Amniocentéza

Príspevok v téme: Amniocentéza
inana

Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.

modrooká

Ahoj Stela,možno že Espumisan bude lepší,pre dospelých čo je, ten je dobrý mám to doma aj ja,tak určite aj pre deti.A kvapky sa nedá kupiť voľne?Myslim ked guličky pre dospelých áno.Ináč dost skoro ti začína byť malá citlivá na bruško.Ja sa pamätám moja mala aj 2 mesiace ked sa začali problémy ale dosť dlho potom.Prajem ti aby sa to vyriešilo čím skôr.Musíš mať veľa sily,si potrebná aj pre ostatné deti.Ináč neviem ako píšu mená do tých novín,mojej známej zomr.mama ešte 12-ho sept.no až po troch týždnoch to bolo uverejnené.Fakt ja som si myslela,že tie Natálky su tvoja,a Inanine dcérka.Tak tá Natálka fakt letí teraz,ale je to krásne meno.

Stela 789

Ahoj modrooká.Naša Natálka nie je ani Oremusová ani Turanová, ešte nebola v novinách, nemali sme vybratý rodný list z matriky.BOla som prekvapená, lebop v ten deň sa narodilo 5 detí a ani jedno nebolo v tých zámskych novinách. Mali by byť tento týždeň.
Asi ten Sab simplex vymením za espumisan, túto noc sme boli hore od pol druhej do 6,45, potom zaspala. Teraz spí celý deň, iba sa napapá , odgrgne a spí. No a čo bude zase v noci, ani srnka netuší. Nemôžem spať cez deň, mám tu dalšie 4 deti, začína chodiť široké príbuzenstvo pozerať malú a okrem toho manžel finišuje s prácou, tak vypisujeme kopy papierov.
Keby som aspoň schudla, ked sa tak nevyspím a behám celý deň, niekedy sa nemám čas ani normálne najesť a potom fungujem len na horalkách.
Tak sa majte baby.

modrooká

Tie Natálky sa voľaju Oremusová a Turanová?Pekne to znie.Blahoželám Vám ženy,všetko najlepšie.Stela ináč Sab simplex som používala aj ja,už v roku 1998.Niekedy nám to zabralo,inokedy nie.Treba vydržať.Oddýchni si ked sa dá,z toho si nič nerob ked si zaspala.Vieš čo,minulý týžden sa mi to stalo tiež a pritom už nemám maličké bábätko.Aj som sa zobudila ked som mala,no chvíSľku som chcela zostať v posteli.Potom sa to stalo,zaspala som a zobudila som sa o pol ôsmej.Dcérky zmeškali samozrejme.Svet sa nezruti,aj som povedala učiteľke,ja som na vine nie dcéra.Vieš ona strašne sa hanbila za to.Majte sa krásne.

datelinka

aj my sme pouzivali sab simplex, ked bol syn este v prvych mesiacoch, no nevidela som ziaden pozitivny efekt :-(
skus poziadat pediatra, ci by vam nepredpisal espumisan kvapky, su vraj ucinnejsie u babatiek.

Stela 789

Tak Ti srdečne gratulujem a som rada že aj Ty to máš úspešne za sebou. My sa trápime s bolesťami bruška. Po každom papaní, či už kojení alebo z fľašky ju bolí bruško, máva hrozné vetry a kaká aj 4-5 za deň. Dávam jej Sab simplex na zmiernenie vetrov, no niekedy to zaberie, niekedy nie. Tak žalostne plače, naťahuje sa no je to hrozné.Dávam si pozor aj na to čo zjem, ale nepomáha to. Najhoršie je to v noci. Zhruba od tretej až do šiestej plače, už som raz aj zaspala a deti mi zmeškali prvú hodinu. Teraz spinka asi hodinu, tak aspoň si trošku oddychnem aj ja, aj malá naberie silu.
Inak dobre priberá, už 480 gramov, čo je dosť slušné, boli sme aj na očkovaní v nemocnici a na kontrole žltačky a chvalabohu, klesla jej.
Takže pôrod bol v pohode, je lepší spontánny ale ja som sa býála, že mi poškodia malú, preto som bola rada, že to bol cisársky, aj ked po cisárskom tá rana stále ešte občas zabolí, ale dá sa to vydržať.
Prajem Vám veľa zdravia a občas sa ozvite.
Natálka je pekné meno.

dd

Zienky, velmi Vam k dcerkam gratulujem a zelam Vam vsetko len to najlepsie a hlavne vela vela zdravicka!!! :) majte sa krasne!

inana

Čaute žienky. Tak už som po, včera sme sa vrátili z nemocnice. Takže Natálka sa narodila v sobotu 17.10. o 22.40, vážila 3900g a merala 51 cm, pôrod prebehol v pohode a rýchlo, len začal s komplikáciami, lebo sa mi neotváral krčok a už mi hrozil cisársky. Našťastie sa umúdril a nakoniec sa začal otvárať takou rýchlosťou, že od prasknutia vody do samotného pôrodu prešlo asi 50 minút. Mala som dve doktorky, jednu mladú a druhú takú staršiu, ale neviem, ako sa volali. Obidve však boli prekvapené tou rýchlosťou. Aj mužovi som hovorila, že keby som čakala na vodu, tak do nemocnice sa nedostanem včas. Išla som tam s pravidelnými bolesťami a prijatá som bola okolo pol štvrtej.Momentálne sme doma a malinká je dobručká, len sa napapá a zase spinká. Dúfam, že jej tá dobrota zostane. Zatiaľ sa majte a Stela, daj vedieť, čo je s Vami.

modrooká

Inana vážne chceš mať aj ty Natálku?Je to pekné meno.Potom sa ozvi,ked sa narodí,ako si dopadla,u koho si rodila.Zatiaľ držím palce.

Michaela33

Stela, gratulujem. Prajem Vám obom aj celej rodinke vela zdravia a vela pohody.
Aspon Ti ma kto s malou pomahat. Este raz gratulujem. Som rada, ze to dobre dopadlo.

inana

Stela, gratulujem, aspoň to máš za sebou. Ja sa ešte stále kotúľam, ale dúfam, že sa to tento týždeň ukončím. Je sranda, že aj ja budem mať podľa všetkého Natálku a dievčence sa už tešia. A tiež to nechávam na náhodu, na koho natrafím. Dúfam, že to bude niekto normálny. Keď budem po a doma, dám vedieť, ako to prebiehalo.