujuce zvuky spod tricka :}, nie som ziaden odbornik, ale takto sa normalne netravi

hlad

Súhlasím s názorom podo mnou a ešte chcem dodať že je potrebné rozoznávať dva signály vášho tela- trávenie jedla a skutočný hlad. To trávenie sa niekedy môže prejavovať dosť podobne ako hlad, ak vám dobre trávi tak vaše brucho vydáva dosť čudné zvuky podobné škŕkaniu od hladu. Netrápte sa tým koľkokrát jesť, skutočne jedzte podľa pocitu hladu. Nechápem prečo by som sa mala napchávať 5 krát denne keď nie som hladná. Jesť treba dovtedy kým sa vám prvý krát neodgrgne, to je zas signál vášho tela že už má dosť. No o pár rokov možno prídu vedci na to, že 5 krát denne nie je vôbec dobré jesť a čo potom? :) človek je tvor individuálny, nie každému vyhovuje takýto systém. Preto odporúčam riadiť sa vlastným telom.

cosmicka

moj nazor je ze telu treba dat co si pyta , ono samo vies co mu chyba co v tej chvily potrebuje , moze sa stat ze vam v pondelok zoberu krv na analyzu a cely tyzden mate nenormlane chute na tvaroh jogurty atd ale nechapete preco v piatom vam dojdu testy a zistite ze ste mali malo bielkovin , telo si proste pytalo co mu chybalo preto ho v tom netreba obmedzovat kadejakymi vymyslami o najucinnejsich dietach ,. ja mam sice obdobia kedy presne kontrolujem co a kolko prijem ale ak citim slabost a ze nieco nieje v poriadku automaticky siahnem potom na co mam chut , teorie ci jest 3 krat alebo 5 krat za den su tiez mizerne lebo nemozete cely zivot kontrolovat co kedy ako budete jest ked ste hladny jedzte aj keby ste boli hladny kazdu hodinu nevadi , istia to male porcie cize tu by sme nemali hovorit o tom kolkokrat ale kolko , samozrejem vecerne plienenie chladnicky sa nepocita :)po osmej ja uz nedam do ust ani zrnko , aby telo stihlo spracovat kym si pojdem lahnut , tak vela zdrau pri lamani si hlavy nad tym ako casto jest :)

hlad

pre všetkých: Jedávam niekedy raz, niekedy dva krát denne, niekedy tri krát denne. Jedávam takto celý život, nejedávam tak kvôli schudnutiu, ja to nepotrebujem, jednoducho mám taký organizmus, že nepotrebujem veľa jedla, skôr veľa tekutín. Keď začnete trochu makať aj na duševnej stránke tela nie iba na telesnej, napr. joga, dýchacie cvičenia, meditácie, vaše telo nebude potrebovať toľko jedla, lebo si energiu získava práve z týchto cvičení a nie z jedla. To pochopí ten, kto vie o čom píšem. Nemusíte ma odsudzovať preto že nejedávam veľa, neprežieram sa a nepotrebujem schudnúť :) Niektorí sme proste naopak. Radím jesť vtedy keď ste naozaj hladní.

MarekSulak

Jednoznačne minimalne 5 krát denne. Asi každé 3 hodiny niečo zjesť, z toho 3 hlavné jedlá a dve menšie. Z jedného jedla denne sa dá schudnúť ale veľmi si spomalíte metabolizmus a jojo efekt bude katastrofálny.

datelinka

3 krat

ja sa takto stravujem tyzden a schudla som 6 kil a jem ozaju vsetko

napr.
r.9.00-ovsene v locky mlieko,ovocie
o.13.30-maso,zemiaky alebo nieco sladke palacinky proste na co mam chut

v-18.00-salat a rybkou alebo maskom alebo syrom :)

nett

Prikláňam sa k 3krát a dosť. Aj na to je nejaká trefná inzulínová teória, no ani ju netreba, mne trikrát stačí.