Ahojte mamičky, sesternica má malého 6 mesačného chlapčeka, ktorého stále dojčí. Pomaly rozmýšľa nad prikrmovaním, pretože malý si pýta stále viac a viac a jej mlieko mu už nestačí. Nejaká známa jej vravela o umelom mlieku, ktoré má probiotiká a špeciálnym procesom upravené bielkoviny a také zloženie, ktoré kopíruje materské mlieko (je to BEBA). Máte s týmto mliečkom nejaké skúsenosti? Ďakujem :-)
keď nestačí materské mlieko
áno Ivka máš právdu. Pre záchranu mlieka som spravila si myslím dosť, ale proste to nešlo. Malý je chvalabohu zdravý, papá všetko primerane k svojmu veku, sladkosti neje vôbec lebo mu nechutia a pije len čistú vodu. Snažím sa ako sa dá a myslím si, že to má svoj význam. Aj keď sa stretávam s názormi že som príliš úzkostlivá a niekedy to preháňam. Nikdy som nič malému od úst neodtŕhala, ale ani zbytočne nedávala a zatiaľ sa mi darí držať ho od sladkostí, slaností, či sladených nápojov.
veľa zdravia aj tvojej rodinke.
Tinka ale ani Ty moj.Prepac ak som sa Ta nevedomky dotkla.Presne tak ako pises, nemala som dost mliecka a maly bol velke jedacisko, musela som prejst na umelu vyzivu. Keby to bolo teraz, vedela by som pomoct sebe a aj malemu.
Samozrejme su rozne dovody ,preco zena nemoze kojit. Ja predsa nikoho neodsudzujem za to,ak nekoji urcite ma na to svoje dovody,castokrat velmi vazne. Cela pointa mojich prispevkov je, ze ak mamicka chce kojit aj nadalej ,moze si pomoct prirodnymi produktami,ktore zvysuju tvorbu materskeho mliecka.Jej mliecko je tak obohatene o vitaminy a mineralne latky, takze to prospieva nielen mamicke ale aj jej dietatku. Moze to tak urobit ale nemusi. Zas je to len a len jej rozhodnuti.Som presvedcena,ze Ty patris k tym mamam, ktore pre svoje dietatko urobia aj nemozne, len aby bolo zdrave. Zelam vam obom pevne zdravie a nech mas z neho iba radost.
a takisto to kto mal take reci ze ked dam decku umele mlieko tak mu skodim???? Dristy dobre vam poviem, ja davam Nutrilon, ....
ano aj tie antibiotika, neni to dobre, telo sa prestane absolutne branit a imunita je v keli ...tak isto je to s tym ockovanim, povinne dobre, beriem, ale nepovinne - ja osobne volim len pneumokoky nic viac..... nedodrbem dieta.... keby nieco extremne hrozilo populacii stat si to nemoze dovolit nedat do povinneho ockovania proti tej veci, ktora by hrozila , stat veeelmi setri na zdravotnictve, tak bezvyznamne veci by sa neockovali, ved to je kopa penazi ...
Tinka, myslela som na to, že dieťaťu vyjde soplik, mamička uteka hneď k lekarovi a sype do dieťaťa antibiotiká, jedno po druhom a očkovania, ktoré nie sú povinné tak isto, takže dieťa do jedneho roka už bralo štvoro antibiotik, malo 10 očkovaní, tak je jasné že zdravé byť nemôže, lebo ma už tak slabý organizmus, že dovidenia. A v tom prípade mu materske mlieko nepomôže.
Je jasné, že keď žena nemá mlieko, tak dáva Bebu, veď zato nemôže. A to že ste neboli u lekára a ste zdraví a neberiete antibiotiká je super.
tinka228 priklanam sa k tomu co si písala teraz, nie je to absolutne zarucha nechorlavosti deti, takisto kopec deti pioznam boli dojcene velmi dlho a cu casto chore...dokonca viac ako my, moj maly ma co chvilka rok a mal len raz sopliky, inac nic chvalabohu, dufam, ze sa to nezmeni... a kojeny plne nebol nikdy, od zaciatku bol prikrmovany, najprv som ho nakojila ale hned dostal aj flasu .... a s "kojenim" takym ako som pisala, sme skoncili na 3,5 mesiaca, lebo som uz nemala absolutne ziadne mleiko..
no ked ma maly pol roka tak by mala rozmyslat nad prikrmovanim nemliecnou stravou
pre mimi - ja predsa netvrdím, že kojené deti sú choré preto lebo boli kojené. Je to ale paradox, že všade sa dojčenie propaguje ako to najlepšie hlavne z dôvodu budovania imunity a čítala som aj také články, ktoré písali o dojčení doslova v tom zmysle že ako predísť chorobám. Budem sa opakovať, ale poznám kopec dojčených detí čo sú choré jedno za druhým. Takže ani to dojčenie nie je 100% záruka zdravia a naopak to že niektoré deti pijú umelé mlieka neznamená že idú mať automaticky problém so zdravím. A je mi jasné, že do toho vstupujú aj iné faktory (dedičnosť, prostredie v akom dieťa vyrastá,...).
Ivka a čo tie matky čo nemajú dostatok mlieka alebo nemôžu kojiť vôbec zo zdravotných dôvodov? Bohovsky ma povzbudili tie drísty všade naokolo ako ide byť moje dieťa chorľavé a večne s nejakými problémami lebo ide byť na umelom mlieku. Odkiaľ som mala zobrať to materské keď som ho nemala. To som ho mala nechať umrieť od hladu len aby nedostal mlieko v prášku. Ja netvrdím, že kojiť dieťa nie je to najlepšie, to vie každý že je, ale keď nie je iná možnosť tak dojčenské formuly sú adekvátnou náhradou. Nie každá z nás je rysuľa čo dojí a dojí. A predsa naše deti nie sú chorľavé. Ako som už písala ešte sme chorí neboli na rozdiel od našich kamáratov, ktorí sa len dojčili. A ty si prečo dávala malému sunár? Prečo si ho nedojčila? Nebolo dosť mliečka? No vidíš a sme doma. A to že mal z neho ekzém? No a? Poznám kopec čisto dojčených detí a s takým ekzémom, že by si len oči vyvaľovala. Takže ešte raz to zhrniem - dojčiť dieťa je to najlepšie, ale vyprosím si kecy o tom, že keď je na umelej výžive tak mu vlastne vedome ubližujem lebo to nie je pre neho najlepšie. Ty si môj príspevok asi dôsledne nečítala a ak áno tak si ho vôbec nepochopila.