Už nevládzem....

Príspevok v téme: Už nevládzem....
......

už nevládzem....
nevládzem uvažovať ani o tom, či chcem žiť a bojovať alebo nie, či je s čím... som úplne zmätená. chvíľu pocit, že mám ppp, chvíľu, že je to len spôsob akým sa snažím svoje správanie zdôvodniť. a pred kým? pred sebou. áno, len pred samou sebou. som nešťastná. cítim akúsi bezvýchodiskovú situáciu, lebo som hlúpa a neviem ani čo vlastne chcem. dnes som zožrala tri veliké jablká. boli to také megajablká a ja som ich jedla, lebo som spočiatku cítila hlad a potom to tretie už len pre chuť. rozumiete tomu? pre chuť. neznášam sa za to. neznášam ich v bruchu. cítim ako som pribrala, lebo posledné dni viac jem. jem to svoje akože správne jedlo, ale zjedla som viac tých jabĺk ako by som chcela a neviem sa zniesť. som pažravá. nie ppp, ale pažravá. paradoxne som sa rozhodla, že by som mala zmeniť svoje stravovanie a začala som to riešiť ako ppp, ale teraz ma napadá, že by som mala riešiť skôr to prežieranie. aká anorexia? veď len žerem a žerem. dokonca, ak sa mi stane, že som celý deň mimo domu a nemám si ako nachystať zeleninu ako som zvyknutá každý deň, tak na jednej strane pre naplnenie svojho denného stereotypu si ju spravím večer, spravím ju ale nie len kvôli stereotypu, ale aj kvôli hladu, večer sa predsa jesť nemá a ja som to zjedla aj o pol desiatej akoby sa nechumelilo. a potom prišlo na jednej strane upokojenie, ktoré striedali výčitky z toho plného brucha a ja som na krok od infarktu. ach, ja už neviem čo robiť. mám pocit, že klamem všetkých tých, ktorí sa mi snažia pomôcť s ppp, zároveň seba, lebo riešim niečo, čo nie je ppp. sakra, sakra, sakra a najviac ma štve, že keď pozriem do zrkadla, tak mi je do plaču a najradšej by som zakričala "ja musííííím schudnúť! musím, musím!" ten zmätok, všetky tie moje tváre, všetky tie role, ktoré zaujímam...;( už ani sama neviem, ktorá je tá správna, ktorá z nich som skutočne ja.
nečakám rady, neprosím výsmechy, len som to potrebovala zo seba dostať, aby ma "neroztrhlo" a teraz opäť hodiť tvár a pracovať ďalej :(
ďakujem za "vypočutie"/prečítanie

VW

Nepovazujem zeny za slabosky, je nam od narodenia hodenych ovela viac povinnosti a starosti na hlavu, s ktorymi musime zit, nez muzom. Sice viac zien trpi ppp ale viac muzov trpi alkoholizmom...su na prvy pohlad odlisne ale v podstate zavislost ako zavislost pre ludi jednoducho sposom ako utiect z reality a na chvilu zabudnut na problemy ci uz je dotycny zena alebo muz!

merilinka

presne tak ja mam take male sebavedomie,stale rozmyslam kebyze osm chuda krasna stihla nemam problem nenudim sa mam kamaratov,ale mozem si za to sama ze som tucna,lebo ked mam depku tak zozeriem kvantum jedla ze minule mi bolo az tak zle ze som dostala hnacku o krcoch ani nevravim

hope:-)

