Kontaktné šošovky

nicolette

Magy, ďakujem pekne za odpoveď. Myslím, že by sa dalo povedať, že okrem tupozrakosti trpím na to jedno oko aj krátkozrakosťou. Neviem to síce istotne, ale keď si zakryjem pravé (zdravé) oko a snažím sa sledovať okolitý svet len tým jedným tupozrakým (ľavým) okom, tak okrem tupozrakosti (že vidím všetko tak nejak rozmazano) mám problém aj s tým, že keď napr. čítam z tej písmenkovej tabule u lekárky, tak jednoducho nevidím do diaľky konkrétne na tie písmenká, prečítam tým tupozrakým okom 2, max. 3 riadky a koniec. Neviem, či je tento fakt spojený len s tou tupozrakosťou alebo je k tomu pridružená aj krátkozrakosť.
Každopádne sú pre mňa šošovky praktickejšie.

Magy

nicoolette, nie je problem nosit sosovky ani pri tupozrakosti, ale jedine v pripade, ze tymi sosovkami riesis dalsiu dioptricku vadu oci, nezavisle na tupozrakosti. tupozrakost je totiz funkcna vada, nie dioptricka.
kazdopadne, amblyopia je vyraz pre dost siroky rozsah funkcnej vady oka a u kazdeho je to trosku inak. to co u jedneho pomaha, u ineho nema ziaden ucinok. treba skusit, ale ak to jedno oko mas tupozrake velmi, sosovky velmi nepomozu.

nicolette

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či je možné nosiť kontaktné šošovky pri vrodenej tupozrakosti jedného oka - ľavého?
Pred časom som sa pýtala mojej očnej a tá povedala, že nie, no na internete som sa už dosť krát dočítala, že nie je problém nosiť šošovky ani pri tupozrakosti.
Tak ako to teda je?
Ďakujem za Vaše rady :)

ushko

sosovky su super .. sice ich obcas prestriedam s brylkami, ale nedam na ne dopustit :) z netu su vzdy lacnejsie ako u ocnej.. objednavam si zo sosovky-kontaktne.sk.. vacsinu maju na sklade, a super je to, ze v ramci BA si ich mozte vyzdvihnut uz aj osobne .. a su o polku lacnejsie ako od mojej tetusky ociarky :) ak niekto chcete, mozete pri objednavke zadat moj kupon na zlavu 3%-
qh1e8d0x

matus

mam dobre skusenosti v objednavani cez -odkaz odstránený- . Spociatku som mal obavy ako kazdy Slovak, asi to mame v krvi, ale ked som si zistil mnozstvo udajov, nebol problem..riesil som to cez dobierku na slovenskej poste. do tyzdna som ich mal.Navyse som vyuzil pri objednavky kupon - kod: 7qx8hjfo, ktory mi celu objednavku znizil o 1% aj to je daco. Kazda korunka dole je dobra. Podobny kod ziskas po objednavke aj Ty a nasledne si ho mozes uplatnit v dalsej objednavke. keby si amla otazky daj vediet

age44

ako to poznat? zavisi od toho, aky druh mas. na vacsine k.š. mas totiz oznacenie, bud skratku firmy alebo sosoviek. je to slabulinke, takze to vidiet len ak pozries do svetla. asi jedine, ktore toto oznacenie nemaju su surevue. tam by si mala rozoznat tak, ze ak ich mas na ukazovaku a vytvori sa ti miska, su spravne otocene, ak sa ti vytvori akoby tanier, s trochu prehnutym okrajom, su naruby.
ja uz naopak, nosim sosovky cca 13 rokov, ale stale niekedy nerozoznam na surevue, a tiez mi vraveli, ze by som to citila. nezda sa mi, skor citim nejaku drobnu necistotu. a napokon surevue su take makkucke, ze by to ani vadit nemalo. aku mas ty vlastne znacku, linda?a

lindag

Ahojte. sosovky mam od vcera...natrapila osm sa rano kym som ich nasadila ale je to supeer..Nosim okuliare uz od 13.rokov teda takmer 20 rokov.liezli mi na nervy hoci nemam silne dioptrie..mala som to skusit ovela skor no nemala som odvahu..Len jedna vec ma trapi.. nie som si ista ci nie je obraten naopak, ale vraj by mi to vadilo keby bola...Nemate na to nejku fintu ako to poznat? Linda

age44

mas mesacne, dvojtyzdnove a denne farebne. je to drahsie, ale ked mas taku malu dioptriu, tak nemusis. len ked sa chces "vyfarbit" :-) ja mam silnejsie D, tak nosim dennodenne uz niekolko rokov a v poslednom case aj farebne. vsimam si, ako sa mi ludia zahladia do oci, urcite to uputava pozornost. alebo mi davaju aj komplimenty, ze aku mam nadhernu farbu oci. je to zaujimave.

age44

farebne k.š. ci dioptricke ci bez dioptrii (tzv. plano) stoja priblizne rovnako. dioptricke sa robia uz od 0,25 D, takze aj 0,5 nie je problem. cena zavisi od typu sosoviek. a zasa typ sosoviek od farby tvojej duhovky. ak mas svetlu duhovku - modru alebo zelenu, mozes si vybrat sos. dofarbovacie, ak tmavu- hnedu, musis prekryvacie. ale kazdopadne, pre sosovky, aspon prvykrat, musis k optikovi, aby ti zmeral zakrivenie rohovky a naucil ta zaobchadzat s nimi.