ekozahrada

[zruseny12]

tiez som raz pocuvala radio a tam zasa hovirili sirup na rychlo...
do 5l flase dat ovocie zasypat cukrom,potlacit to ovocie a nechat stat,teraz neviem kolko hod...aby pustilo vlastnu stavu...potom precedit a pit na rychlo v lete...

slnko331

Sirup za studena

Ingrediencie
Rôzne bobuľové ovocie, na 1 kg ovocia dáme 0, 5 - 0, 75 l vody., na liter vody dáme 20 g kyseliny citrónovej (= vrchovatú lyžicu)
Postup prípravy

Ovocie rozmiagame, zalejeme studenou vodou a vylúhujeme 24 h. Precedíme cez plátno a ovocie zalejeme polovičnou dávkou horúcej vody a po 4 - 6 hodinách ovocie vylisujeme.

Do 1 kg šťavy dáme 1 - 1,5 kg cukru, 20 g kyseliny citrónovej (odpočítať predošlú).

Do 1 kg hotového sirupu pridáme 0,5 g kyseliny sorbovej, alebo 0,7 g kyseliny benzoovej.

Rozpustime za studená a naplníme do fliaš.

slnko331

RNG,

bazovy sirup nevarim, robim ho za studena a vydrzi cely rok, ale med varit musim a aj z ovocia sa daju robit sirupy za studena som to niekde citala.

[zruseny12]

RNG
tak ja sa snazim jest zeleninu a vsetko v surovom stave,ale rodinu k tomu nedonutim,dcera rada chrume pri PC...my dve sme take,co mame radi v surovom stave zeleninu ovocie atd.
teraz momentalne som citala,ze aj kora z brezy je dobra na caj.../len sa nesmie prehanat s nou/