Čo je to život a aký je jeho zmysel, prečo existujeme ?

Príspevok v téme: Čo je to život a aký je jeho zmysel, prečo existujeme ?
17.dimenzia

Často sa zamýšľam nad touto nekonečnou otázkou. Moje obvody si s touto úlohou nevedia poradiť. Nevidím nijaké racionálne zdôvodnenie existencie ľudstva. Je to hŕba chaotických molekúl rôznych farieb, veľkostí, vôní a iných parametrov, ktoré sa neustále vytvárajú, menia a zanikajú. Pritom zánik je začiatkom zmeny, koncom zmeny je vytvorenie nového. Alebo je to naopak ?
Niektorí hovoria, že som šialenec. A čo ak je to naopak ? Sú oni šialenci, lebo nevedia v akom prostredí sa pohybujú a ani nevedia čomu slúžia ?
Asi je potrebné spoznať iné dimenzie, ktoré v našej spoločnosti nie sú viditeľné a asi ani poznateľné ...

kuki

Hm. Hladat racionalno, tam kde nie je, je dost tazka zabava. :) A moze ti dlho vydrzat.
Ovela rozumnejsie je zamerat sa nato, kam sa ten "organizovany" chaos dostal a ako sa v nom teraz zije a ake ma teraz pravidla. Ako stare alebo nove su tie pravidla.
Je dobre sa nad tym zamyslat, ale je asi nainvne mysliet si, ze nato ze nas kratky zivot prideme.
Preto si treba uvedomit, ze nas zivot je konecny treba sa zamerat na nieco co vieme dosiahnut... rozlusknut.
A tak ludia prichadzaju k vieram, a inym veciam, ktore im nahradzaju to poznanie.
Na zaver si len dovolim uvahu, ze keby sme spoznali ten zmysel, tak by nas to prestalo bavit... 8-)

katjas

preco sa tym znepokojujes? Vykasli sa na to a vsimaj si krasy zivota, ved je taky rozmanity!Uz prestan lebo cely svoj zivot budes rozmyslat nad tym preco zijes, pri tom vobec nebudes skutocne zit a nakoniec sa z toho zblaznis lebo odpovede na otazky ti teraz nikto aj tak neda! A sam na to neprides, s tym sa zmier! Proste zi.Zmysel zivote ako taky nie je. Kazdy ma ten svoj. A neda sa najst. Kde ho chces najst? Za rohom?:-) Ten si mozes len vytvorit!

tapka

diky....akoza tie cisla.....ale to som uplne nahodou...neviem 3 mam rada,ani som nevedela ze tam je.preco si myslis ze su zvlastne?nexce sa mi vsetkom citat tzv sory........k tejto teme

mia

peterm,cely moj zivot sa toci o laske k bliznemu.Milujem svoje deti,rodinu a pomaham ludom,tak velmi,ze sa mi za to velakrat skaredo odmenili.Vychovavala som svoje deti a tiez som zila a zijem podla tych 10prikazani.Chcela som len povedat,ze nechodim do kostola,lebo som presvedcena,ze tam chodia mnohi ludia,co tam nepatria.Kadeaki podvodnici,hajzly,idu sa vyspovedat,ocistit si dusu a kradnu a podvadzaju dalej.Som iba znechutena z cirkvi,mam pocit ze sa miesaju do kadeakej riti,miesto toho aby si robili poriadky vo svojich radoch a venovali sa skutocne tomu comu sa maju venovat.Zdieraju ludi z penazi,nahanaju majetky a pletu sa do politiky!Myslim si,ze kazda normalna matka a dobri ludia,vedia rozdavat lasku a pomoc,netreba aby mi to niekto hucal do hlavy.Ja som pisala,ze v nieco verim,nejakej sile,niecomu co je moj boh,dajme tomu,tak ho nazvem.A ver mi,snazim sa splnit svoje poslanie co najlepsie.Verim na lasku,porozumenie a najradsej by som pomohla vsetkym ludom co sa trapia,ale zial to nejde.Rozplacu ma vsetky smutne pribehy a trpiaci ludia,Nemozem zaspat,ked vidim v telke nejake utrpenie deti,bezmocnych ludi.Neodsudzuj ma,kiez by kazdy clovek mal kusok zo mna.Ja som si uz v zivote prezila vela,mam uz svoje nazory na vela veci, z vlastnych skusenosti,zazitkov a trvam si na nich!Ja sa nad nejakymi dimenziami nezamyslam,na to nemam cas.Ja pisem o zivote,o mojom zivote.

simona

17. dimenzia priznaj sa ty beries pravidelne LSD a ecko, ved navstiv psychiatra a spytaj sa ho ci tie myslienky ktore mas su normalne a sa stavim o hocico ze ti povie ze nie a predpise ti nejake lieky z uz bude dobre uvidis a potom ta prejde aj to ze tu musis vypisovat somariny, nad ktorymi normalnemu cloveku az mozog zastane.