Ahojte mamičky, sesternica má malého 6 mesačného chlapčeka, ktorého stále dojčí. Pomaly rozmýšľa nad prikrmovaním, pretože malý si pýta stále viac a viac a jej mlieko mu už nestačí. Nejaká známa jej vravela o umelom mlieku, ktoré má probiotiká a špeciálnym procesom upravené bielkoviny a také zloženie, ktoré kopíruje materské mlieko (je to BEBA). Máte s týmto mliečkom nejaké skúsenosti? Ďakujem :-)
keď nestačí materské mlieko
gilberto ak si žena tak by ma zaujímalo koľko detí si už odkojila a ak si chlap tak no comment k tvojmu príspevku
Ja som rodila pred mesiacom a malickeho som hned na druhy den nakojila. Proste som nepripustala moznost ze by som nemohla kojit... Ale je pravda ze stres ma negativny vplyv a musis to mat tazke ked si na babatko sama.
moj maličky pije tiež mliečko BEBA a docela mu chutí, z Nutrilonu grckal... gilberto maš pravdu o tej psychike a kojení ale skus byt po porode sam s babom a kojit
Dojcenie je vecou psychiky. Zena ked je rozhodnuta ze chce dojcit, tak sa jej to podari a ziadne take neexistuje ze mema mlieko alebo ze ma slabe mlieko... Za prvej svatovej vojny, ked mamicky novorodeniatok zahynuli, deticky zacali dojcit zeny- nematky... Uplne vazne, je to podlozeny fakt, ziadny vymysel..
Na BEBE sú odchovaní všetci moji synovci a netere, švagriná si ju veľmi pochvaľovala - deti nemali nijaké problémy, čo sa týka tráviacich problémov alebo hnačiek.
mozno pomoze
Samozrejme, že najlepšie je materské mlieko, ale keď ho žena má málo, tak sú tu práve umelé mlieka s podobným zložením ako materské, ktoré ho nahradia. A taká je aj BEBA - kŕmila som ňou svoju dcérku a teraz má už 2 roky a doteraz nebola nijak vážne chorá a rastie ako z vody :-)
som rada, že sme si to vysvetlili. určite sa nepasujem za najlepšiu mamu na svete, ale snažím sa veľa čítať a na základe nových poznatkov a vlastného úsudku tak pristupovať k zdraviu nášho drobca.