Ahojte mamičky, sesternica má malého 6 mesačného chlapčeka, ktorého stále dojčí. Pomaly rozmýšľa nad prikrmovaním, pretože malý si pýta stále viac a viac a jej mlieko mu už nestačí. Nejaká známa jej vravela o umelom mlieku, ktoré má probiotiká a špeciálnym procesom upravené bielkoviny a také zloženie, ktoré kopíruje materské mlieko (je to BEBA). Máte s týmto mliečkom nejaké skúsenosti? Ďakujem :-)
keď nestačí materské mlieko
gilberto a k tomu vínu - neviem či to je pravda, skôr si myslím, že nie. mne zase radili piť meltu. pila som a nepomohlo.
petri úplne s tebou súhlasím. bolo mi do plaču keď som si v časopise prečítala článok propagujúci dojčenie v ktorom doslova písali, že deti na umelej výžive sú ochudobnené, bývajú chorľavé, majú alergie,... nech idú do čerta všetci čo takto "nahrávajú" matkám ktoré nemôžu kojiť
ja som si nevšimla, že ty si už poslala príspevok keď som posielala ten svoj. tak preto to teraz vyznieva komicky :-)).
a ja netvrdím, že nemáš pravdu, je to možné ale určite to nefunguje lusknutím prstov a u každej ženy.
mne napríklad malého dali až 24 hod. po pôrode a ešte ďalších 24 hod. nesmel nič papať lebo zvrackal plodovú vodu. a mliečko sa mi začalo tvoriť veľmi pomaly. potom sme mali problém že malý sa nevedel prisať ale kým sme odišli z pôrodnice tak sme boli plne kojení. napriek môjmu veľkému úsiliu sa mi mliečko stratilo úplne keď mal malý necelé štyri mesiace (aj to sme sa už mesiac prikrmovali lebo prestal priberať). pila som 6 litrov tekutín denne, pravidelne a zdravo jedla a aj tak sa mi to nepodarilo. len žena ktorej dopriala príroda stať sa na chvíľu rysuľou môže tvrdiť že je to len otázka chcenia. určite nie je.
tinka mozno aj v tom je problem ze si VELMI chcela. Je mi to luto
presne nie všetky ženy maju to štastie že vedia dojčit,mna to velmi mrzí ,že som to musele vzdat,ja som bola na nervy malinký stale plakal a mlieka nikde,potom som začala dokrmovat,maly sa ukludnil,ale mlieko mi uplne odišlo. a všetky tie članky v časopisoch o dojčení mi už idu...
V jednom clanku som si precitala ze sa odporuca dva deci cerveneho vina denne na dobru kvalitu mlieka. Viac urcite nie. Je to podla vas pravda alebo blbost?
tinka odkedy u teba muzi rodia deti? A to s tou vojnou som si nevymyslela.. Je to historicky fakt.
Je to vec psychiky. Mne sa spusti mlieko (laktacny reflex) aj ked iba zapocujem plac mojho dietatka.
aha takže si žena :-)))
buď rada že ti to išlo tak ľahko. nie všetky máme to šťastie hoci sme veľmi chceli
ja som svoje dieta dojcila 10 mesiacov, nikdy nepil susene mlieka a pod., stravovala som sa zdravo, nepila, nefajcila, moje dieta ma 9 rokov a doteraz bral len 2 krat ATB. Ale pointa je inde, pise sa, ze ake je to zdrave..., no prednedavnom mu zistili rozsiahlu cystu v tele, boli sme na operaciu, atd..., tak sa pytam, ci je fakt to materske mlieko zarukou zdravia??? alebo odkial sa tie cysty a nadory beru u tych malych deti??
aha takže si žena :-)))
buď rada že ti to išlo tak ľahko. nie všetky máme to šťastie hoci sme veľmi chceli