Už nevládzem....

Príspevok v téme: Už nevládzem....
......

už nevládzem....
nevládzem uvažovať ani o tom, či chcem žiť a bojovať alebo nie, či je s čím... som úplne zmätená. chvíľu pocit, že mám ppp, chvíľu, že je to len spôsob akým sa snažím svoje správanie zdôvodniť. a pred kým? pred sebou. áno, len pred samou sebou. som nešťastná. cítim akúsi bezvýchodiskovú situáciu, lebo som hlúpa a neviem ani čo vlastne chcem. dnes som zožrala tri veliké jablká. boli to také megajablká a ja som ich jedla, lebo som spočiatku cítila hlad a potom to tretie už len pre chuť. rozumiete tomu? pre chuť. neznášam sa za to. neznášam ich v bruchu. cítim ako som pribrala, lebo posledné dni viac jem. jem to svoje akože správne jedlo, ale zjedla som viac tých jabĺk ako by som chcela a neviem sa zniesť. som pažravá. nie ppp, ale pažravá. paradoxne som sa rozhodla, že by som mala zmeniť svoje stravovanie a začala som to riešiť ako ppp, ale teraz ma napadá, že by som mala riešiť skôr to prežieranie. aká anorexia? veď len žerem a žerem. dokonca, ak sa mi stane, že som celý deň mimo domu a nemám si ako nachystať zeleninu ako som zvyknutá každý deň, tak na jednej strane pre naplnenie svojho denného stereotypu si ju spravím večer, spravím ju ale nie len kvôli stereotypu, ale aj kvôli hladu, večer sa predsa jesť nemá a ja som to zjedla aj o pol desiatej akoby sa nechumelilo. a potom prišlo na jednej strane upokojenie, ktoré striedali výčitky z toho plného brucha a ja som na krok od infarktu. ach, ja už neviem čo robiť. mám pocit, že klamem všetkých tých, ktorí sa mi snažia pomôcť s ppp, zároveň seba, lebo riešim niečo, čo nie je ppp. sakra, sakra, sakra a najviac ma štve, že keď pozriem do zrkadla, tak mi je do plaču a najradšej by som zakričala "ja musííííím schudnúť! musím, musím!" ten zmätok, všetky tie moje tváre, všetky tie role, ktoré zaujímam...;( už ani sama neviem, ktorá je tá správna, ktorá z nich som skutočne ja.
nečakám rady, neprosím výsmechy, len som to potrebovala zo seba dostať, aby ma "neroztrhlo" a teraz opäť hodiť tvár a pracovať ďalej :(
ďakujem za "vypočutie"/prečítanie

lienkaaa

mna zaujima, preco sem...na tuto stranku vobec prichadza chlap. preco ta tato tema zaujima: adam krt? je to pre mna zvlastne.
ja trpim roky anorexiou a nezacala som s tym kvoli ziadnemu chlapovi! tento problem ma ovela sirsie zabery...

AdamKrt

Ale to neni, cim rozmysla chlap, ale cim rozmysla zena... Uz ako je formulovany prispevok. Preco zena chudne ? Sama pre seba asi nie. Ale preto, ze jej podvedomie ovplyvni rozny bulvar, reklama, atd. Preco si zeny zvacsuju prsia, pery, atd ? Lebo chce sa pacit chlapom.

Takze ak najde takeho, pri ktorom to nebude citit, ze na tom zalezi, tak jej to pomoze... Ona sama si vsugerovala, ze byt tucnejsia je zle. A v minulosti napr. v stredoveku boli chude skarede a tucnejsie ziadane. Aj pred tisickami rokov aj taky symbol plodnosti, ako vestonicka venusa, nie je ziadna vychrtlicka...

Takze o tom to je, aby sa sama presvedcila, ze ju niekto dokaze milovat aj taku, aka je a nie akou si mysli, ze by mala byt ;-)

Treba trochu citat medzi riadkami :)

darika

Preco si niektori chlapy myslia,ze dokazu zenu vyliecit tym,cim niektori premyslaju.Pardon,ale to su nazory tych,ktori nosia rozum tam dole.Iny nemaju,ked si myslia,ze ine riesenie ako pomoct zene nie je.

AdamKrt

Vidim to na jednoduchu diagnozu. Potrebujes priatela, aby Ta dobre pomiloval a zabudla si na vsetko... Uvidis, ako Ti to pomoze... :)

sunshine

ach, dlho som vahala ci napisat sem alebo do fora "boj vyhras", ale "uz nevladzem" je momentalne vystiznejsie. som na pokraji psychickych sil. dnes som znova zvracala, aby som ten pretlak uvolnila, ale dokedy? mam blbe obdobie, praca ma naplna, ale neskutocne vystavuje a okrem toho sa snazim zvladat externe vysku, ale nezvladam. nejde to, spavat sest hodin denne a menej, rezignovat na zabavu, kaslat na priatelov a zit ako robot. je mi zle, strasne zle... prepacte, len som sa potrebovala vyzalovat.

maly princ

Pre Adam Krt: ja uplne chapem tvoje rozhorcenie nad tym ako niekto toto moze riesit, ano mne sa to tiez zda nepochopitelne. Ale vies, asi by sa anorexia nepovazovala za diagnozu, keby stacilo urobit to co hovoris ty. "ahaaaa, takze staci sa len najest a prestat sa riesit?...kokso, ze mi to skor nenapadlo, dik Adam Krt, som vyliecenaaa!!!" ...hm, tak takto to asi nefunguje. Je to choroba, psychicka choroba a tu neovplyvnis nejakym psotojom a najedenim sa...to ako by si povedal alkoholikovi: vies co, radim ti, prestan pit, daj na mna...!

