Mam taky problem- uz dlhsiu dobu(pol mesiaca) mi hned ako vstanem byva zle od zaludka- je mi na vracanie a mam krce. O dake dve-tri hodiny od toho co vstanem to prejde. Cely den som hrozne unavena, padaju mi vlasy a mam krce v nohach. Pulz mam nad 100 a tlak nizky. Dnes a vcera som vykasliavala krv. Nefajcim a ani som nikdy nefajcila. Co to moze byt??? Mam len 15 rokov...
Vykasliavam krv... preco???
Perlička-vyjadruješ sa lekárskou terminologiou, lebo ak nazveš celkovu anestéziu skratkou CA tak nemožeš byť laik.Ak si anesteziolog tak cveľmi dobre vieš že záležitosti okolo informovaného súhlasu s celk. anestezou vybavuje anesteziolog po pohovore s pacientom, tak neviem z akého dôvodu útočiš na operatéra ktorého povinostou je informovať o priebehu, charaktere a následkoch ako aj rizikách operačného výkonu....tak nechápem ako môžeš odpoved laikovi na tomto fore považovať za neodbornú a neadekvátnu...sudim.!
Zuzic-neboj, pri tvojej inteligencii učite budež mať dobrého manžela, ktorý Ta každý rok zoberie s rodinou k moru a niekedy v zime do exot. krajín aj II. krát...len dobre vyberaj...A čo sa týka myorelaxancii su to látky ktoré ti znehybnia svaly a tým pádom nedýchaš počas operácie sama ,ale dýcha za teba stroj.A bežne pri najčastejšom zákroku ako je appendix operujeme dvaja +1 inštrumentárka +antesteziolog+antesteziologická sestrička+obežnica-to je seestrička ktorá zhána veci potrebné k operácii a može vyjsť aj von z operačnej sály...Ešte mi prezrad aku maš predstavu o svojom manželovi...teda o budúcom.Aký by mal byť a čo od neho budeš vyžadovať a aké máš nároky na život mladej rodiny...
chirurg uhadol si:) ak sa mozem takto neskromne chvastat:) jej do chorvatska...tak nadhernu dovolenku a oddychni si, myslim ze ti to padne dobre a zasluzis si oddych.co sa tyka tej narkozy asi nemam este pravo na vlastny nazor ale suhlasim s tebou. a...co je to relaxancia? a kolko asi byva priblizne ludi pri takej obycajnejsej operacii?
Zuzic-narkoza zaťažuje pečen v tom zmysle če vš. anestetiká a relaxancia sa potom musia odburať v pečeni a ta je potom nadmerne zaťažená ,ale ako si si všimla máme dosť čitatelov s príspevkami a názormi ktoré im nikto neberie...je to ich názor a maju na to právo...a čo sa týka dovolenky tak 5 augusta večer odchádzame do Chorvátska tak ešte 6 týždnov musíme s rodinou vydržať, strašne sa tešíme len aby maličká neochorela tesne pred odchodom kedže všetko je už vyplatené a rezervované...Zakruškované známky-sudim že čisté jednotky,alebo nie?
Vikinaa-GIF je gastrofibroskopické vyšetrenie,ktoré najpresnejšie zistí vred resp.eroziu na žaludku či dvanastniku.Presnejšie vyšetrenie na detekciu týchto diagnoz ani nie je a v Tvojom prípade su tieto Dg.najpravdepodobnejšie tak potom daj vedieť.
joj chirurg tento tyzden to bolo s ucenim najhorsie...same pisomky. ale dnes sa uz zaokruhlila vacsina znamok tak mame uz len malinko ucenia. na prazdky som vacsinou byvala u babicky ale ta uz nezije tak vacsinou doma- ale nkdy sa nenudim, s bratom vzdy nieco vymyslime :D a mozno pojedeme do tatier este neviem lebo bratia maju velmi vela aktivit, taborov a tak...a ak mozem este nieco, preco narkoza zatazuje prave pecen? to s nou nejak suvisi? a ty...budes mat dovolenku nie?
chirurg a myslis, ze je problemom ta slezina? Mozu to byt aj zlcnikoe kamene aj panreas tam kdesi lezi. Ci nie? Dnes idem k tomu lekarovi, drz prosim palce:) Uz teraz ma z toho chytaju mdloby.
Hej, zo stolice sa robi rozbor na helikobaktera a vraj je to velmi presne. Co je ten GIF? Dakujem.
no od veci prirovnanie, ale nech...
kym chodza je prirodzena aktivita, tak celk.narkoza je umelo vyvolane bezvedomie, ktore, neviem dovod, preco sa snazis az tak zjednodusit. takymto sposobom informujes aj svojich pacientov o CA a jej rizikach? no nie je to celkom koser, ked na zaklade takychto prirovnani a na zaklade tvrdenia, ze CA "trochu zatazuje" pecen maju pacienti podpisovat informovany suhlas, ze boli pouceni o rizikach narkozy.
Perlička-aj chodza po schodoch je nebezpečná, možeš spadnuť udrieť sa a krvacať a krvácať....
nieee, narkoza nieee je nebezpecna, len ma urcite rizika, vsak?!
- dychacie komplikacie,
- obehove komplikacie,
- zhubna horucka,
- alergicka reakcia s naslednou anyfylaxiou,
- no a samozrejme smrt.
...ale inac nie je nebezpecna.... :(