Ahojte, kocky ktore ste celulkou trpeli a cvicili ste ako rychlo ste sa jej zbavili? Ja ju mam v zaciatku, snazim sa cvicit uz 3 tyzdne kazdy den, taaak chcem pocut nejaku motivaciu ze raz to pride. Viem ze je to dlhodoby proces, ale chcem vediet ci naozaj zmizne napr. do leta. Dakujem
Ako sa zbavit celulitidy
úplne súhlasím - samozrejme treba sa o to starať a snažiť sa, aby sa to nezhoršovalo,zdravo žiť a športovať, ale nie je dobré sa zbytočne stresovať ak ju "na voľno nevidieť" stláčať si stehná - po stlačení má celulu asi každá žena
Mimochodom, uplne bez celulitidy nie som ani ja, trocha ju vidim. Ale dolezite je, ze ju nevidia chlapi, tak sa tym netrapim. Moj terajsi ani byvaly si ju vobec nevsimli! Tvrdili, ze celu ja nemam. Takze ak mate nieco podobne, tak sa tym proste netrapte. Ono zena je tak stavana, ze proste trochu tej celu bude mat vzdy, pokial vyrastla z teenegerskych cias.
Neboj sa, to pride, vlastna skusenost! :D Najdolezitejsia je strava, jest kazdy den aspon nejaku surovu zeleninu. Ja som roky nejedla takmer ziadnu a celulitida taka, ze som sa v plavkach hanbila. Trocha sa aj hybem, ale pravdu povediac, tomu moc nedam. Najdolezitejsie bolo zacat jest tu zeleninu a uz zase mam ukazkove nohy :) Mimochodom skusala som aj lymfodrenaz ale ta nemala ziaden efekt.
1. zmenit stravu - vylucit vsetko, co by mohlo obsahovat toxiny a nasytene tuky, takze prakticky jest len celozrnne pecivo, ovocie, zeleninu, nizkotucne mliecne vyrobky, obcas ryby a kuracie maso
2. pit vela vody
3. masirovat kefkou alebo zinkou - pretoze zmenou stravy akurat zabranite postupu celulitidy - masirovanie podporuje prekrvenie a vylucovanie toxinov z tela. treba masirovat co najviac, idealne pol hodinu dva krat denne nejakym vhodnym olejcekom ci kremom
4. cvicit - to je otazne, dost vela bab ma skusenosti, ze po cviceni bola naopak celulitida vyraznejsia. vela zavisi aj od druhu cvicenia, musi byt nenarazove ako kalanetika, pilates alebo plavanie, napr. beh, tenis, squash je uplne nevhodny
5. schudnut - tiez otazne, pretoze podkozneho tuku sa aj tak nezbavite, rovnako je to aj s cvicenim
6. vysadit HAK
Boj s celulitidou je beh na dlhu trat, nikdy sa jej neda zbavit uplne, pretoze zenske telo jednoducho musi mat urcity obsah tuku. Tuky su idealne miesto na ulozenie skodlivych latok, ktore vsak poskodzuju podkozne vaziva - proste mame smolu, ze tie nase su slabsie ako muzske, co je sice velmi uzitocne pri tehotenstve, ale zaroven sa lahsie cez ne tukove vankusiky dostanu az ku kozi.
ahojte baby....rozhodne nieste sami kto ma celu....aj ja mam..a je to hrozne ked si uvedomim ze staci chvila co sa nepohybujete a cela je na svetea potom vela vela casu trva pokym odide...a niekedy ani neodide..mam zacinajucu celu..snazim sa ju odstranit dfm ze sa mi to podari...vsetkym vam drzim palce aby ste aj vy odstranili tu svoju....pa
a pit vela tekutin...
Proste cvičením.
no to je jasne ze to nezalezi od hmotnosti :-) kazdopadne cvicim cviky zamerane najma na zadok a brucho, iba tie, takze ocakavam pozitivny v vysledok :-)