Na internete som nasiel zaujimavy clanok o udajnej skodlivosti amalganovych plomb na zdravie cloveka. Rozhodol som sa, ze si zostavajuce amalganove plomby dam postupne nahradit plombami bielymi. Urobili ste tak uz niekto? Ste s tym spokojni? Spozorovali ste nejake zdravotne zlepsenie? Kolko takychto plomb mate este vo svojej ustnej dutine?
Amalganove plomby, kolko ich este mate v ustach?
Ja mam na to asi taky nazor ako na vsetky veci co sa dnes odporucaju a vyrabaju-odporucit,aplikovat,nechat pol roka, v lepsom pripade rok,vymenit a zarobit!!! Preco ked su tie biele plomby tak super a kvalitne nevydrzia ani rok? Aby ich mohli vymenit za novu a zarobit,a blbi ludia veria vsetkemu co citaju alebo pocuje...jaaaj hrozne ma rozculuju taketo veci
Inac nechapem preco ma prehovarala na amalganove, ked biele su drahsie a vydrzia menej, to znamena ze castejsie by som k nej chodila v buducnosti. Ved by si aj viac zarobila...
No ja mam relativne lacnu zubarku v BA a u nej ma to stoji amalgan 400.- a biela blomba 600.- Takze na jeden zub to vychadza 1OOO.-, tj. 33euro. Precitala som si celu temu a moja zubarka ma vobec neupozornila na toxicitu amalganovychh blomb. Ja som si myslela ze dnes vyrabaju nezavadne, ze to tie ruske kedysi boli nezdrave. No budem si s nou musiet pohovorit.
TAKE SME 100 ROKOV ZA OPICAMI, V MEDICINE URCITE, V ZUBARINE VIDIM TIEZ, NASI ZUBARI NERADI DAVAJU BIELE PLOMBY ODHOVARAJU OD NICH, MUSITE BOJOVAT A ZAPASIT KED CHCETE BIELU A TO AJ V TEHOTENSTVE, TVRDIA ZE SU NESKODNE.
JA MAM MINIMALNE 9 AMALGAMOV A TO VELKYCH A OPAKOVANE DORABANYCH A PRERABANYCH,HLBOKYCH, AJ STOLICKY MAM VELKE, TEDA I DIERY V NICH VYPLNENE AMYLGAMOM A TO AJ NA VIACKRAT NA VIAC NIESTACH NA TOM ZUBE, NO CHCEM BIELE. ALE NIE VYVRTAT AMALGAM, LEBO VYVRTAVANIM SA VRAJ UVOLNUJE ESTE VIAC ORTUT DO TELA, NAVYSE ZUBARI SU NETRPEZLIVY A NERADI DAVAJU CASTO A DLHO VYPLACHOVAT! TAKZE SA PYTAM, JE TO U NAS BEZNE, DAT SI AMALGAM ODSTRANIT BEZ VRTANIA TYM ULTRAZVUKOM A KDE A AKA JE PRIBLIZNE CENA??? DAKUJEM
a čo to asi tak može stáť??s tou tenkou vrstvou bielej?
Lenka tusim ze neexistuju biele amalganove, len tie tmavo-strieborne. Ale sa daju prekryt tenkou vrstvou bielej blomby, je to vsak o to drahsie. Mne sa tiez pacia biele, len skoda ze maju taku kratku trvacnost a velakrat sa uz po dvoch rokoch pod nimi zub kazi.:-(
ahoj elle amalganové plomby sú aj biele??lebo nechcela by som už tie šedé...:-(
Ja som si dala asi pred 6 ROKMI VYMENIT VSETKY AMALGANOVE ZA BIELE, no biele mi popraskali a povypadali, tak som sa znova vratila k amalganovym, lebo su trvacnejsie, a uz dnes tusim vyrabaju bezolovnate, nie ako kedysi za sociku. Teraz rozmyslam, ze si dam prekryt amalg. vrstvou bielej blomby z estetickeho dovodu.
ahojte a ked pôjdem zubárke tak jej mám povedať že nechcem amalgánové plomby??a čo jej mám povedať nech mi spraví aké?
Som zubna technicka. Byvam a pracujem v Nemecku. Som prekvapena, ze sa este na Slovensku robia amalgamove vyplne (Plomby) do zubou. Taktiez som prekvapena nad nazormi, ktore sa tu daju citat. Tu v Nemecku sa uz amalgam velmi davno nepouziva, lebo je zdravotne skodlivy.
Amalgam sa sklada z 50% tekutej ortuti a dalsich 50% je prasok inych kovov ako napriklad Striebro, Med, Zink, atd. Po zmiesani tychto zloziek je amalgam plasticky a velmi dobre sa s nim naraba. Tvrdne po pol hodine.
O skodlivosti amalgamu ale nie je pochybnosti. Ortut je vysoko jedovata latka. Z ust sa tato jedovata latka (ortut)dostava do celeho tela pomocou slin, vyparami amalgamu(ortuti) ktore vdychujeme, alebo priamo cez zub, ktory je amalgamom vyplneny.
Tieto skodlive latky zostanu v tele niekolko rokov.
Kazdy si moze sam zistit, ako jedovata je ortut. Od 3.Aprila 2009 nebude mozne ani len kupit ortutovy teplomer, lebo je ortut skodliva --> www.bedekerzdravia.sk
Ked si niekdo mysli, ze v teplomeri je ortut skodliva a vo vlastnom tele nie, tak je to velmi detske a naivne zmyslanie.
Pre tych, co rozmyslaju, ci si maju dat vymenit amalgamove vyplne zo zubou za ine materialy, mozem povedat len tolko:
UZ VCERA BOLO NESKORO!