Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
relax, určite nemá zvýšená amyláza vplyv na plodnosť. je to tráviaci enzým, neovplyvňuje pohlavné hormóny a rozmnožovanie.
len na dôkaz, ja som mala vždy vysoko zvýšenú amylázu a nemala som problém otehotnieť :-) (dvakrát)
Ahojte ženičky,
Ja som v 2008 bola na IVF v BA a podarilo sa vďaka Pánu Bohu hneď na prvý raz.Nakoľko som bola staršia prvorodička mala som podstúpiť amniocentézu, ktorej som sa tiež veľmi obávala.
Moj lekár odišiel na atestáciu a keď som bola v 20 týždni tehotenstva išla som na UZV a tam som sa opýtala že kedy mám ísť na amniocentézu a či je potrebná lebo sa jej obávam. lekár len vytreštil oči lebo ja som už mala mať v 2O týž. výsledky takže amniocentéza sa nakoniec nekonala lebo na mňa "dajako" zabudli.
Keby som musela zo zdravotného hľadiska amniocentézu by som podstúpila ale po zákroku do pôrodu by som vonkoncom už nerobila nič. žiadne namáhanie sa!
Keď som uvidela malinkú na UZV snímke bolo mi jedno chcela som ju a hototvo i keby bola chorá.
Vďaka Bohu donosila som zdravé dieťa, ktoré už má 6 mesiacov a 77OO gramov.
Čo sa týka toho že si v 1 trimestri krvácala chcela by som len tak povedať nieje to náhodou nejaké znamenie aby si nešla ?
Moja kolegyna , ktorá viac razy potratila , keď čakala maličkú tiež začala špiniť asi týždeň pred plánovaným zákrokom a tak sa rozhodla neísť lebo ako sama povedala videla v tom znamenie aby nešla a asi urobila dobre malú donosila ale ležala v nemocnici.
ďaľšia známa, ktorá nechcela tretie dieťa išla a aj napriek zákazu vstatia z postele chodila po schodoch - donosila
i napriek tomu že ju nechcela zdravú krásnu dcérku.
Pani doktorka Dancziová je super žena , lebo ona bola pri pôrode keď sa mi narodila maličká a ona bola prvá ktorá mi gratulovala keď som sa prebrala z narkózy. Keď som sa preberala najprv som nevedela kde som prvé čo som uvidela boli krásne čierne vlasy a veľký úsmev hladkala ma po tvári a hovorila mi narodila sa vám nádherná zdravá dcéra, tak prišla Gabika ktorá mi uviazala číslo na ruku , potom Evička , a ostatní ... Držte sa
Ahoj inana, dúfam, že rozvod máš už za sebou. Moja malá mala trošku problémy, doktorky v NZ sa nevedeli dohodnúť,či má nález - usg mozgu v norme alebo nie, tak sme boli v pondelok na Kramároch u primárky Brozmanovej a dopadlo to dobre, tak sa teraz vytešujeme. Ešte sa čudovala, prečo s ňou musím cvičiť vojtovku, no ale ved jej to neublíži, aj ked pri tom strašne plače.
Natálka má 8,20 kg, dnes sme boli v poradni, dnes má 4 mesiace, bola očkovaná, dala som ju aj proti hnačkám - rotavírusy - tak uvidíme.
Ako sa máte? Malá ako rastie?
Dávno sa neozvala modrooká.
Ahojte a držte sa.
Chcela by som sa spýtať či má zvýšena amýlaza vplyv na plodnosť resp. neplodnosť. Hm ?
Ahoj inana.To je super, že už bývate sami, aj ked som si myslela, že ked sa narodí malá, dáte sa dokopy. Natálku už prestalo bolieť bruško, ale začínajú ju asi bolieť zuby, teda veľa slintá a dasná má veľmi zhrubnuté a bolí ju to. Vtedy len plače a potrebuje niečo hrýzť, najlepšie sa jej páči moja špicatá brada. Doktorka vravela, že to môže trvať aj 2-3 mesiace, kým ten zub vylezie.CHodíma na na tie cvičenia Vojtovou metodou do ŠUrian, mám tam známu sestričku. Doktorke Dancziovej z novorodeneckej rizikovej ambulancie sa zdá málo pohyblivá, tak sa s tým trápime. Nie je to bolestivé, ale tým že musí byť v jednej polohe 40-50 sekúnd, strašne sa hnevá a plače.
