čakám dievčatko :))

kraaska

ahoj babenky,Tana neboj este zijem,sme v poriadku :)) aspon na tie opuchy noh a ruk,uz by som radsej sla rodit...

tana 147

diky modrooka:DD doteraz som nemala ziadne problemy....a aj doktor mi povedal, že toto by čakal ale tak až o 10 dní a nie teraz...preto som sa vylakala. a tebe sa dalo spavat na chrbate?? lebo ja ked si mam vyložiť nohy dohora v noci, tak ja nemožem dychat, lebo drobcek mi tlaci na branicu...tak ja neviem ako mam lezat...a už ma aj boky bolia, čo stale lezim na pravom alebo na lavom boku...ale ako hovoríš...este chvilu vydržať:D diky za info

modrooká

Tana asi ti už slabne krčok.však už nemáš veľa .ked cítiš že ti stvrdne brucho,trošku si ľahni.dobre vysoko vylož nohy.Ja som vyše 12 týždnov ležala tak aj v noci.prvýkrát v nemocnici som mala tak posteľ,zadok uplne dole,nohy hore.Aby mi netlačilo bábo na krčok.pri druhom som bola doma,musela som aj tu to spraviť,len doma som dala všeličo do postele aby som tie nohy mala vyššie.deti som mala veľké,pritom stále mi hovorili budu malé.3,95 a 3,40 su malé???Nestrachuj sa už aj tak nemáš veľa a bude na svete.Keby si to mala také vážne že by ti mali v tom zabrániť aby si rodila,tak by ti nasadili lieky.

tana 147

ahoj mojaeni...vcera som bola u doktora...a vsetko by bolo ok...videli sme drobceka..bol strasne krasny, zíval nam tam, robil bublinky...taký bol zlatučkýýý:D no a potom ma isiel vysetrit odspodu..a vtedy ma trosku nalakal..že som sa ho aj zabudla opytať, čo to vlastne mi povedal...pamatam si len to, že mi povedal aby som iba oddychovala...predpísal mi magnezium...a aby som sa šanovala..a jedine čomu som rozumela ako diktoval doktorke, že ale neviem s čim to suvisí..čosi ze klenuta...neviem čo myslel tym...a potom mi povedal, že aby som si davala pozor, lebo aby sa mi krčok nerozletel...tak tomu som už vazne neporozumela, nevieš čo to hovoril? vravim, ja som bola taka zlaknuta, že som sa ho zo šoku aj zabudla opýtať...a presne sa ma aj pytal, že či mi netvrdne brusko..a ano..spozorovala som obcas:((( to znamena že by som mohla predcasne porodiť??? podla týchto info čo som počula? alebo ako by si to ty pochopila??? inač malý je už valibuk..vazi 2,4 kg:DDD ty sa mas ako??? ja som už na MD vypísana 28,5 som veeeelmi rada..ale stale rozmýšlam nad kraaskou..prečo sa vobec neozýva...to sa mi nezda....

mojaeni

Ahoj Tana,

no ano, my mame rovnaky termin porodu, tak som zvedava, ako nam to vyjde:o)
Materska mi vychadza na 23.5.
Neboj, babatko este narastie a mozno ani lekar ti nepovedal presne kolko vazi, celkom presne sa to urcit neda. Mne zase uz par dni pred porodom dcerky povedali, ze to bude velke babo, ale vazila pritom 3,20 cize idealne.
Teraz je kopec obchodov pre deticky, kde sa da kupit vsetko potrebne aj pod jednou strechou, ked uz budes nastahovana a na materskej, mozes sa zamerat na vybavicku pre babatko.
Ja som po vcerajku taka nesvoja, stale myslim na to vysetrenie a neistu tvar doktorovu, ze sa mu nozky zdaju kratsie akoby prestali rast. Dnes som ukazovala vysledok z biometrie sestricke, ona je tiez dobra,tak som videla, ze sa jej to celkom nezda, ale povedala, ze musime doverovat porodnikovi, co mi robil vysetrenie.Vela pokoja mi to nedodalo.
Prajem Vam pekny dnik.

tana 147

ahoooj kočky:D no aj my sa mame dobre, rastieme rastieme:DD ale viete čo som tiež prekvapena? že ked som sa minule u gynekologa opytala, že kolko važi nas drobček tak mi povedal, že ma 1,3 kg nie je to malo? ved na internete čitam, že už v 32tt by mal mat okolo 1,9kg...neviem, dufam že to dobehne...ja zasa nechcem velké dietatko...ale keby sa narodil tak cca 3,2 kg by bolo ideal:D no ja už o chvilu pojdem na MD tak si to budem uživať, lebo som už taka nemotornejsia:DD aj sa už tešim...ale este nemame nič kupene viem, že je najvyšší čas ale akosi nemam na to čas...ani kočik ani vajícko, ani postielku...ale to preto, lebo sa prave o 3-4 týždne stahujeme a preto to nechcem teraz do takého bytu este kupovať:D akurat som si pokupila oblečenie, tomu nikdy nemožem odolat...tak sa držte a ozvite sa:D mojaeni my mame termín tuším rovnako, čo??4.7..aspon sa mi zda...ale ty kraaska ty to mas tuším v juni, ja som sa narodila 10. juna tusím si spomínala ten datum čo?? tak som zvedava:D
a ozaj mena ste nezmenili??? pa

mojaeni

Ahojte dievcata,

ako sa mate? U nas snad vsetko v poriadku. Pomaly rastieme uz mam niekedy pocit, ze ani nemam kam. Babbulo zabera skoro vsetok priestor v brusku.
Veru, termin porodu je stale blizsie a blizsie,uz aj ja castejsie na to mylsim a stale dufam, ze to bude pri druhom babatku ine ako pri prvoma prajem si, keby bol ten porod lahsi.
Dnes ma trosku vyplasi lekar, lebo pri sone sa mu zdalo, ze nozicky su poda standardu kratsie akoby mali byt, tak ma este poslal na biometriu, tam mi povedali, ze sa nemusim obavat, vraj to je v poriadku.
Vybavicku mam ja po dcerke , takze s tymto mam pokoj. No musim si to dat vsetko do poriadku, oprat, pretriedit, prichystat postielku.
Tana, aj mne chuti velmi jest, ale ani tak vela toho nezjem, ako vela naberam. Teraz som bola dva tyzdne u maminy ata ma zase vykrmovala, strasne:o)

kraaska

ahojte,my sa mame dobre,uz mame poskladanu postielku v spalni,uz aj vybavicku mame do nej,aj baldachyn,je nadherna :)aj zopar veciciek pre maleho,perinku uz mame...este treba vanicku ,kocik,autosedacku....bola som v poradni,bude planovana sekcia,okolo 10-14 juna,presny termin este nemam ..