Suhlasim s tym, ze sa treba liecit, pretoze aj psychika je len o hormonoch a chemii a to az tak neoblbnes...ale kedze viem, ze pre baby s PPP vyliecit sa znamena pribrat, nie vzdy su si iste, ci sa dat liecit chcu...cize to je dalsia slepa ulicka...

Ja osobne si myslim, a mam s tym vlastne skusenosti, ze ak si clovek nepomoze sam, tak je tu podla mna niekto, kto to ma vsetko v rukach, a to ja volam Boh...a to vonkoncom nehovorim o tom, ze staci verit a vylucit inu liecbu, lebo ved Pan Boh ma vylieci. Nie, Pan Boh pozehnal medicinu, vedu tak, aby uz dokazala pomoct aj prostrednictvom konkretnej liecby. Neviem, ako na tom si...ale ak by si verila v Pana Boha, verila by si, ze ta stvoril peknu a ze sa vies pacit a ze si hodna toho, aby ta niekto lubil. A zacnes sa mat rada uz len preto, ze ta stvoril niekto kto ta ma tak rad...a ak mas aj zmysel pre humor, tak pri takomto uvedomeni si lasky podla mna nie je nic vtipnejsie, ako si robit prdel zo samej seba. (viem o com hovorim a je to dokonca aj pritazlive ;)
A mozno by si si vsimla aj to, ze zivot je velmi kratky na to, aby ho clovek stravil riesenim svojich problemov a ze je kopec veci, ktore naplnuju ovela ovela viac, znamenaju viac, prinesu viac. A mozno, ze tu clovek ma aj nejake poslanie, nieco, co by mal najmä urobit pre inych a nie pre seba...

neviem, asi nechces radu, len som sa na to tak pozrela, ze do kelu, kolko veci ti takto unika, len preto, ze si nechces pomoct a nedovolis, aby ti pomohli ini...

Sara1

Ahoj,

je až zaražajúce, koľko dievčat rieši takéto veci. Váš problém nie je jedlo, ste to vy samé. Nenávidite sa, ale tá nenávisť musela niekde začať. Kdesi som čítala, že veľa dievčat, ktoré trpia anorexiou a bulímiou bolo v detstve zneužívané. Táto vec má neskutočne obrovské rozmery. Niet sa ale čo diviť, žijeme v chorom patriarchálnom svete, zmietaného idiotskými náboženstvami a "ideálmi krásy." Holky, skúste si spomenúť, čo zlé sa vám v živote stalo, a čo ste vtedy nedokázali kontrolovať, je možné, že si "kontrolou jedla" kompenzujete bezmocnosť a stratu kontroly, ktorú ste vtedy cítili...Prestaňte čítať infantilné časopisy napr.typu Emma, či Eva, kde na vás čumia vyziabnuté modelky s neprítomným bezprízorným pohľadom a nikdy nečítajte časopisy, kde sa píše o chudnutí. Je to chorá debata medzi ženami, ja osobne som na ňu už alergická...Potrebujete sa naučiť milovať a vážiť si seba samé. Skúste pozitívne tvrdenia každé ráno hneď po zobudení a tesne pred zaspávaním, kedy ich podvedomie najlepšie prijíma i keď sa vám to zdá akokoľvek absurdné. Odporúčam na začiatok i knihu Louis Hay : Miluj svoj život, alebo Láska sa rodí v tebe + ďalšie jej tituly. Ak môžete, skúste sa obrátiť na overenú schopnú psychoterapeutku, pomôže vám spracovávať pocity a byť i oporou. Profesionáli v procesovoorientovanej psychológii by mohli byť tí praví. Držím vám všetkým palce. Je to úloha žien tejto doby, vymaniť sa spod nadvlády mužov, potreby páčiť sa im, ako nám to prezentujú časopisy a primitívne médiá, nájsť vlastný kľud a harmóniu, lásku, úctu a rešpekt k sebe samým. myslím, že môže pomôcť i meditácia a cvičenie jogy a buďte, koľko len môžete, na čerstvom vzduchu v prírode, dodáva to silu a pokoj. Veľa šťastia, ste všetky bohyne,každá iná a jedinečná, len to musíte v sebe nájsť! :-)

AdamKrt

pre ...... :

Dievca a kdeze je ten problem ? Ziadny nevidim !!!

Poloz si otazku - preco chces byt chuda ? Pretoze to vidis niekde v TV a casopisoch ? Prebud sa. Dnesne modelky v casopisoch mavaju tonu mejkapu. Plus to co im nesedi sa da pocitacovu ubrat, zaretusovat... Ziadna neni taka v skutocnosti ako na tej fotke. To je len moment, zachyteny v case a tiez upraveny /kontrast, jas, upravy fotky atd/.

Mas snad zdravotny problem, ze mas extremnu obezitu a ohrozuje to Tvoj zivot ? Asi nie...

Niekde na svete nema teraz niekto strechu nad hlavou, ci kde spat, co jest, pit. Nemaju pitnu vodu, alebo prisli ludia o blizkeho, rodinu atd.

Vies co by to chcelo ? Chytit Ta, prefackat, nech sa spamatas a nastopat Ta ako hus, nech sa dobre vykrmis na normalnu uroven.

Najdi si priatela, co sa mu budes pacit /a bud si ista, ze vela muzom sa budes pacit/ a aj ten Ti povie, ze nech priberies. Nech Ta pekne niekolkokrat pomiluje a vyzenie Ti tie hluposti z hlavy... Ty nemas problem, Ty si ho totiz umelo vymyslas, tam - kde ziadny neni. Nevies uz co robit od dobroty...

Spamataj sa dievca, kym je cas... ;-)