Je to divné, že Vás ešte nerozviedli, švagor bol rozvedený na 1 krát za 15 minút v NZ.Ale oni nemali deti, možno preto.
Malá je teraz zvyknutá, že stále sa jej niekto prihovára, neviem čo budem robiť ked pôjdu do školy a zostanem s ňou sama.
Malá má 7,20 kg, iba kojím vôbec nechce fľašu ani len cumeľ, tiež si cmúľa palec.
Spáva so mnou posteli, nechcelo sa mi v noci vstávať k postieľke, no neviem ako ju od toho neskôr odučím.
Sviatky celkom prešli rýchlo, malej to bolo jedno - daršeky, decká sa teľšili.
Maj sa a ozvi sa.
Ahoj Stela. Ten rozvod sa ťahá. Teraz v januári budeme mať už tretie pojednávanie, ale už bývam sama aj s dievčencami.Mne tiež veľa pomáha najstaršia a tiež ju učí na somariny. Posledne to bolo obzerať sa v zrkadle, ale zdá sa, že Natálke sa to celkom páči, lebo vždy ostane ticho. Moja má už 6 kíl a len kojím. Doktorke sa nikdy nechce ukázať, ako vie držať hlavičku hore, keď je na brušku, ale doma to zvláda na jednotku. Prevracať sa ešte nevie, ale už cestuje. A začala si cucať palček, presne ako ja. To je prvá z troch, ktorá si cucá prštek.Aj ma to celkom potešilo, ale asi bude problém pri odvykaní.Napíšte ako ste prežili sviatky. Ja v depresiách.
zelam Vam zienky krasne, stastne a vesele Vianoce!
Stela - o tom som teda este nepocula, ze by vraj kojene deti mali priberat menej..ale aj nasa dcerka, hoci ja som drobna a vzdy som bola najmensia medzi rovesnikmi, tak ta priberala doslova ako diva, prve tri mesiace priberala 1,3-1,4kg za mesiac..a inak tiez sa mi zdala troska leniva, ked bola malicka, nechcelo sa jej moc pretacat z chrbatika na brusko a naspat a teraz sa nezastavi cele dni :D..hlavne, aby Ste boli zdravi, urcite vsetko dozenie! :)
Prajem všetkým príjemné sviatky.
Natálka nám rastie ako z vody, má už cez 7 kg, v noci už prespí 7 hodín, ale to bruško ju ešte občas potrápi. Odmieta cumlík, aj fľašu, takže sa znovu len kojíme, ale priberá veľmi veľa, aj ked kojené deti že vraj priberajú menej.Chodíme aj do rizikovej poradne, kedže bola narodená skôr, chodíme na cvičenia do Šurian kedže sa zdala doktorke lenivá a pomaly bojujeme. Niekedy prespí celý deň aj noc a niekedy, napríklad dnes, spala 3x po 10 minút. Teraz ju najstaršia dcéra nosí na rukách, spieva jej piesne od elánu a malá počúva a je spokojná.
Inana Tvoja Natálka sa má ako? Ten rozvod a s tým spojené problémy už máš za sebou?
Modrooká mesiac sa chystám odpísať ako sa máme, ale odkedy máme malú tie dni strašne letia a večer som už unavená a padám od únavy do postele ale teraz majú decká prázdniny tak pomáhajú.Tak ak sem niekedy nakukneš, ozvi sa . Majte sa pekne.
Žienky, prajem Vám všetkým veselé sviatky a Tebe Stela, veľa radosti s malinkou. Dúfam, že je dobručká.
ahojte baby....precitala som si posledne prispevky,zaujalo ma to....nikdy som na take daco neverila,ale uz verim....akurat vcera sa mi stalo toto: boli sme v skole,no a chodim s jednou co ma same problemy,ja som sa pochvalila nejakymi vecami,ona akoby zavidela,nic nepovedala....potom rozpravala o problemoch a divala som sa jej do oci....cely den ma stipali oci,myslela som ze od unavy,no vypila som niekolko kav....ked som prisla domov,upadla som na gauc,bolo mi zle,nervozna som bola,hlava ma bolela,unavena....aj dnes od rana....mozem byt urieknuta? z jejzlej energie? ako si mam pomoct? dakujem