Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vykasliavam krv... preco???

Príspevok v téme: Vykasliavam krv... preco???
Change27

Mam taky problem- uz dlhsiu dobu(pol mesiaca) mi hned ako vstanem byva zle od zaludka- je mi na vracanie a mam krce. O dake dve-tri hodiny od toho co vstanem to prejde. Cely den som hrozne unavena, padaju mi vlasy a mam krce v nohach. Pulz mam nad 100 a tlak nizky. Dnes a vcera som vykasliavala krv. Nefajcim a ani som nikdy nefajcila. Co to moze byt??? Mam len 15 rokov...

muc

ked uz cudzie terminy, tak tie spravne..jo?! :))
determinovat je ovplyvnovat. takze tento termin nebol ten najlepsi v suvislosti s urcenim lokalizacie znamienka ;)

zuzic

ahoj chirurg, vsimla som si ze tu nie sme sami a nie vsetkym som asi na chuti...asi im vadi ze ta otravujem vsetkymi moznymi hlupostami ale ved toto nie je poradna, nie? dufam ze tebe nevadim...
inac prec idem az 17. augusta, zase som nieco poplietla. a takze teraz si v sluzbe...ako to tam cez vikend vyzera? nie je tam az tak rusno ako cez tyzden ze? a aj na vikend su planovane operacie? od rana do rana sluzba...nie je to moc vela? nie si potom unaveny?

chirurg

jaSanevzdám-užlepšiu prezývku si si nemohla vybrať?...
Znamienko v oku?musiš bližšie determinovať lokalizáciu-ci na viečkach či očnom bulbe, ci na bielku alebo rohovke...A čo sa týka kontaktu-som počítačový antitalent a nemám dokonca ani meilovu schránku..

jaSanevzdam

ok chirurg, prepac, nepokladam Ta za deduska, ale to je uz deformacia, ze cez net obcas vykam aj rovesnikom, lebo ked vybavujem pracovne zalezitosti a vybavujem tak 15mailov denne, tak vykam, tak to je tym, prepac :) Mne sa tiez hned lepsie tyka.. :)
Inak co mi este poradis k znamienku v oku, radis to vybrat alebo nie? a mohol by si tu nechat na seba nejaky kontakt, kde ta mozme otravovat (samozrejme kvoli radam :)),lebo teraz si tu na teba zvykneme a potom co? :)

chirurg

Zuzic-rano nastupujem do služby až do nedele rána...asi si si všimla že máme dosť prispievateľov k teme a nejako sa im to nepáči na tejto konkrétnej stránke...Už idem spať a manželka na mna z izby kričí že už by sommal skončiť na dnes s netom tak zatial dobrú noc.

zuzic

chirurg dakujem za odpoved ani si nechcem predstavit jak som vyzerala ked mi brali mmandle:D idem do tych tatier, musim niekde vypadnut a odreagovat sa aby som sa nezblaznila...potom asi budem doma ale este by som chcela ist pozriet do martina, a budem muset ist do blavy mam tam tetu s rodinou sice to tam neznasam ale kvoli mamine to budem muset vydrzat...ale inak sa velmi tesim na prazdniny konecne si oddychnem aj od kolektivu aj od ucenia. no a som este len osmacka- isla som o rok neskor kvoli jednej ucitelke. ale urcite by som chcela na gympel, aj to tam poznam od bratov a mam tam kamaratku ktora isla na osemrocne studium. ved preto som tak makala na znamkach ked na osmacke a polrocne deviatacke velmi pozeraju. a ty si v sluzbe alebo doma?

jaSanevzdam

Chirurg, dakujem moc za rady. To s tou zakladatelkou temy som myslela len tak vseobecne, ze sa uz vlastne vobec neozvala, mohla sa aspon ozvat, ci bola u doktora a ako sa ma, ked si myslim, ze to viaceri s nou prezivali. Mna to napriklad zaujima, ako skoncila. Mam rada veci dokoncene uplne, ako aj informacie :) Takze na nic som tym nenarazala.