Nebudeme sa predsa rozčulovať,že nás druhí úplne nechápu...iného človeka nemôžeme na 100%pochopiť,ani keď má iné starosti,pochopiť situáciu,stav vie len človek sám...Mňa už moc nehnevá,keď iní,,mudrujú,,o 3pčkárkach..Nemôžu si to predstaviť,to nemá jednoduché logické vysvetlenie.
AdamKrt-Nebolo by to v zozname chorôb,keby sa stačilo zamyslieť nad životom,hodnotami,prestať sa zaoberať povrchnými vecami..je množstvo popreplietaných faktorov,ktoré poruchu spustia,keby v tom boli len média,chlapi..bolo by nás niekoľkonásobne viac..koľko báb drží diety,zaoberá sa postavou a nepadne do 3p..lebo to nie je len o tom!
Ja mám 3p asi od 12-13rokov,vtedy ani nebolo toľko trápnych bulvárnych relácii..liečim sa a zistila som toľko vecí nabaľujúcich na seba v minulosti...výchova,škola..ponižovanie,narážky-sebavedomie bolo také zničené,že som ani nerozmýšľala,že či sa môžem nejakému chalanovi páčiť,ani som sa nepokúšala o vzťah..Našťastie veci sa menia,sebahodnotu objavujem,ale v strave sa mi moc nedarí..raz lepšie,raz horšie..
Nerozumiem,ale prečo ťa zaujíma fórum pre 3pčkárky.. iný vlastný problém?..čisto moralizovať druhých nemá zmysel..

maly princ

je trochu pravdy na tom, co Adam hovori. (nie o tom, ze najedzte sa konecne, pripadne dajte sa dobre pretiahnut) ale o tom, ze to je trochu sila podvedomia, ako aj toho, ako chceme aby nas ludia videli.
Ja som mala v zivote velmi silne obdobie, kedy som si myslela, ze krasa znamena stihlost. Ale vtedy som sa obklopila ludmi (zamerne), teda zenami, ktore mali strasne silnu schopnost nieco si vsugerovat (teda napr. aj to, ze su pekne) a este lepsie, zenami (kamaratkami) ktore fakt neboli nejake slehy krasne, ale mali uzasny dar robit si zo seba prcu. Fakt som stretla baby, ktore neboli nejake krasky a vedeli cloveka tak ocarit, ze sa do nich nikto nemohol nezalubit...len preto, ze sa prijali take ake su a urobili z toho svoju prednost. A konecne sa mohli zacat sustredit aj na ine veci. Ako hovori jeden moj znamy: "mudrost je sexi.." a kopu inych veci na zene samozrejme.
A ja som si vtedy uvedomila (ano, vdaka Bohu), ze do zadku, takto rozmyslat nemozem...

Viem, co teraz bude nasledovat, nie nie to nie je kvoli chlapom, ale ja si aj tak myslim,ze je to kvoli tomu - chciet vediet ocarit na prvy pohlad tym ako clovek vyzera...minule tu niekto dal link na to video na youtube - thin neviem co...a tam zufalo plakalo dievca - anorekticka, ktora sa ani za svet nechcela vyliecit, len plakala hovoriac: "I just want to be beautiful...!!!"
Nehovorila, ze chce viest zdravsi zivot, ani to, ze to robi z nudy...robi to, lebo chce byt krasna...

.......

ee? autorka nestíha čítať, lebo sedí v práci.
vyjadrím sa, ale až keď konečne dorazím domov a dočítam všetky príspevky :)

saja

Kedysi sa hovorilo,ze zena je silnejsi tvor ako muz,ze muzi su slabsi ako zeny a nedokazu sa popasovat s problemami.Ako tu ale citam tieto temy,tak mam pocit,ze zena je len ubohy slaboch.Nedokaze sa pobit s nicim,len sa stazuje.Je tucna,nik ju nema rad,muz ju bije,nemoze otehotniet,ma strach...Ved to je strasne ake blbosti sa tu niekedy pisu.To rozumne tvory na zemi su uz fakt len muzi,ked sa nepotrebuju stazovat s takymito prkotinami?Same chudnutie a stavy nalad.Ved sa uz preberte.

AdamKrt

Neviem, ci je to bezne, ale z vleku cast viny ma na tom zenska logika. Zda sa mi, ze zeny dost premyslaju a hlavne DOMYSLAJU si. Casto tak vznikaju az neuveritelne kombinacie preludov a este sa v nich az utvrdzuju. Clovek len zasne, ked tie vyplody pocuje. No a ked sa taky vyplod nasmeruje na oblast chudnutia, alebo snahe niekomu zapacit sa, tak to sklzne do anorexie, bulimie atd atd.

Vacsina chlapov jedna a mysli priamo. Vazne skuste to aj Vy zeny... Vacsina problemov mava jednoduche priciny i riesenia...

Vsetkeho vela skodi - i prilisneho premyslania, domyslania :)