myslim ze ich je velmi vela, ake su vase skusenosti? dik
Negativne ucinky HAK
mária. ja viem ze si mi pisala aj som ti na to odpisal ze to nepisem tebe (a este kopu dalsich veci )
ak ti stym leziem na nervy prepac to som nechcel
inak precitaj si ten clanok aby si aspon vedela o com hovorim a skus mi argumentovat ked si myslis ze hak je taka neskodna
sice to stym nesuviselo (a ak ano tak to len zhorsilo ) ale predtym ako sme sa rozisli brala hak lebo mala bolesti
inak samozrejme ze si to tvoje kolegyne chvalia ked nemaju problemi je to pohodlne ,problem je v tom ze ked zistia ze im nieco je bude uz neskoro
na to aby stym prestali
vedlajsie ucinky su sice rel. zriedkave ale ked len 1 baba z 10000 dostane trombozu alebo mrtvicu by som to nebral
zacala som od 19.rokoch (uzivala som rok)
janula - je to zHAK, lekar mi to potvrdil, v rodine mame huste ale fakt hrozne huste a zdrave vlasy, aj ja som take mala kym som nezacala brat HAK, a samozrejme predtym nepadali,... az po pol roku uzivania HAK, lenze najskor som to s tymm nespajala aa tak som papala tabletky dalej . po roku śom skoncila, lebo sam lekar mi tak odporucal /na zaklade podrobnych hormonalnych testov, ktore sa standardne nerobia/ - mi okrem toho zistil aj inu sarapatu sposobenu uzivanim HAK, noo potom sa priznal - je to zataz pre oranizmus a vyklopil vsetky negativne ucinky co ma fakt prekvapili....
A ake mam teraz vlasy? no take riedke ze uz ani rozpustene nemozem nosit, lebo to vyzera priserne!
toto som len skopčila:
Lekarov ucia o antikoncepcii na skole vsetko. Mechanizmus priamo na menstruacny a ovarialny cyklus a tiez vplyv na organizmus. Tiez sa ucia neziaduce ucinky, ktore sa vsak vyskytuju malo. Keby to bolo take nebezpecne, davno by bolo okolo toho vacsie halo.
-
Aj ja si myslí, že ak by bola taká nebezpečná, bolo by väčšie halo. A HAK berie aj moja gynekologička. a sama sebe by predsa neubližovala.
cmuq a vlasy ti padali aj pred HAK? Alebo nepadajú aj tvojej mame? či to nie je dedičné. Prečo myslíš, že je to z HAK. Môžeš máť aj lopéciu. A koľko rokov si brala HAK a od koľkých rokov?
mám 36 rokov a tri roky HAK. A je super. Prsia mi narástli. peť mám nádhernú. A bola som extremne chudá, takže som pribrala tri kila a teraz vyzerám dobre. a vlasy sa mi nemastia.
dieťa nemám a ani nechcem mať. Našla som si nového priateľa. Takže HAK mi zmenila život k lepšiemu. Mám YAZ 24/4. A HAK berie aj veľa mojich známych a nikto sa nesťažuje. Ako písala Mária, treba sa sledovať a pri nejakom probléme nečakať a ísť k lekárovi.
limetka- nie si sama co mala take problemy, ja som od bolesti pri menstruacii mala a vlastne aj mam (kedze neberiem HAK) aj zimnicu, horucku, vracala som, bola som zelena, proste hroza... ale to co mi sposobila budem mat mozno do konca zivota ako tzv. ponaucenie! Radsej budem trpiet 3 dni v mesiace ako cely zivot s takymi nasledkami. A co sa vlasov tyka to vravis len teraz, ist medzi ludi, ktori na teba pozeraju ako po chemoterapii, nizke sebavedomie, hanba, pocit menejcennosti, pocit ze uz nie som pre priatela taka pekna aka som bola..je to hrozne a ani zdaleka nevies o com hovorim.
a vy ženy ktoré hak iba chválite mi tiež leziete na nerva, keby hak nebola neškodná tak sa nedejú veci ako neplodnosť, tromboza, priberanie a pod ..
mária. to toho ťa nič, čo bolo ich príčinou rozchodu ..
ja viem že sú tu aj oveľa závažnejšie veci.. a viem aj to, že som sa dosť blbo vyjadrila... ja len tvrdím, že mne hak veľmi pomáha a že ju beriem kvôli mojim bolestiam... pomohla aj mojej mamine, ktorá ju brala a potom mala ďalšie zdravé dieťa a po čase ju začala brať opäť... viem ako môže hak uškodiť, o tom mi rozprával aj lekár ale zároveň povedal že mne na bolesti pomôže jedine tá... niečo v tomto zmysle som chcela vyjadriť v tom predchádzajúcom príspevku...