Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
Stela gratulujem.No a čo ked to máš 5.dieťa?Môžeš sa tešiť že ste taká veľká rodina.Ja som bola jedináčik,našťastie moja dcéra neostala sama,ked aj neskoro som sa vydávala,neskoro som rodila ale stihli sme dve.Vidíš ani si nemusela do Blavy.Tak si mala skuseného Stanka,s mladou doktorkou.Prajem Vám všetkym veľa zdravia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aj tu slečinku si mala peknu veľku ako aj predošlé detičky.Prajem ti veľa radosti v kruhu najbližších.Ked budeš mať čas,niekedy sa ozvi ako je s vami,čo je s malou.
Ahojte, mám málo času, takže stručne. 3.10. sa mi narodila dcéra Natália cisárskym rezom - 3800gr, 50 cm. Ešte som nepísala, aby ste neboli šokované, je to moje 5 dieťa. Mám dve dcéry, 18 a15 ročné, a dvoch chalpcov 14 a 12 ročného. Pri pôrode bol Stanko s Renčkovou, ale malá mala problémy s dýchaním, preto bola 2 dni v inkubátore, potom dostala silnú žltačku a boli sme preložené na nedonosenecké a včera sme konečne prišli domov.
Je to novinka u nás doma, bálôa som sa ako zareagujú deti, ale zobrali ju úplne v pohode, chodia ju obzerať každú chvíľu, ale ked sa rozplače, mám pocit, že sa jej boja.
Mali sme z toho strach aj s manželom, ale teraz sa tešíme,a užívame si druhú mladosť a s malými deťmi.
Tak sa majte a pekný deň.
Ahoj Inana, tak Ti drzime palceky, potom daj vediet ako bolo.
ja som dnes volala do Novych Zámkov dr. Havlasovi, robi 4D. Volala som tam lebo zacinam mat nejake problemi s cestovanim. Tak som to brala ako nahradne riesenie, ale ten mi na optimizme nepridal, vraj som mala ist na tu amniocentezu, to by mi potvrdili na 100% a ze on mi to na 100% nepotvrdi. To mi je jasne, ale ja by som aj tak na tu amnio nesla. Nechcem to riskovat. Aj tak si to babo chcem nechat. ale citala som o nom, ze aj on je vyborny v tom 4D a vraj to tiez robi podrobne.
Inana ked sa ti narodí potom sa ozvi!Držím ťi palce!
Ahojte žienky!Zas sa po dlhom čase ozývam. Stela, ani mne Langová v 36-tom týždni už ultrazvuk nerobila, lebo odvtedy chodím na CTG a prietoky každý týždeň. Zatiaľ je všetko v poriadku a ja už čakám na pôrod. Už sa mi to kráti, len počkať do štvrtka a dúfať, že to bude v termíne. Chcela by som odpovedať ženám, ktoré sa pýtali na amnio pri zvýšených testoch AFP. Moja suseda aj jej švagriná mali zvýšené riziko, odmietli amnio a majú zdravé detičky a obidve nadmerné. Jedno malo 4,03 a druhé 4,6 a sú zdravé a čulé. Ja som volila UZV a bola som s vyšetrením spokojná, amnio by som asi v živote nepodstúpila. Tiež je pravda, že som nemala ani náznak rizika, ale vyšetrenie u Dr. Čunderlíka mi ešte pridalo na presvedčení, že bábo bude zdravé. Myslím, že ako náhradné riešenie je to prijateľné.
teraz som si všimla datum začiatku temy :)
ahoj inana
mojej krstnej sa po siedmych rokoch od narodenia dcerky,ako 35 ročnej,konečne podarilo otehotnieť...tiež jej odporučili amniocentezu,ktoru aj podstupila...potratila,začala doma krvácat :( krstny tlačil na lekarov,ktori neskor priznali,že sa do placenty dostala nejaká infekcia,ktora zabila plod :(
určite je to na jednej strane dorbá vec,ale aj ja by som sa bala ohrozit śvoje dieta....
Ahoj Ada,
ja som bola na genetike tento tyzden. Mam 33 rokov a zvysene AFP. A kedze sa mi podarilo otehotniet po 7 rokoch po predchadzajucom porode, nerada by som svoje tehotenstvo ohrozila amniocentezou. Pre mňa to bolo dlho plánované bábätko. Doktorka mi vysvetlila naco sa tie testy z krvy robia a ake mam ja riziko DS, ja som jej vsak povedala, ze ja na potrat nepôjdem aj keby to nedopadlo dobre - tá amnio, tak mi navrhla namiesto toho ultrazvuk. Co je sice menej presne, ale su na Slovensku odbronici, ktori sa s tym zaoberaju podrobne. A je to bez rizika potratu. Stela a Inana tu pisu o Dr. Cundrlikovi, je to asi na 2, alebo 3 strane, ten robi to sono v Bratislave. Mne doktroka navrhla este Dr.Brešťanského v Hlohovci, vraj je podla tej geneticky porovnatelne dobrý ako Dr. Cundrlik. Inak mi sono robili aj na genetike a povedali mi, ze tam nevidia ziadne vady, ale ak chcem mat vacsiu istotu, mam ist za tym Dr. Brešťanským, alebo Dr. Čunderlíkom. Jasné, že mierne obavy tam budú až do konca tehotenstva, ale ja pevne verím, že je bábo zdravé. Tie krvné testy vychádzajú mnohým ženám zvýšené a nakoniec je všetko OK. Tak držím palce a prajem zdravé bábätko.
Ahojte, mám 40, 2 deti a čakám tretie - neplánované. Som v 16. t., a hladala som niečo o amniocentéze. Bola som u gynek., mám zvýšené riziko pre DS a lekár ma odporučil na genetiku a na amnio. Z toho mám príšerný strach, tak neviem, či to aj neodmietnem. Babenky, zaujali ma vaše skúsenosti aj postrehy s amnio, najme stela a inana. Ak by som amnio nejako zvládla, i keď ani to nie je bez rizika, potom to čakanie a rozhodovanie, čo ak by aj výsledky z amnio neboli v poriadku ?? Asi by som nedokázala ísť na potrat. Zostáva mi len veriť, že všetko bude OK. Máte s týmto nejaké skúsenosti ? napr. že bolo zvýšené riziko v krvných testoch a potom bolo všetko v poriadku ? Všetkým vám želám aby vám to dobre dopadlo.
Ahojte, mám 36 rokov a bola som na odbere plodovej vody.Totiž čakáme dvojičky a zákrok bol pre mňa dosť zaťažujúci, lebo ma museli pichať dva razy. totiž voda sa berie z každeho plodového vajca. Ako zákrok sa to dalo prekonať, celé to trvalo 5 min. ,teda v mojom prípade 10 min.Všetko sa to robí pod ultrazvukom, takže dieťa je mimo ohrozenia. Musí byť žena pri zákroku kľudná, nesmie plakať, aby sa nevyskytli zbytočné komplikácie. Je to nepríjemný tlak v bruchu, ako keď absolvuješ injekciu, ktorá môže štípať alebo pichať. Ale dá sa to vydržať, nie je to horšie ako samotný pôrod. Po zákroku musíš v ten deň oddychovať a šetriť si brucho. nerobiť vôbec nič. U mňa sa komplikácia nevyskytla žiadna, čo som veľmi rada, len ma jeden pich trochu bolel do večera.teraz čakám na výsleky, ktoré trvajú 3 týždne. To je asi to najhoršie z ceklej procedúry. takže dúfam, že všetko dopadne dobre a deti sa narodia a budú v poriadku. Ostatním takisto držím palce.