Amalganove plomby, kolko ich este mate v ustach?

Príspevok v téme: Amalganove plomby, kolko ich este mate v ustach?
1BEN1

Na internete som nasiel zaujimavy clanok o udajnej skodlivosti amalganovych plomb na zdravie cloveka. Rozhodol som sa, ze si zostavajuce amalganove plomby dam postupne nahradit plombami bielymi. Urobili ste tak uz niekto? Ste s tym spokojni? Spozorovali ste nejake zdravotne zlepsenie? Kolko takychto plomb mate este vo svojej ustnej dutine?

kiki

Ja mam na to asi taky nazor ako na vsetky veci co sa dnes odporucaju a vyrabaju-odporucit,aplikovat,nechat pol roka, v lepsom pripade rok,vymenit a zarobit!!! Preco ked su tie biele plomby tak super a kvalitne nevydrzia ani rok? Aby ich mohli vymenit za novu a zarobit,a blbi ludia veria vsetkemu co citaju alebo pocuje...jaaaj hrozne ma rozculuju taketo veci

ele

Inac nechapem preco ma prehovarala na amalganove, ked biele su drahsie a vydrzia menej, to znamena ze castejsie by som k nej chodila v buducnosti. Ved by si aj viac zarobila...

ele

No ja mam relativne lacnu zubarku v BA a u nej ma to stoji amalgan 400.- a biela blomba 600.- Takze na jeden zub to vychadza 1OOO.-, tj. 33euro. Precitala som si celu temu a moja zubarka ma vobec neupozornila na toxicitu amalganovychh blomb. Ja som si myslela ze dnes vyrabaju nezavadne, ze to tie ruske kedysi boli nezdrave. No budem si s nou musiet pohovorit.

usika

TAKE SME 100 ROKOV ZA OPICAMI, V MEDICINE URCITE, V ZUBARINE VIDIM TIEZ, NASI ZUBARI NERADI DAVAJU BIELE PLOMBY ODHOVARAJU OD NICH, MUSITE BOJOVAT A ZAPASIT KED CHCETE BIELU A TO AJ V TEHOTENSTVE, TVRDIA ZE SU NESKODNE.
JA MAM MINIMALNE 9 AMALGAMOV A TO VELKYCH A OPAKOVANE DORABANYCH A PRERABANYCH,HLBOKYCH, AJ STOLICKY MAM VELKE, TEDA I DIERY V NICH VYPLNENE AMYLGAMOM A TO AJ NA VIACKRAT NA VIAC NIESTACH NA TOM ZUBE, NO CHCEM BIELE. ALE NIE VYVRTAT AMALGAM, LEBO VYVRTAVANIM SA VRAJ UVOLNUJE ESTE VIAC ORTUT DO TELA, NAVYSE ZUBARI SU NETRPEZLIVY A NERADI DAVAJU CASTO A DLHO VYPLACHOVAT! TAKZE SA PYTAM, JE TO U NAS BEZNE, DAT SI AMALGAM ODSTRANIT BEZ VRTANIA TYM ULTRAZVUKOM A KDE A AKA JE PRIBLIZNE CENA??? DAKUJEM

ele

Lenka tusim ze neexistuju biele amalganove, len tie tmavo-strieborne. Ale sa daju prekryt tenkou vrstvou bielej blomby, je to vsak o to drahsie. Mne sa tiez pacia biele, len skoda ze maju taku kratku trvacnost a velakrat sa uz po dvoch rokoch pod nimi zub kazi.:-(

elle

Ja som si dala asi pred 6 ROKMI VYMENIT VSETKY AMALGANOVE ZA BIELE, no biele mi popraskali a povypadali, tak som sa znova vratila k amalganovym, lebo su trvacnejsie, a uz dnes tusim vyrabaju bezolovnate, nie ako kedysi za sociku. Teraz rozmyslam, ze si dam prekryt amalg. vrstvou bielej blomby z estetickeho dovodu.

lenka24

ahojte a ked pôjdem zubárke tak jej mám povedať že nechcem amalgánové plomby??a čo jej mám povedať nech mi spraví aké?

reni

Som zubna technicka. Byvam a pracujem v Nemecku. Som prekvapena, ze sa este na Slovensku robia amalgamove vyplne (Plomby) do zubou. Taktiez som prekvapena nad nazormi, ktore sa tu daju citat. Tu v Nemecku sa uz amalgam velmi davno nepouziva, lebo je zdravotne skodlivy.

Amalgam sa sklada z 50% tekutej ortuti a dalsich 50% je prasok inych kovov ako napriklad Striebro, Med, Zink, atd. Po zmiesani tychto zloziek je amalgam plasticky a velmi dobre sa s nim naraba. Tvrdne po pol hodine.

O skodlivosti amalgamu ale nie je pochybnosti. Ortut je vysoko jedovata latka. Z ust sa tato jedovata latka (ortut)dostava do celeho tela pomocou slin, vyparami amalgamu(ortuti) ktore vdychujeme, alebo priamo cez zub, ktory je amalgamom vyplneny.
Tieto skodlive latky zostanu v tele niekolko rokov.

Kazdy si moze sam zistit, ako jedovata je ortut. Od 3.Aprila 2009 nebude mozne ani len kupit ortutovy teplomer, lebo je ortut skodliva --> www.bedekerzdravia.sk

Ked si niekdo mysli, ze v teplomeri je ortut skodliva a vo vlastnom tele nie, tak je to velmi detske a naivne zmyslanie.

Pre tych, co rozmyslaju, ci si maju dat vymenit amalgamove vyplne zo zubou za ine materialy, mozem povedat len tolko:
UZ VCERA BOLO NESKORO!