Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako rýchle znizit vysoky krvny tlak

Petuska B

áno je to normálne, tlak aj teplota tela sa počas dňa menia. Zaraď do svojho jedálnička viac cesnaku, celkovo uprav stravu a pridaj pohyb.

sekeres

preco ,ked som v pokoji ,bije mi srde asi tak ako sekundova rucicka a tlakomer mi napise ze mam pulz 128? On pocita 1 tik za 2? a este sa chcem spytat ci je normalne ze pocas dna sa mi meni tlak napr. rano mam 150/70 ,potom cez den 90/60 a v noci 120/90

karioll2

kazdy kto zije tak ma sinusovu tachykardiu,aku inu by si chcel mat ,ked srdce ma sinusovy rytmus?
ako tu tak citam tie otazky a "kvalifikovane" rady,uz sa ani necudujem ze sme na poprednom mieste v umrti na srdcocievne choroby

janííík

gabriela - nie, busenie srdca nemusi mat vobec nic spolocne s tlakom, mne sa to napriklad strieda, raz mam nizky raz vysoky, ale to busenie je tam stale, aj ked mam tlak v norme, vola sa to tachykardia, v mojom pripade sinusova

janííík

empros : ja mam 20 a mam tep aj dvojnasobne zvyseny, niekedy aj viac, moj "rekord" je 175 a to mi uz je poriadne zle ked take mam...chodim kardiologicke, a beriem na to lieky normalne, tak navstiv odbornika radsej, i ked 95 nie je u mladych ludi VRAJ nic neobvykle

gabriellla

chcem sa opytat:
ak mava niekto caste busenie srdca - to automaticky znamena, ze ma aj vysoky tlak?
dakujem za seriozne odpovede

karioll2

evelina
uz to asi nie je aktualne,ale uvedeny tlak nie je vysoky v zmysle urgentneho zasahu
v zasade sa dava magnezium injekcia do zily a tensiomin alebo cordipin pod jazyk

karioll2

normalny tlak je do 120/80,respektive najnizsi mozny,ktory ti nerobi problem.

bud mas zly tlakomer,alebo si ho zle merias,pri rozdiele 100 medzi systolou a diastolou by si velmi rychlo prisiel o cievy.a po 2.vysoka diastola dviha systolu.keby si mal diastolu medzi 80-90 a systolu 160,jednalo by sa o izolovanu systolicku hypertenziu