Krámy a trápnosti s ními spojené

Príspevok v téme: Krámy a trápnosti s ními spojené
beatrixxx

Ahoj, rada by som sa o tejto téme s niekym porozpráva, pretože niako nemám s kým :(
A mám pár otázok:)
1, nie je to trápne, keď z vložkou šuchocete na záchode pri "prebalovaní" ? Mne je to teda dosť, najmä keď viem že najprv otec to na isto počuje. Preto si ich radšej mením v izbe pri zapnutej hudbe.
2, možno si to iba namýšľam, ale sa mi zdá, že keď si kupujem vložky al. tampóny v drogerke, ľudia na mňa dive čumia. A to nevyzerám na svoj vek (15) niako nevyspelo. Aspoň si myslím:)
3, čo myslíte? stojí ten pocit "ženskosti" a "plodnosti" za to? podľa mňa hej, a to mávam exxxtra silné krámy a bolesti.

+ obľúbené značky vložiek potešia:)

zjuzjika

ked uz teda aj vtipnu prihodu prihodim....tak vyberala som si v autobuse fon z batohu, leo mi zvonil a neak som si nevsimla a nalepila sa mi na neho intimka..takze som volala s intimkou na telefone, a co? horsei veci sa stavaju

zjuzjika

beatrixx ano az terza som citala, ze mama sa s tebou o tom nechce bavit, je ot od nej taky velmi cudny postoj. ved ti mohla veci vysvetlit, co je na tom?

sranda_neee

ja mam menzes od 9 rokov... dobre co? mam 22.... sestra, kt. je o tri roky mladsia, tiez dostala ked mala 9 rokov, ale datumovo este o dva tyzdne skor... a pohoda...

ked som ja dostala, spominam si, ako ma mama zobudila, (prisla nas pozriet do izby predtym ako odchadzala do prace a videla mi spinave pyzamove gate)povedala, aby som sa nezlakla, pomohla mi s prvou vlozkou a isla som dalej spat.. ked uz segra dostala, to sme normalen oslavovali, ze vsetky doma kramujeme...

beatrixxx

zjuzika: ja viem že to najmä vekom, ale chýba mi niekto kto by mi pomohol to prekonať
a inak mi na záchode nemáme umývadloo :D a ja ked si vymenim vlozku hned bezim do kupelne, inak by sa nedalo.... takze hygiena je taka ista :D

zjuzjika

beatrixx, vies problem je v tom, ze trapne sa ti to zda kvoli veku...tym je to vsetko toto sposobene, ver otmu ze o 5 rokov ta nic taketo trapit nebude a budes to brat uplne prirodzene...ja mam menzes uz 10 rokov ale nikdy ma take otazky ak teba nenapadli anina zaciatku...a co ze vlozka suchoce, ved to je normalne, tvoji rodicia su rozumni dospeli ludia , ktori taketo veci chapu a teda voebc sa nezamyslaju nad tym, ze teraz je ich dcera na zachode a suchoce tam s vlozkou :-))) inak dost nechutne a nehygienicke si vymienat vlozku v izbe..vis nemas ani kde ruky umyt... k tej dalsej otazke, vobec nikoho nezaujima, co si v drogerii kupujes, a co ked budes raz kupovat kondomy v drogerke, to budu pohlady co? iba si to namyslas vsetko...ved ludia tam skutocne kupuju rozne veci.... dalej ano menzes je pre kazdu zenu prirodzeny a priroda presen vedela co robi a preco to robi... inak ja berem hak uz 4 roky a mam ju kratsiu a no menej bolestivu nie...ale to je individualne.... a pouzivam tampony kotex a vlozky naturella a intimky carefree

beatrixxx

to som si aj povedala.... určite budem:) ... a aj ja by som chcela mat takú rodinu, kde by sa tato tema brala s takou srandou... u nas je to teda hotove tabu... co mi este pripomina, ako sa ma moja mladsia (11) sestra pytala, ze co je to menstruacia a preco ju ona este nema a dievcata v skole uz hej :D nam to totiz mama v zivote nevysvetlovala.... tak osm jej to musela ja :D ale bolo to celkom prijemne vidiet ako som ju upokojila:D ze ja osm to dostala len v 13, 5 :D

sranda_neee

alz-bee - ja uz nenadavam, ze chlapi sa maju lepsie... prd.... staci ked vidim svojho draheho, ze ma dost velky problem, ked sme v spolocnosti a jemu sa postavi.... co s tym robit... a porod? nedarovala by som to chlapom.. aj ked vlastne dieta este nemam, ale to, ako ti rastie cloviecik v brusku, tak to musi byt uzasne.... a chlapi len zavidia.... no, jedine co zavidim, je ich cikanie postojacky.... to by som fakt aj ja tak chcela...