Negativne ucinky HAK

mária .

a napíšte tie čo maú negat. účinky, že koľko máte rokov . Jasné, že baby okolo 16-20 rokov sú vo vývine a hormony sú vtedy nebezpečné. Ale pre ženy okolo 30-40 rokov je to bezpečnejšie. To všetko závisí aké ste mali v rodine choroby, dedičnosť, aké ste citlivé, či beriete iné lieky.... je strašne veľa faktorov. Ale ja mám 35 rokov a som spokojná žiadne vedľ.účinky. Rodila som dva krát, vtedy som vysadila a všetko v poriadku. A v mojom okolí- susedy,kolegyne,kamarátky-každá druhá berie HAK a sú na tom dobre. Ono jede len o pohodlný sex ale o dlhú, silnú alebo bolestivú menštruáciu. O to, že presne viete, kedy ju dostanete. A ešte jasné, že ide aj o sex. Ale vy ste mladé, no taká 4O ročná žena, si má 4O rokov kupovať kondómy. Alebo jej 43 ročný muž robiť preruš. súlož? VeĎ po toľkých rokoch si to vôbec neužijú. Myslite aj na tieto vekové kategórie. HAK tu bola pred 35 rokmi a aj tu bude stále.
-
Takže už mi lezie na nervy stále čítať o tej škodlivosti. Veď úplne zblbnete ženy. O negatívach sa informujte lekára. Ten vzhľadom na rodinnú anamnézu, a vášho zdravotného stavu vie najlepšie, čo vám hrozí. Káždý organizmus je iný. Ak teraz napíšem, že mi bolí z HAK hlava a rozbolí aj vás, tak si budete myslieť že tiež z HAK. A to nemusí byť pravda.
-
A PROSÍM PRISPIEVATEĽA MENOM " NIEKTO"
ABY SEM ZAS NEPRISPEL. LEBO UŽ JE S TÝM PHARMATEXOM TRÁPNY.

leerka

bratovej frajerke zisili z hak vysoky cholesterol a doktorka jej povedala, ze by mala vysadit tabletky,ale ona nehce, tak jej dala teraz trojmesacnu dietu a potomsa uvidi.....vraj z toho moze mat tukovu trombozu...a povedala jej, ze v lepsom pripade zomrie a v tom horsom ostane ochrnuta, takze jej doktorka zazelala, ze nech radsej zomrie----

palacinka

ja iba skopirujem co som uz pisala v teme "Pharmatex vs. HAK"

taaak ja mam skusenost aj s HAK aj s Pharmatexom (kapsule)..musim povedat ze nie je nic lepsie ako HAK co sa tyka sexu, ziadne starosti, stresy..horsie je ze uzivanie antikoncepcie ma stalo zdravie, len pre informaciu, HAK zahustuje krv a tym sa zvysuje riziko trombozy, po dvoch rokoch uzivania mi zistili trombofilny stav ktory sa prejavuje nedostatkom proteinu S (laicky povedane- vysoke riziko krvnych zrazenim),takze som prestala HAK uzivat a po pol roku sa to zlepsilo kedze nato uzivam lieky.. no ja som sa rozhodla ze HAK uz nebudem brat a radsej si budem zivot komplikovat pouzivanim Pharmatexu, pretoze zdravie mi je prednejsie.............a viete co je na tom najhorsie? najhorsie je to ze pri uzivani HAK vam spravia jedine pecenove testy ako tu uz bolo spominane a z tych sa neda zistit dokopy nic, mne trombofilny stav zitili az po tom ako som navstivila kopec odbornych lekarov pretoze v lete som dostala krc do nohy a nasledne som odpadla..ked som cievnemu lekarovi povedala ze uzivam HAK tak ani nebol prekvapeny, vraj kazdy mesiac tam ma pacientky s podobnym problemom, dokonca uz mal aj ojedinely pripad kedy jedno dievca malo krvnu zrazeninu v mozgu..tazko povedat ci to prezila, no ja som rada ze moj pripad nebol az taky tragicky, ale stacil nato aby som pochopila ze HAK moze byt v niektorych pripadoch tichym zabijakom..

nepoviem

Negatívny vplyv HAK:

Na srdcovo-cievny systém, vznik a rozvoj onkologických ochorení, metabolizmus tukov, cukrov, minerálnych látok, vitamínov, zrážavosť krvi, na funkcie pečene a pod.

