Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
ahoj slnko..ako sa máte?
u nas je krasne pocasie, ideme na bazu, urobim medik a potom chcem paradajky popresadzat a hura mame elektriku, takze po obede pojdeme kosit na zahrade.
no ved ked uz budu tak aj luskat mozeme
jaj,ja som myslela,ze na jadierka,lebo tam prave na ZAHORI sa tak sadi,koli jadierkam...
a potom sa luska v zime...
nie, tekvice mam rada a hlavne hokaido som posadila, ta sa da skladovat celu zimu a chuti ako zemiaky
ja som niekedy uhorky sadila tak,ze som ich najprv dala na vatu naklicit a tak som posadila...
a tekvice sadis koli JADIERKAM?
ahoj mariaa,
u nas v noci prsalo, vcera som bola na zahrade, no tie uhorky to je bieda, mozno este vylezu, a tekvice, kde kde ale videla som na povrchu semiacka, tak som ich zatlacila do zeme.
Sused nam slubil, ze cez vikend pokosi, tak snad to bude lepsie, kym budeme mat tu elektriku a potom uz nebude problem.
AHOJ SLNKO
prepac,vcera som tu nebola,lebo som skoro rano sla na krv,koli vapniku...
no,ja mam velmi pekne uhorky,len aby aj nieco na nich bolo,lebo uz som raz tak mala na balkone uhorky,boli sami kvet,ale kvitli na prazdno...
tak uvidime...
u nas vcera vecer prsalo,ale inak bolo velmi pekne...
dnes je tak vselijak...
mi zasa kosacku-strunovu mame a nemame,co kosit...:0)))).........
ahoj mariaa,
dakujem, nieco podobne som tiez citala, teraz najvacsi problem je trava a to, ze zatial tam nemame elektriku a nemozeme pokosit a stale niekoho otravovat nechceme.
Vcera som bola na zahradke, uhorky len malicko kde kde povyliezali a tekvica tiez kde kde, tak uvidime, dnes bude asi pekne, tak pojdeme na zahradu.
SLNKO nasla som tu v knihe nieco,dost zaujimave,ale nemam to vyskusane...
OCHRANA PRED SKODCAMI/aby sa nemusela pouzivat chemia/
-namiesto pouzivania PESTICIDOV,pestujte rastliny a kvety s prenikavou vonou,aby ste prilakali hmyz,ziviaci sa VOSKAMI,ktore nicia URODU OVOCIA a ZELENINY.
-pestujte AROMATICKU SATUREJKU ZAHRADNU,aby ste chranili FAZULU SARLATOVU a VONAVU POHANKU,aby vam skodcovianenapadli BOB alebo NECHTIKY v KVETINACI,aby TULICA SKLENIKOVA NENAPADLA PLODINY vo vasom SKLENIKU.
-ohradte svoju zahradu HUSTYM ZIVYM PLOTOM,aby ste prilakali VTAKY,ktore VYZOBY HMYZ A SLIMAKY.
-VYKOPTE RYBNIK,pritahuje totiz ZABY a ROPUCHY,ktore znizia populaciu SLIMAKOV.
-ULOZTE v ZAHRADE kopu POLIEN ako UTOCISKO pre CHROBAKY,ktore LOVIA SKODCOV.
-ZAHON PRHLAVY prilaka LIENKY,ktore sa zivia VOSKAMI.
-JEMNA SIETOVINA alebo PRIADZA,POLOZENA NA CITLIVE PLODINY,ich ochrani pred VOSKOU MRKVOVOU,VOSKOU KAPUSTOVOU,A MLYNARIKMI BEZ POSKODENIA VEGETACIE.
-KOMPOSTOVY MATERIAL VYTVORENY Z PRORODNEJ KORY alebo DREVENYCH HOBLIN UDUSI BURINU a ZAROVEN OBSAHUJE ZIVINY,KTORE ZLEPSUJU KVALITU PODY.