Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ekozahrada

slnko331

Maria, ked pises, ze ste mali pieskovu podu, to ste byvali niekde na Zahori? Tam je pieskova poda, aj ja som sa z BA prestahovala na Zahorie a pri dome mam len malinku zahradku a ta je pieskova, tu si rylujem sama, to je naozaj radost a ta velka to je byvala orna poda.
Prave dnes by som chcela sadit uhorky, babka vzdy hovori, na Marka sad oharka, to som si zapamatala a riadim sa podla toho.

[zruseny12]

SLNKO
to vies,ze mi je smutno a velmi luto za zahradou,lebo uz bola pomaly urobena podla mojich predstav...
a ako pises,tiez sa nudim v panelaku,a niekedy by som tak rada sla nieco robit na zahradu,ale mam aj ine konicky pletenie,citanie/vela citam/a neviem co este krizovky...
aj mam nejake zdrav.problemi tak niekedy som rada,ze zijem vobec...
ale jasne chceli by sme si kupit zasa dom,ale az neskorsie,ked dozijem...
chcela by som zit niekde v zahrade a v prirode a nie v panelaku...
ALE ZA MOJOU ZAHRADOU JE MI VELMI LUTO...TAM TO PRE MNA BOL RELAX A NIE DRINA...

tiez som nic nepostrekovala,ani nehnojila,len ako som uz pisala s tou travou sa to hnojilo...a to bola zem ako piesok,a urodu som mala krasnu...zo zaciatku sa aj mne hned nedarilo,bolo to ubohe,ale postupne som mala tolko urody,ze sme nestacili konzumovat len mi,ale som davala aj do skolky...

slnko331

maria, no s tym kultivatorom, sme tiez nechali korienky uschnut, ale asi su hlboko v zemi zacali vyliezat, tak len obtrham okolo hrasku a co sa da, niekde tej travy vyrasta viac a niekde menej.
A travu zatial trham v rukach a davam pod stromy a kriky, v piatok by sme to mali pokosit, ale v tej trave su jahody, tak som tu cast trhala rucne, aby som ich zachranila a ked jahody skoncia, tak ich presadim inde. Aj okolo cernic som trhala rucne, aby ich nepokosili, pride brat, ten ma kosacku. A co sa tyka postrekov nebudem pouzivat ziadne, prave dnes som citala clanok na www.dolezite.sk ako sa priroda brani postrekom, ale to je o niecom inom, jedna sa o GM plodiny.
Maria, mne by bolo strasne luto za zahradou, ja som v byte byvala 10 rokov, ale dom je dom a nechcete si znova kupit dom? Ja by som sa v panelaku zblaznila.

[zruseny12]

AHOJ SLNKO
aj ja som do zahrady sadila,len veci od niekoho...jahod sme mali v lete 10vedier 10l,ale stihali sa jest...:0)))...robievala som ich na vselijaky sposob,na cernice sme chodili do lesa,mali sme to hned za nami...a maliny som tiez mala,slivky velmi dobre,tie take velke...
inak na travu ludia pouzivaju postreky,ja som to nerobila,ale casom som travu zvladla aj vytrhat,a vycistit zahradku tak,ze som mala minimum travi...
ked som rylovala travnatu plochu na sadenie,tak som nechala korienky travi vyschnut a az tak som sadila,ale ty s kultivatorom,to mas inak,ze?
no,na ten balkon som sadila aj asi pred 3rokmi,a nebolo s toho nic...
paradajky boli zelene nedozreli,paprika krasna,ale len kricky plody len asi 2,uhorky tiez par,kvitli na prazdno...
teraz sme urobili aj taky maly foliovnik...tak uvidime...
nech sa ti dari...

slnko331

ahoj maria,
cierne ribezle na zahrade su aj biele a cervene, len su to uz velke kriky na jesen ich popresadzam, aby sa rozmnozili, aj maliny som nasadila, ale bolo dost teplo, tak snad sa uchytia. Ja kupujem len cucoriedky a take kriky co sa nenachadzaju v zahradach mojej rodiny. Moja babka ma broskyne vzdy z kostky vypestovane a na jar mi jedna suseda dala 6 malickych stromcekov broskyn co jej same vysli z kostok a k tomu asi 10 malych ringlot cervene a zlte.
A tiez jeden sused sa pytal, ci nechcem jahody, ze ich ma vela, tak sme isli pre jahody a nabalil nam aj maliny a dva mlade orechy co tiez same narastli.
Tak asi takto sa ja dostavam k stromcekom a krikom a este tam su cernice, tie pichlave, ale sme ich pokosili a znova vyliezaju, tak nieco skusim nechat a vcera mi este kamoska dala bambus, tak to pojdem vecer posadit.
A co sa tyka toho co sme presli kultivatorom, som tam nasadila zeleninu, ale trsy travy to prerastaju a s tym sa neda nic robit, nevadi na rok to bude lepsie.
Maria, dufam, ze sa Ti na balkone bude darit.

[zruseny12]

AHOJ SLNKO,
no konecne som nasla tuto temu...:0)))...
no,my sme zasa mali taku piesocnatu podu,radost robit,ja som si celu zahradu v jeseni a na jar este raz zrylovala sama...a nikdy mi nic nebolo...
ale rylovala som aj taku,ako pises ty,hlinu-ilovitu...NO ALE BOLA SOM DOLAMANA...takze ta chapem,ze ste kupili ten kultivator...
ja uz mam pekny hrasok na balkone,len dufam,ze aj nieco z neho bude...ze ho nepestujem len na okrasu...
aj maliny som si doniesla...
uhorky mam uz von,paradajky a papriku...
skusam aj mrkvu/skoru/ do truhlika,ale neviem,ci sa podari...

ja by som na tvojom mieste kupila a vysadila aj RIBEZLE,CERVENE A AJ CIERNE/SU ZDRAVE/ A CERVENE SU DOBRE NA DZEM...

A TA CERESNA TUSIM BY MALA BYT ZASTIEPENA...

inak pocula som,ze napr.broskynu mal jeden clovek vypestovanu z kostkt a nestiepil ju a rodila mu normalne broskyne,ale ceresna tusim by sa mala stiepit.../ale neviem to na 100%/
tak vela zdaru v zahrade...

tom22

no pozrel, ale ak mam pravdu povedat tak len tak narychlo...ale v podstate chapem o co tam ide...s tou ceresnou ti neporadim, aj ked osobne si myslim, ze to bude treba zastepit po case...ale tiez by ma to zaujimalo, lebo v zahrade mam takuto ceresnu z kostky a ma uz vyse metra tak tiez rozmyslam co s nou...skusim to zistit, ked bude trochu casu

slnko331

ahoj tom, no co pozrel si si to?
A vies mi povedat ci z ceresne vyrastie strom? Myslim z kostky. Mame ceresnu a pod nou vela malych z kostky, tak neviem ci z toho nieco bude alebo to treba zastepit?