JEST 3x alebo 5x DENNE?

Príspevok v téme: JEST 3x alebo 5x DENNE?
balejka

Jest 3x alebo 5x denne?

Pokazime nieco tym ze budeme jest 3x namiesto 5x denne? Nedokaazem do seba natlacit 5 jedal. Vtedy na nic ine nemyslim, len sledujem hodinky a rozmyslam ze co si mozem a nemozem dat.

Podla mna jest 3 krat staci, pokial je to tiez pravidelne.... ale chcem aby sa vyjadrili ti co sa fakt vyznaju... nech teda viem ci mi to nepokazi vsetky snahy o chudnutie...

petullla

ešte tu čosi čítam o schudnutí z 1 denneho jedla a pod, ako robia mnohý somarinky, ano niekomu to môže zafungovať ,ale je to dočasný stav, a navyše trápite svoje telo nedostatkom látok-- ked chcete chudnúť musíte zvýšiť látkovu výmenu a to sa dá dosiahnuť sportom a denne prijať 5-8 malých jedál,ale nič sa nestane ked aj viac a samozrejme dostatok vody--vy zabudate že na spálenie tuku potrebuje telo energiu a ked ju nedostáva v dostatočnej miere ,tak sa tuk uchováva v zásobách a zbavuje sa len vody a svalov a vyživných látok, a tak klamete sami seba. telo je veľmi inteligentné. položte si otázku: kto vám spáli tuk? Vy? alebo vaše inteligentné telo? intuícia vám napovie.

petulla

hlad ,suhlasím s tebou, len ešte by som takú maličkosť, kto má fakt problémy napr. s kilami a pod.príp.nejaké choroby, tak doporučujem stravu založenu na fitness..5-8x denne, ale malé porcie a riadte sa intuíciou vo výbere jedla(praktizujem už dlhé roky), ide o to či cez den tvrdo robíte alebo len sedíte- pokiaľ chcete schudnúť tak min 5 menších jedál-tým si zvýšite látkovu výmenu- a ked pribrať ,tak stačí 3-4 jedlá ale väčšie.. vždy dbajte na pestrosť-celozrnne vyrobky,ovocie ,zeleninka, by nemali chýbať. --ešte 1 vec-naš pankreas pracuje tak že ked sa nenajete do 3 hodín,tak vstrebe všetok inzulín s krvy a vtedy nastáva únava,takže ked si chcete udržať lepšie zdravie ,teda udržať metabolizmus na vyšších obrátkach a vtedy sa automaticky telo aj čistí--rýchlejšie pracuje lymfatický obeh- kto chce radu-info.mail.

balejka

tak pre priklad...

ked vstavam o 9:00 tak si dam hned rano liek po ktorom mozem jest az o pol hodku, potom sidam napriklad dva suchare s cottage cheesom, dva platky sunky, polku papriky, ak v tej den nikam nemusim tak aj kusok cibule, a polku rajciny...
alebo druha alternativa ranajok je umna mussli s mliekom... alebo cornflakes s mliekom...

obed si dam vtedy ked uz zacnem byt proste hladna... nepozeram na hodinky... vacsinou je to okolo jednej-druhej... moj obed vyzera: najma kuracie a morcacie maso so salatmi a ryzou, niekedy aj s pecenymi zemiakmi, asi tak raz za dva tyzdne cestoviny, niekedy si spravim len tak dve bielka na panvici so zeleninou (zeleninu ci salaty jem ku vsetkemu)...

vecera tak najneskor o siedmej...a to iste ako na obed len bez priloh... niekedy ked mam na obed cestoviny tak si ich nedam na veceru ale dam si len jogurt alebo acidko (ale to ako hvoorim, len tak raz za dva tyzdne...

to bol den ke vstavam normalne, ale niekedy vstavam tak o druhej a idem spat o tretej-stvrtej... vtedy jem uplne rovnako, len to mam skratka posunute.. ranajky namiesto o 9 su o 14tej, vecera namiesto 19tej je o 23ej...

myslim si ze co sa tyka tej stravy, mam ju dobru, len skratka jem len 3x namiesto 5x...

vikinkaa

poliewocka, tak dakujem som rada ze si mi ho odobrila:)len som chcela vediet ci je v nom vsetko potrebne.lebo dlho som nevedela ako sa spravne stravovat.oki tak sa drz na prijamackach nech ti to vyjde:)pa

vikinkaa

poliewočka, no ako dobre som ta odhadla:)tak držím palce nech ti to vyjde,určite z teba bude skvela lekarka:))no ja jem tak ze rano celozrny rohliček so syrom a zeleninou, desiata jablko, obed maso s ryzou a zo zeleninou, alebo ryba.olovrant kusok nejakeho ovocia a na veceru nieco lahke bud cottage cheese alebo salat.vstavam uz o siestej tak mi treba take sytejsie ranajky:)ale dost sa hybem a nejem sladke tak hadam je to ok.

poliewoocka

Vikinkaa:D
ja som len tento rok domaturovala:)) ale mam prihlasky na medinu..je to moj sen..obrovsky:)))
a myslim si, ze ak ti vyhovuje jest 3x denne, rob to tak. A..aky je tvoj denny rezim? Zalezi aj,kedy vstavas a ides spat a tak..
Ozaj, najidealnejsie je nenajest sa uplne do prasknutia, ale na cca 80% sytosti..