Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
Stela inana ako sa máte????????
Ja som písala Agaven, hned ako som sa dozvedela, že som tehotná, vtedy napísala, že to dopadne dobre, bola som aj u Zany v Leviciach a u jednej panej v Štiavnických Baniach.
Agaven teraz chodí s dcérou na kupalisko, ale napísala, že občas sa sem mrkne.
Dávno sa neozvala inana.
No bola som u obvodného, bielkovina nebola. Chvalabohu, ale povedal, že to môže byť z námahy, zo zápalu alebo ked málo pijem, vraj netreba robiť paniku. Ale bolievajú ma kríže, dokonca až kĺby a potom nohy dopoly stehien, ale to len vraj musím vydržať.
Zajtra začínam 30. týždeň, pribrala som 11 kg, už mám 65. Sesternica bola naD ultrazvuku u Stanka, ale robila ho nejaká mladá Renčková, ona robí v nemocnici v NZ, predbežne sa s ňou dohodla, že si objedná na nejaký termín a vyvolá pôrod, ale ona má termím až koncom novembra. Uvažujem, aj ja , že sa s ňou pôjdem porozprávať.
Stela no ako si na tom?Bola si u obvodného,či už nemáš bielkovinu?Vieš veľakrát myslím na teba aj na inanu.Cakáte babätko a mne už tu hormony vyvádzaju všeličo.Ani toto nie je príjemnejšie.Ty si písala už Agavenke?Alebo nie?Minule som to čítala,aj som rozmýšľala tiež sa na nu obrátim s otázkou,len sa mi zdá už tu nie je pár dní.Bola by som zvedavá čo mi zistí.
Urcite ziadny Ibalgin ani nic podobne!
Tiež som tehotná 28 týždeň a dnes ma príšerne bolia kríže, až do slabín až nôh, a spodok brucha. Začalo sa to v noci, ked mi od chrbtice vystrelili akoby tri blesky okolo pása a potom začala táto neznesiteľná bolesť. Viete mi prosím niečo poradiť? Môžem si dať nejakú tabletku? Ďakujem
Stela dakujem za informáciu,v Sturove tiež sa môže na čas,my sme sa dohodli že pôjdem poobede,tak asi o druhej.Meškala som niečo nám prišlo do toho,preto som bola vonku o tretej.No tvoja doktorka určite má peknu ordináciu.No tam steny su biele,doktorka hudbu nepušťa aspon ja som ešte nepočula,ináč je to v pohode.Sestrička je milá tiež.Vieš ona je na poliklinike,tam sa nedávno prerábalo všetko,vypadá to pekne čisto,ale nie su farebné steny.Nemysli si hned na preeklampsiu.Však tlak nemáš vysoky ako píšeš.Ked som bola v nemocnici bola tam jedna baba,veru mala vysoký tlak,aj jej sľubili cisarák.Každu chvílu jej meraly tlak.Pokiaľ sa dostala do 9.mesiaca,čuduj sa svet mala tlak v norme,ked ju brali na sálu,ani nerozprávali o cisárskom.Porodila spontánne.Takže ukľudni sa,takto sa ti lepí len smola na päty.Pre istotu chod za obvodákom,ked myslíš,ale diabetologička z toho nerobila problém.Aj ona rozumie tomu.Ja ked som prvýkrát išla kázala mi ľahnuť si.Začala ma vyšetrovať,vtedy som už mala oslabený krčok.Zbadala, že mám strach v očiach a takto mi hovorila:nebojte sa neublížim vám,vieš tlačila mi brucho pri vyšetrení.Dokonca mi ukázala ako leží babätko.Nemôže byť že si prechladnutá a preto máš bielkoviny tiež?Držím ti palce,potom sa ozvi.Príjemný výkend.
Ďakujem za rady, Langová ordinuje od 7,00 do 14,30 hod, je to objednávanie na čas, veľa sa nečaká, max.30 min, n iekedy, väčšinou ani nie. Hrá jej hudba, horia sviečky alebo vonné tyčinky, v ordinácii má ružové, modré farby - nábytok, nástenky s bábätkami.
No skočím asi k obvodnému, čo stou bielkovinou, dúfam, že to nie je nič vážne. To magnézium beriem už asi 3 týždne.
Bojím sa, či nemá, tú preeklampsiu, ale tam aj opúchajú nohy a je vysoký tlak, no neviem.
Stella aj ja som mala voľakedy brať Magne B6 počas celého tehotenstva.To mi bolo prvé čo mi doktorka doporučila ked som bola na poradni.Aj mne Teplánová hovorila že posledné mesiace sa môže stať napr.že v moči si všimnem cukor,aceton chvílku.Ale málo.Vtedy už nestačia tak pracovať obličky.Ja som mala doma také pružky a niekedy som to pozrela.Mama mala glukomer tak som vedela aj cukor sledovať.No ked som bola so staršou v nemocnici pred pôrodom 11 týždnov,bielkoviny veľmi pozerali.Komu našli aj na druhé ráno mala odovzdať moč,ked aj vtedy tak išli cievkovať.Naštastie mna nemuseli,ležala som kvôli oslabenému krčku.Na záchod môžeš aj preto často chodiť lebo ti bábo tlačí už na mechur.Nestrachuj sa zbytočne.Akurát tento týžden som bola u Ikrényiovej v Sturove.Sedeli tam také zlaté mamičky.Normálne blbo som sa cítila že ja nie som tam s veľkým bruchom,ale na prevencii,aj mám nejaké problémy.Mala tam taku nástenku,zlaté bábätká sa na mna pozerali.Chytila ma taká nálada skoro som zabudla prečo som išla.Neviem u Langovej ako veľa je ľudí,či chodíte na čas,no tuto!Poobede som tam išla, o tretej som išla von,ešte po mne boli tam 2 baby.Langová dokedy tam býva,do koľkej má ordinačné hodiny?No majte sa krásne,nebud nervôzna všetko dopadne dobre.