Co sa tyka tych Vasich rad - trochu mam strach, lebo zijem takisto v strese, ktory je ale sposobeny tym, cim je a neda sa odstranit. Odstranim ho asi az vtedy, ked skoncim skolu, zalozim si rodinu a nebudem riesit taku financnu situaciu ako teraz (ak nebudem potom riesit nahodou este horsiu). Takze preto sa bojim toho, ze mam urcite predispozicie a ked mam podobny zivotny styl, tak to prepukne :(

S tymi vredmi je to asi tazko odpozorovatelne takto laicky, lebo zasa to, ze mi byva zle po najedeni, predsa este nemusia byt vredy, aspon dufam, ale dakjem moc za objasnenie veci. Byva mi skutocne na zvracanie, mam presne, ako ste pisali pocit palenia zahy. Taktiez mam problem s priberanim, ale to som pripisovala tiez stresu, malo spanku a nepravidelnosti jedenia. Tak snad sa mi to zatial vyhne :(

chirurg

JaSanevzdám-najprv mi povedz na čo narážaš,ked autorka tejto témy dostala rady a už pár dní sa neozvala tak zrejme má po probléme...Tvoje ťažkosti charakteru boleszi ľavého podbruška,pokiaľ nemáž gynekologické ťažkosti jednoznačne suvisia s nedostatočným vyprázdnovaníma pretrvávaním obsahu stolice v koncovej časti hrubeho čreva v lokalite ktorú presne popisuješ.Pri veľlkej potrebe je nutné zotrvať na vecku dlhšie a nie hned po prvom vyprázdnení končiť toaletu...to zn. počkať na dalšiu peristalticku vlnu ktorá určite príde,v opačnom prípade zotrváva v koncovej časti pred konečnikom ,kde sa z nej vstrebe ešte viac vody a má potom tendenciu stagnovať tam ako prekážka ktorá subjektivne vyvoláva podobné pocity a ťažkosti ako udávaš.Doporučujem najprv zasiahnuť bez medikamentov, to zn. každý večer vypi 4dc.šaratice a potom uvidíš...
Co sa týka strachu pred onkol. ochorením.-Onkologické ochorenie nie je dedičné....až na ojedinelé výnimky nádorov hrubého čreva tzv. hereditárna polypoza hr. čreva...,ale vrátme sa k Tebe:nádor sa nededí, dedí sa len predispozícia...to znamená že ak budeš mať rovnaké stravovacie navýky ako aj druh stravovania..., ak budeš žiť v rovnakých klimatických podmienkach ako tvoji rodiačia či starý rodičia...,ak bude rovnaký životný štýl ako aj rovnaké vonkajšie činitele tak je tam pravdepodobnosť že nadorové ochorenie vypukne.Nutná však je expresia-to jest laicky povedané zobudenie genu-onkogenu ktorý je zodpovedný za nádorové bujnenie.Tato expresia nastáva potom vplyvom činitelov ako som spomínal...

Vredy na žaludku či dvanástniku sa prejavuju bolestou pod mečíkom v hornej časti brucha a trocha nad pupkom vpravo ale aj vľavo.Bolesti su bud nalačno a po jedle bolest vymyzne alebo opačne po najadení bolesti začnu...tak sa prejevuje vred na žaludku resp. dvanastniku,pacienti mavaju často palenie záhy-pyrozu počas noci a často spi na 3 vankušoch aby im žaludočná kyselina nešpliechala zo žaludka do pažeráka, ...jedna skupina chudne iný yase priberaju...Nebeypečné su komplikácie vredov na žaludku to jest- krvacanie ktoré sa prejaví čiernou stolicou,alebo prasknutím vredu s vztokom kyseliny do volnej dutiny brušnej ktoré sa prejaví nahlou krutou neznesitelnou bolestou v hornej časti brucha ..dalšie komplikácie už nebudem spominať, ťažko vysvetliť..
Dufam že tieto fakty Ti pomožu...