Mam taky problem- uz dlhsiu dobu(pol mesiaca) mi hned ako vstanem byva zle od zaludka- je mi na vracanie a mam krce. O dake dve-tri hodiny od toho co vstanem to prejde. Cely den som hrozne unavena, padaju mi vlasy a mam krce v nohach. Pulz mam nad 100 a tlak nizky. Dnes a vcera som vykasliavala krv. Nefajcim a ani som nikdy nefajcila. Co to moze byt??? Mam len 15 rokov...
Vykasliavam krv... preco???
Zuzic-Ked niečo vyoperujeme tak tam neostane nič a to miesto vyplnia črevá a narkoza nie je nebezpečná len trocha zaťažuje pečen....Ešte sa učíte?ved je koniec roka a mimochodom kam na dovolenku teda prazdniny..sorry.
Wikinaa-ešte som nepočul o odbere vzorky na helikobaktera...tak samám ešte čo učiť a mimochodom u Teba hednoznačne potrebné GIF, slezina je za norm.okolnosti nebolestivá.
chirurg ano mohla by som sa dostat aj bez prijimaciek ale musim splnit par podmienok taksa snazim. a...ked nieco vyoperujete akoze odstranite to tam na tom mieste nic nema ? akoze tam ma "dieru"? a je narkoza nebezpecna?ja som sa tak nebala...
chirurg, uz tyzden som nemala bolesti (aj ked casta stolica je stale), tak som sa tesila a prave dnes zo sekundy na sekundu zase prudka paliva bolest vlavo nad pupkom. Az som sa z toho spotila a isla som si lahnut. Teraz to pomaly odoznieva. Hned potom som musela ist zase na zachod:(
Bola som odovzdat vzorku stolice na pylori a v stredu idem k tomu gastroenterologovi. Vo stvrtok mam ulrazvuk sleziny, zlcnika a vobec vsetkeho, volala som do spitalu a robia sono vsetkych brusnych organov. Dufam, ze pridu na to, co mi je. Tebe dakujem za rady, si odbornik.
Michalina,držím Vám obom prsty, nech sa mamka vylieči a nezabudni že nikdy sa netreba vzdávať ale bojovať,bojovať a bojovať...stale je nádej.Ahoj a dobru noc.
chirurg,
dakujem
mozno myslis ze su to vyhovorky od strachu, ale nakolko som zivnostnik, tak ked mozem "vypadnutie" z prace odlozit, tak radsej naozaj na neskoru jesen...
nemusim sa radit s rodicmi- mam 40 a dokonca som zdravot. sestrou pomaly uz 23 rokov :D. ale uz teraz priamo v zdrav. nerobim.
ale trochu mas aj pravdu: bojim sa nie samotneho vykonu, ale narkozy :(
na gynde som si zvolila epidural, no zial v tomto pripade to nie je mozne :(
oprava-v mieste Tvojho bydliska KE-pre Delphiu.
Delphia-myslím že u Teba vyhral strach a nie teplo a leto ako hovoríš, ked už príde na lámanie chleba ,teda do ostrého tak pacienti zvašča maju podobné reakcie, až po lete, ked bude chladnejšie, až pred vianocami ked je vela volna, po Veľkej noci...atd.ale je to normálna reakcia pokiaľ pacient nemá až také výrazné ťažkosti, ale ver mi raz Ta operácia neminie, či o mesiac, rok, 5 či 10 rokov hlavne ked sa žlčník zapáli...Moju známu operovali v Chorvátsku na dovolenke tak sa to zvrtlo že od bolesti nemohla vydržať ani cestu domov a bohužial-nedala sa poistit pred cestou tak si vieš predstaviť kolko platila pri operácii v zahraničí....Tým chcem povedať že netreba sa báť a čim skor to treba dať von.Porad sa aj s rodičmi, so svojim obvodákomatd.Ak chceš byť operovaný v KE-mieste mojho bydliska tak Ti možem pomocť-moj bratranec je primárom na dolnej chirurgii-Rastislavke....tak sa drž a nech Ti to dobre dopadne.Pa.
Michalina,odporučil som hepatobiliárnu jednotku a nie kliniku nukleárnej medicíny... a odber vzorky laparoskopicky je bežný postup aby sa určil presne histologický typ karcinomu pod mikroskopom a na základe presného typu tumoru vedia onkologovia dať kombináciu cytostatík presne so záberom na ten ktorý druh tumoru.Aj pri tumore žlčnika je niekoľko typov a každý ja citlivý na iné cytostatikum.Tak to robíme aj u nas,teda laparoskopicky odoberame vzorku.