Ako navratit hustotu vlasov

Príspevok v téme: Ako navratit hustotu vlasov
CMu_Q

mam 20r. a dosledkom HAK mi strasne vypadali vlasy, nemozem ich nosit rozpustene, pretoze su to uz len jemne, poriadne riedke vlasky :( Doteraz (po 5mes.vysadenia HAK YADIN) mi este stale padaju, no trosicku menej nez predtym, verim, ze postupne sa padanie eliminuje.

Zaujimalo by ma, co ste pouzivali, resp. s akymi vyrobkami mate najlepsie skusenosti na obnovu vlasov, rast vlasov a pod. Existuje mnozstvo znaciek, vyrobkov, pripravkov, no neviem, ktory si zvolt. A takisto ako dlho ste ich uzivali, aby bolo vidno prve vysledky (ja som napr. pouzivala 3 mes. Alpicort a nepomohol)

A takisto okrem pripravkov, ake vitaminy, mineraly ste papali. Chcem to totiz skombinovat, aby ucinok bol efektivnejsi. Predpokladam, ze Zinok a kyselina pantotenova je zaklad - no v akom mnozstve ich denne treba papat?

DAKUJEM za kazdu odpoved, velmi mi tym pomozete, pretoze uz som zo svojich vlasov zuufala :((

A ece otazocka, myslite si, ze sa da navratit povodny objem vlasov, ktory som mala pred uzivanim HAK? :(( DAKUJEM.

vsevedka

Bebecka, ak vlasy majú zlú kvalitu aj bez farbenia, farbenie im určite na kvalite nepridá(najviac vysušujú melíre, odfarbovanie na blond a zosvetľovacie farby).Ak už musíš farbiť, nepoužívaj permanentné farby,ale len jemné zmývateľné.

Kondicionéry tebe nestačia, musíš raz do týždňa používať vlasovú masku, či zábal.
Nemusíš nanášať na celú dĺžku, hlavne ak sa ti mastia, stačí na tie poničené končeky. Môžeš skúsiť vymiešať olivový olej so žĺtkom a medom, naniesť, zabaliť napr.do igelitu, alobalu a starého uteráku a nechať aj niekoľko hodín pôsobiť a potom umyť vlasy.

Používaj kvalitné šampóny, na farbené vlasy a vlasy za mokra nedrhni uterákom, ale len jemne do froťáka vymačkaj vodu, veľmi opatrne rozčesávaj s hrebeňom s veľkými zubami a ak sa dá vyhni sa fénovaniu, alebo zvoľ aspon dostatočný odstup od vlasov a nepoužívaj najvyšší stupeň fúkania, či teploty. Tvoje vlasy potrebujú aj výživu zvnútra v podobe doplnkov napr.Revalid, či iné.Pozri v tejto téme ich bolo dosť vymenovaných.

CMu_Q

bebecka - dolezite je pred umyvanim vlasov poriadne rozcesat vlasy, ked si ich umyvas, tak nie sklonenou hlavou nad vanou, ale postojacky,ze ti prud vody steka po dlzke vlasov dole... takisto, ked ich samponujes, netreba privelmi penit,jemne koncekmi prstov sa snaz "vyymasirovat" pokozku hlavy, aby sa ti vlasky nezamotali,konceky vlasov len stlac samponom v rukach, netri ich!!!... takisto umy sampon prudom vody , ale postojacky! ... samozrejme balzamy umoznuju lahsie rozcesavanie, a tiez dlzka vlasov je faktorom, ktory vplyva na lahkost rozcesavania... ak mas znicene vlasy, daj sa podstrihnut ..

toto eliminuje zamotanie vlaskov (moja skusenost)

bebecka

Dobry den,mam problem s vlasmy,ked si ich umyjem mam na hlave strasnu gucu zamotanu,pouzivam aj balzamy a masky,myslim,ze u mna bude niaky zdravotny problem,pretoze teraz mam melir,ale mala som aj svoje odrastene vlasy a nic sa nezmenilo,je to stale to iste.V kadernictve mi len povedia,ze mam velmi znicene vlasy a trba pouzivat balzam,ale som ich nemala mat z coho znicene,ked som mala svoje vlasy,bez farby.

vsevedka

Mne tesovanie vlasov v trichologickej ambulancii vo Fakultnej nemocnici v MT urobili zdrama rovnako i odporučili ďalšie odborné vyšetrenia, rovnako zdrama určili ličbu, včítane vypísania receptov.

Teraz som cez google zadala tricholgická poradňa a našlo mi to súkr.centrum s tricholog.poadňou, podľa popisu, čo oni vyšetrujú v digitál.prístroji z odobratých vlasov a následná liečba šampónikmi a zábalmi je niečo úplne iné!
(vyšetrujú oslabenie vlasu, jeho rozstrapkanosť, mazivo okolo vlas.korienka). A samozrejme si to nechajú riadne zaplatiť. Nedoporučujem.

V MFN mi vyšetrili vlas.fázy:koľko vlasov je vo fáze výmeny, koľko odumretých, koľko zdravých a pod.

viemcotoje

presne tak Cmuq, pokial som mala sama pekne zdrave vlasy, tak som mozno pozerala na ine baby len z inspiracie, co by som mohla na sebe vyskusat-strih, farbu.
Teraz pocitujem zavist, smutok, zufalstvo, vlastne vsetky zle pocity dokopy.No vzdy ked mi je blbo, tak si pripomeniem, aby som boal rada za to, ze som zdrava a mam krasne dietatko a rodinu. To je to najdolezitejsie.Ale....vsak viete, aj tak nas to skrie.

CMu_Q

inak tu uchylku mam aj ja :( bohuzial stale obdivujeme to, co nemame, resp. o co sme prisli .... je to asi prirodzenee... ked sme mali normalne vlasy, urcite sme sa takto nezameriavali na vlasy inych zien.... no nie ?

vsevedka

Na testovanie vlasov v trichologickej poradni žiaľ baby vaše vypadané vlasy zachytené na hrbeni nestačia.Musia to byť tie "živé" čo vám eše rastú na hlave.A nebudú ich šklbať veľa a neostane vám na tom mieste lysina, to sa tiež netreba báť, dorastú tam.

viemcotoje

asi sto? to je nejak vela ne? mne chyba uz kazdy jeden.Tak som zvedava, co zistia a ci sa to nakoniec oplati.
Zavidim ti, ze si est optimistka, osobne by ma potesilo, keby presatli padat a aspon zopar dorastlo, viem ze uz nikdy nebudem mat to co predtym.

tyrusqa

nj vdaka,mne teraz padaju tak v norme,mohli by byt hustejsie..mne asi nic nepomoze,asi od usi dole ich mam znicene..nechavam ich odrast a potom sa necham cvajchnut.