Kto mál skúsenosti s obydvoma formami antikoncepcie, prosím nech vyjadria svoj názor. Poprosila by som aj podložiť klady a zápory. Dakujem :)
Pharmatex vs. HAK
janulqa tvoj pribeh som v tej teme citala. Inak vela bab sa stazuje tu na fore, ze im vypadali vlasy a to hlavne z HAK Yadine. Berie to aj moja znama a tiez sa velmi stazuje na padanie vlasov, ale samozrejme suvis s HAK nevidi :)
a zabudla som na najdolezitejsie - znizenia, resp. nemozna schopnost otehotniet :(
fuu, uz som tu to raz pisala pred par dnami na podobnej teme (dost dlhy clanok) ... strucne povedane: oslabene srdce, zmensujuce sa oblicky, prestavajuce fungovat - napadnute bakteriami - plesne (HAK svojimi meniacimi sa hormonmi v tele sposobuje premnozenie kvasiniek, hub, plesni, a na vnutornych organoch to tazko aj sami lekari zistia), no dalej: po vysadeni padanie vlasov uz nemam skoro nic, mozno tretinu, znizena imunita - kozne choroby (doteraz som nemala a ani nepoznala co je vvyrzaka napr.plet som mala ako babika -teraz horor) Dufam ze tak strucne staci... HAK uz nikdy viac, keby som vedela, resp. nejako badala ze ma to postupne nici, tak by som to nebrala,lenze nic mi nebolo a nepocitovala som nijake negativa spojene s Hak :((( negativa mam na papieri od lekara = diagnoza, a kedy to zacnem na sebebadat - to prinesie cas :(
oprava - a čo presne ti zistili na testoch ?
janulqa - je mi to lúto čo sa ti stalo, a som rada že si prispela, otvoríš tak oči iným holkám. A čo presne ti na testoch ?
september - uplne ta chapem, vsak ja som takisto videla na sebe len pozitiva a ani polrocne testy, ktore som stale absolvovala na pecen nic neukazovali! HAK mi upravila cyklus, mala som pravidelny ako hodinky, bezbolestne a kratke kramy, proste vsetko doslova idealne- ako aj ty pises... ale NIKDY som ani len netusila co sa deje v mojom tele, teraz som sla na jedno specificke vysetrenie a tam sa ukazalo, aj napriek tomu, ze som na sebe nic, ale ABSOLUTNE NIC nebadala, vo vnutri to bolo inak -srdce, oblicky, plodnost.... casom i sama zistis (vravi sa, kto nezazije na vlastnej kozi neuveri)
a s tym pharamtexom - poviem ti, ze ked som brala HAK zastavala som presne taky isty nazor ako aj ty, teraz uz nemam ine vychodisko a len tak mimochodom brala som nizkohorm.atk. co vraj nemalo zatazit organizmus - davala som za nu vyse 1300/3mes. teraz mi je tych prachov luto, no najviac to, ze ssom prisla o to najvzacnejsie - moje zdravie...
len tak, pre svoj osobný názor :)ale čím viac, tým lepšie :)
nepoviem, preco sa pytas? :) mam 22
lucinka33 - smiem vedieť kolko máš rokov ?
Ten link som tu dala preto, lebo som povazovala za potrebne upozornit vas, ze aj ked teraz nevidite ziadne negativa HAK, je pravdepodobne, ze sa prejavia az neskor. A mozno ich ani nebudete pripisovat HAK, lebo vas ani nenapadne, ze to s tym suvisi. Viem dost o tom, aby som to nikdy nebrala. Inak je to vase zdravie, vasa zodpovednost, mne je to fakt uplne jedno.