Následky užívania HAK:

Negatívny vplyv HAK na biochemické procesy v tele ovplyvňujú nasledujúce tehotenstvo ženy a vývoj dieťaťa. Napr.: Zníženie hladín vitamínov B9 (kyselina listová), B12 (Cyanocobalamín), B6 (Pyridoxín), B1 (Thiamín), B2 (Riboflavín), C (Acidum ascorbicum), E (Tocopherol), zníženie magnézia a zinku v krvi,vplyv na stereogenézu a na proces dozrievania vajíčka, zvýšenie hladín vitamínu A v krvi, poruchy nervovej sústavy u detí, ktorých matky užívali HAK v posledných troch mesiacoch pred počatím a defektné pôrody po užívaní pohlavných hormónov.

Vážne poruchy nervovej sústavy, chybné utváranie sa plodu či vyvolanie potratov v dôsledku nedostatku vitamínov kyseliny listovej, vitamínu B12 a vitamínu B6 spôsobuje nedostatočná činnosť enzýmu metionín-syntetázy a zvýšené hladiny homocysteínu, ktoré sú spoluzodpovedné za chybné utváranie plodu a poškodenia nervovej sústavy, anencefalus alebo potraty.

O ženách, ktoré porodili dieťa s chybným utváraním nervovej sústavy či rázštep chrbtice bolo zistené, že mali patologicky zvýšené hodnoty homocysteínu zapríčinené jeho nedostatočnou premenou na metionín pomocou enzýmu metionín-syntetázy, spôsobené nedostatkom vitamínov B6, B12 a kyseliny listovej. Nedostatok metionínu spôsobuje nedostatok S-adenozylmetionínu, ktorý je hlavným zdrojom metylových skupín potrebných na tvorbu obalov nervových vláken a na zmenu cirkulujúceho N5-metyltetrahydrofolátu na tetrahydrofolát, ktorý ako substrát glutamát–syntetázy hrá úlohu pri biosyntéze aminokyselín.

Schopnosť bunky tvoriť dôležité komponenty ako proteíny, lipidy a myelín (obal nervových vlákien) závisí od metylácie, možnej len v prítomnosti kyseliny listovej a vitamínu B12. Ďalšou dôležitou úlohou metionín-syntetázy je regenerácia tetrahydrolistovej kyseliny. Jej nedostatok vedie k nedostatku kyseliny metyléntetrahydrolistovej a tým k odmietnutiu reakcie tymidylát-syntetázy a k prerušeniu syntézy DNA a tiež delenia buniek či replikácie bázových párov, čím sa naruší odovzdávanie informácií a transkripcia DNA neprebehne. Výsledná porucha syntézy proteínov a delenia bunky môže vyvolať počas tehotenstva vážne poruchy v tvorbe telesných orgánov.

Po vysadení HAK je hladina vitamínu A v krvi veľmi vysoká, čo môže poškodiť tkanivo embrya, ako znetvorenia vylučovacích ciest, tváre, hlavy a CNS. HAK svojím negatívnym vplyvom na metabolické procesy znižuje úroveň hladiny magnézia v krvi, čo zapríčiňuje poruchy tlaku krvi s nedostatočným prekrvením maternice a placenty s následkom zaostalosti plodu, porúch učenlivosti a správania sa dieťaťa.

HAK znižuje príjem zinku, ktorý ako kofaktor pri tvorbe a dozrievaní bunky, je potrebný pre syntézu nukleových kyselín a podporuje normálny rast a vývoj plodu v prenatálnom období a tiež posilňuje imunitu matky.

HAK utlmuje stereogenézu – tvorbu vlastných pohlavných hormónov, zmenšovanie vaječníkov, negatívny vplyv na dozrievanie vajíčka, nefyziologické pôsobenie na sliznicu maternice, utlmuje hypotalamo-hypofyzárno-ovariálnu os. Zmeny funkcie endometria-sliznice maternice pri spontánnych potratoch dosahovali maximum za šesť mesiacov po vysadení HAK a poruchy placenty u tehotných žien možno pozorovať ešte 12 mesiacov po vysadení HAK. Deti splodené v priebehu 6 mesiacov po vysadení HAK, bývajú častejšie postihnuté anomáliami, resp. chybným utváraním.

Ukryté vývojové deficity detí, ktorých matky užívali HAK: motorické poruchy a poruchy nervovosvalovej koordinácie, poruchy rovnováhy, problémy s určovaním strán, hyperaktivita, narušené poznávacie schopnosti a pretrvávanie reflexov z ranného detstva.

Všetky hormonálne antikoncepčné prípravky sú teratogénne - spôsobujú vrodené vývojové chyby. U žien, ktoré otehotneli počas užívania HAK, vzniká tzv. VACTERL syndróm, kde sú malformáciami-znetvorením postihnuté chrbtica, konečník, srdce, priedušky, pažerák, obličky, končatiny. U dievčat matiek, ktoré počas tehotenstva užívali diethylstilbestrol, vzniká za 15-20 rokov adenokarcinóm - zhubný nádor pošvy alebo krčka maternice!